Dolar 32,4976
%0.19
Euro 34,7987
%0.17
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de vekillik için bir aday daha

CHP İzmir’de vekillik için bir aday daha

CHP İzmir’de milletvekili adayı olmak için istifa hareketliliği devam ederken son olarak CHP Konak İlçe Sekreteri Aslı Değirmenci, görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu. 

  • Ege Postası
  • 22.12.2022 - 18:34

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye Haziran 2023’te yapılması planlanan genel seçimler için geri sayarken İzmir’de de siyasi hareketlilik arttı.

Geçtiğimiz haftalarda CHP Genel Merkezi, milletvekili aday adayı olmak isteyen il, ilçe ve bele başkan ve yönetim kurulu üyelerinin istifasına ilişkin genelgeyi yayımlamış ve genelgeyle birlikte partinin İzmir örgütünde istifalar da gelmeye başlamıştı.

Milletvekili aday adaylığını ilk açıklayan isim CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Fulya Alçay olurken CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç da istifasını duyurmuştu.

Öte yandan CHP İzmir’de son olarak CHP Konak İlçe Sekreteri Aslı Değirmenci, milletvekili adaylığın açıkladı ve görevinden istifa etti. 

“İKTİDARIN KARŞISINDA DURMAK İÇİN…”

Ülkedeki mevcut düzeni eleştiren ve eleştirdiği hususların değişimi için harekete geçtiğini belirten Değirmenci, “18 yaşından bugüne dek gururla hizmet verdiğim ve vermeye devam edeceğim CHP’nin gençlik kollarında başlayan siyasi yolculuğum 29 yıldır devam etti. Ekonomik olarak yangın yerine dönmüş güzel ve kadim ülkemde; tarım emekçimizden emeklimize, EYT’limizden sanayicimize, eğitimcimizden maden işçimize, engellilerimize kadar en temel çalışma haklarının bile elinden alındığı  memleketimizde çözüm yolları bulabilmek ve bu yangını söndürmek için, milyonlarca işsiz vatandaşımızın olduğu, artık üretmeyen ve sadece dışa bağımlı hale gelen ülkemizde çocuğuna pantolon alamadığı, çocuklarını ısıtamadığı için kendi yaşamlarına son veren anne ve babaların olduğu ülkemde bir daha böyle canımızı yakan olayların olmaması için aday olmak istiyorum. Kadınlarımızın, ekonomiye katılımının %60’lardan daha az olduğu ülkemde, iş yaşamında ve sosyal hayatta fırsat eşitliğini sağlamak zorunda olduğumuz için, okula gitmek yerine, işyerlerinde ya da sokaklarda ağır şartlarda çalıştırılan çocuklarımıza hak ettikleri en temek hakları olan eğitim ve yaşam haklarını tekrar geri verebilmek için, demokrasinin unutturulduğu ülkemde Cumhuriyetimizin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemle birlikte yeniden yasamanın kanun yapıcılığını, yürütmenin yasaları uygulayıcılığını ve yargının bağımsızlığını yeniden inşa etmek için, 6 yaşındaki çocuklarımızın bedenlerini ve ruhlarını iğdiş eden, bizi insan olmaktan utandıran ve hala hiçbir şey yapmadan, yüzlerinde bir gram utanma olmayan bu iktidarın karşısında durmak için aday olmak istiyorum. Kız kardeşlerimizin bir daha saçlarının bir tellerine bile zarar gelmemesi için, eğitim hakkımızın elimizden alınarak içinin boşaltıldığı, sanat ve bilimden uzaklaştırıldığı, yanlı eğitim sistemini ortadan kaldırmak ve çağın gerekliliğine uygun yeni eğitim modelini uygulayabilmek için, ülkemizi dünyanın mülteci kampına çevirmeye çalışan politikaların karşısında durmak için aday olmak istiyorum” dedi

“İZMİRLİ KADINLARIN SABRININ BİTTİĞİ YERDE İNADI BAŞLAR”

Değirmenci, yılmadan mücadele mesajı verdi ve “Kadim ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, eğitimden, iş fırsatlarına kadar birlikte yaşamanın güzelliğini bilerek ve destekleyerek ve halkıma olan inancımdan aldığım güç ve irade ile 22.12.2019 tarihinde başladığım İlçe Başkan Yardımcılığı ve İlçe Sekreterliği görevimden; Türkiye’nin, ülkemizin 13. Cumhurbaşkanı olacağına inandığım Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ nun liderliğinde oluşacak yeni mecliste, güzel İzmir’imizi ve siz değerli yol arkadaşlarımı temsil etmek ve Milletvekili aday adayı olmak için istifamı arz ediyorum.  Hepimiz biliyoruz ki Zmir’in kadınlarının sabrının bittiği yerde inadı başlar” diye konuştu.

KÜÇÜKOĞULLARINDAN: İNŞALLAH KONAK’TAN MİLLETVEKİLİMİZ OLACAK

Değirmenci’ye tam destek veren CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğllarından, “Aslı kardeşimin çıktığı bu onurlu yola daima arkasındayız. Her gittiği yere ben de gideceğim. İlk defa Konak’tan bir aday çıkarıyoruz ve inşallah Konak’tan bir milletvekilimiz olur. Yolumuz açık olsun” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.