Dolar 32,4501
%0.22
Euro 34,6508
%0.18
Altın 2.392,790
%0.53
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel başkanlığında son toplantı sona erdi: Neler konuşuldu?

Yücel başkanlığında son toplantı sona erdi: Neler konuşuldu?

CHP İzmir İl Yönetimi Deniz Yücel başkanlığında, ‘yeni il başkanı kim olmalı’ gündemiyle toplandı. Toplantıda Yücel'in “Yönetimden bir arkadaşın seçilmesi için elimden geleni yapacağım” dediği öğrenildi. Öte yandan Deniz Yücel’in 26 Aralık Pazartesi günü istifa edeceği öğrenilirken, Yücel’in yarın Ankara’ya gideceği ifade edildi.

  • Ege Postası
  • 22.12.2022 - 18:16

EGEPOSTASI-  CHP İzmir İl Örgütünde, Deniz Yücel’in olası istifası sonrası yerine kimin il başkanı olacağı tartışmaları haftalardır sürüyor.  

İl Yönetim Kurulu üyeleri, seçimle yönetime geldiklerini ve yeni il başkanının yönetimden biri olması gerektiğini savunurken dışarıdan atama yöntemi ve ağabey formülü de parti kulislerinde konuşulanlar arasında. 

Yeni İl Başkanı belirleme sürecinde tartışmalar devam ederken CHP İzmir İl Yönetimi, Deniz Yücel başkanlığında son kez toplandı. 

Toplantıda İl Başkanı Deniz Yücel'in “Ben yönetimden bir arkadaşın seçilmesi için elimden geleni yapacağım” dediği öğrenildi. 

Yönetim içinde ismi İl Başkanlığı için geçen İl Başkan Yardımcısı Özcan Durmaz’ın ise, “Ben yönetim içinden bir arkadaşımızın il başkanı olmasını istiyorum. Eğer il yönetimimiz benim dışımda bir arkadaşımız üzerinde bir mutabakat sağlarsa fedakarlık yapmaya hazırım” dediği öğrenildi.

YÜCEL ANKARA YOLCUSU 

Yücel'in, yarın Ankara’ya gideceği öğrenilirken, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile son gelişmelerin değerlendirileceği bir görüşme yapması bekleniyor. Yücel’in 26 Aralık Pazartesi günü istifa edeceği aktarıldı. 

Öte yandan, toplantıda bir il başkan yardımcısının, isimleri kulislerde il başkanlığı için geçen Altan İnanç ve Şenol Aslanoğlu’na tepki gösterdiği öğrenildi.

İl Başkan Yardımcısının "Bu arkadaşlar her dönem kadrolu il başkan adayı gibi çıkıp dolaşıyor. Bu görevi çok istiyorlarsa kongrede aday olup seçilmeleri veya yönetime girmeleri gerekiyor ama onlar kadrolu eleman gibi kapı kapı dolaşıyorlar’ diyerek tepki gösterdiği ileri sürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.