Dolar 32,5946
%0.37
Euro 34,7901
%0.17
Altın 2.495,120
%0.43
Bist-100 9.444,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen’de yetki devredilmeyince işçiler şantiyeye alınmadı

Menemen’de yetki devredilmeyince işçiler şantiyeye alınmadı

Menemen’de Belediye Başkan Vekili seçimlerinin ardından belediyeye bağlı Meta-Su ve Menaş şirketlerinin yetki devri ilçede AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) arasında ipleri yeniden germişti. Dün belediye meclisinde şirketlerin yetkisinin Deniz Karakurt’tan alınıp Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivana devredilmesi oy çokluğuyla reddedilmişti. Yetki devrinin gerçekleşmemesinin ardından Meta-Su işçileri bugün şantiye alanına alınmadı. Yaşanan gelişmeleri değerlendiren CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan, “Onların amacı işçi kıyımına gitmek. Siz işçiyle emekçiyle neden uğraşıyorsunuz ki” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.02.2021 - 13:25

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen’de Serdar Aksoy’un tutuklanması ile başlayan Belediye Başkan Vekili seçim krizi, 13 Ocak tarihinde gerçekleşen kura çekimi ile sona ermişti.

1 Aralık tarihinde başlayan başkan vekili seçimi, İzmir 2. İdare Mahkemesinin kuranın yenilenmesi kararı ile 13 Ocak tarihinde nihayete ermiş ve 20 yıldır CHP’de olan Menemen Belediyesi kura yolu il AK Parti'ye geçmiş ve Menemen Belediye Başkan Vekili aydın Pehlivan olmuştu.

Kuranın bitmesinin ardından ilçede yeni konular gündeme gelmişti. Bunlardan biri de belediye iştirakleri olan Meta-Su ve Menaş’ta personelin maaşlarının ödenmemesi olmuştu.

Başkan Vekili Pehlivan, şirketlerin yetkilisinin Millet İttifakı adayı Deniz Karakurt olduğunu ve maaşların ödenmemesinin nedeninin Karakurt’un görevinden istifa etmemesi olduğunu söylemişti.

İddialara yanıt veren Karakurt ise, konunun istifasıyla ilgili olmadığını ve mali işlerin belediyeye ait olduğunu belirtmişti.

Yaşanan tartışmaların ardından Pehlivan bir adım atmış ve konuyu meclis gündemine taşımıştı. Dün gerçekleşen Menemen Belediye Meclisi Şubat ayı ilk oturumunda Mata-Su ve Menaş şirketlerinin yetkisinin Deniz Karakurt’tan Aydın Pehlivan’a devredilmesi hususu meclis üyelerinin oylarına sunuldu.

Yaşanan tartışmaların ardından Cumhur İttifakı’nın ise kabul oylarına karşı Millet İttifakının ret oyu kullanması nedeniyle söz konusu önergeler oy çokluğu ile reddedilmişti.

Ancak konuya ilişkin yaşanan soru mecliste son bulmadı. Bugün şantiyeye giden Meta-Su işçileri şantiyeye alınmadı.

Yaşanan olayı Egepostası’na değerlendiren CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan, yapılmak istenenin bir işçi kıyımı olduğunu ve haksızlıklara karşı her zaman işçilerin yanlarında olduklarını söyledi.

“ONLARIN AMACI İŞÇİ KIYIMINA GİTMEK”

Başkan Erdoğan, işçilerin mağdur edildiğini ve her zaman işçilerin yanlarında olacaklarını ifade etti ve şunları söyledi; “Alana giderek işçilere onların arkasında olduğumuzu söyledik. Biz aslında bugün orada orada yetkinin neden verilmediğinin tablosunu yaşadık. Onların amacı işçi kıyımına gitmek. Biz de bu işçi kıyımının önüne geçtik ve geçeceğiz. Dün bir bugün iki... Bir nefes alın. Siz işçiyle emekçiyle neden uğraşıyorsunuz ki! İşçi maaşlarının ödenmemesinin sorumlu da Aydın Pehlivan’ın kendisidir. Bizim burad ayapmak istediğimiz şey işçiyi koruyup kollamak. Yarın öbür gün biz yetkiyi verdiğimizde işçi kıyımına gitmeyeceklerinin garantisini verebiliyorlar m? Kaldı ki şirketlerin yetkisinin verilmemesi işçi maaşlarının ödenmesine engel değil ki! Durum bu. Biz işçinin arkasında durmaya  devam edeceğiz. Onların teminatı Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”

Bir süre şantiye girişinde bekleyen işçiler, şiddetli yağmur nedeniyle dağıldılar.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.