Dolar 32,5499
%0.01
Euro 34,8801
%0.04
Altın 2.430,770
%0.03
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Yücel ‘Meta-Su’ üzerinden AK Partili Pehlivan’a yüklendi: İlk icraatı işçilere zulüm

Başkan Yücel ‘Meta-Su’ üzerinden AK Partili Pehlivan’a yüklendi: İlk icraatı işçilere zulüm

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Menemen Belediyesi’ne bağlı Meta-Su ve Menaş işçilerinin şantiyeye alınmaması üzerinde Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ı sert bir dille eleştirdi. “AKP’nin Menemen’de hem hukuken hem de vicdanen sorunlu olan yönetiminin ilk icraatı, işçilere baskı ve zulüm oldu” diyen Başkan Yücel, uygulamanın TCK'ya göre suç olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 02.02.2021 - 13:56

EGEPOSTASI- Menemen’de Belediye Başkan vekili seçimlerinin ardından belediyeye bağlı Meta-Su ve Menaş işçilerinin maaşlarının ödenmemesi yeni bir krizin kapısını aralamıştı.

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, şirketlerin yetkilisinin Millet İttifakı adayı Deniz Karakurt’ta olduğunu ve maaşların ödenmemesinin nedeninin Karakurt’un görevinden istifa etmemesi olduğunu söylemişti.

İddialara yanıt veren Karakurt ise, konunun istifasıyla ilgili olmadığını ve mali işlerin belediyeye ait olduğunu belirtmişti.

Yaşanan tartışmaların ardından konu meclis gündemine taşınmış ve dün gerçekleşen Menemen Belediye Meclisi Şubat ayı ilk oturumunda Mata-Su ve Menaş şirketlerinin yetkisinin Deniz Karakurt’tan Aydın Pehlivan’a devredilmesi hususu meclis üyelerinin oylarına sunulmuştu.

Önergeler, Cumhur İttifakı’nın ise kabul oylarına karşı Millet İttifakının ret oyuyla oy çokluğu ile reddedilmişti.

Ancak konuya ilişkin yaşanan soru mecliste son bulmadı. Bugün şantiyeye giden Meta-Su işçileri şantiyeye alınmadı.

TCK'YA GÖRE SUÇ!
 
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, işçilerin şantiyeye alınmasını sert bir dille eleştirdi. İşçilerin işlerini yapmalarına engel olmasının TCK’ya göre suç teşkil ettiğini hatırlatan Başkan Yücel şunları söyledi; “Menemen’de hukuksuz ve adaletsiz bir kararla başkanvekili seçilmesinin önü açılan AKP’li başkan vekilinin ilk işi işçiye zulüm etmek oldu. Menemen halkının iradesi ve Meclisin kararıyla, belediye şirketinin yönetim kurulu başkanı olan CHP Meclis Üyemiz Deniz Karakurt’un, şirketi kendisine devretmesini isteyen AKP’nin başkanvekili işçileri şirkete sokmuyor. İşçilerin maaş ödemeleri için bir önceki CHP’li başkan vekili tarafından hazır hale getirilen parayı işçilere ödediği gibi, Menemen'e hizmet için işlerine başlamak isteyen işçilere de engel oluyor. AKP’nin Menemen’de hem hukuk hem de vicdanen sorunlu olan yönetiminin ilk icraatı, işçilere baskı ve zulüm oldu. Buna derhal son verin, işçilerin işlerini yapmalarının önünde engel olmayın. Yaptığınız TCK'ya göre suçtur! İşçinin emekçinin ekmeğiyle oynayan biri o koltukta oturamaz. Menemen’i germenize, şirketi ele geçirmek uğruna işçilere zulüm etmenize izin vermeyeceğiz. Hukuk işlediğinde şaibeli yönetiminiz de, Menemen’e zulmünüz de son bulacak.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.