Dolar 32,3590
%-0.38
Euro 34,7525
%-0.15
Altın 2.403,850
%-0.78
Bist-100 10.151,00
%1.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’den ‘yağmur felaketi’ sonrası altyapı eleştirileri

AK Parti’den ‘yağmur felaketi’ sonrası altyapı eleştirileri

İzmir’de gece saatlerinde başlayan ve etkisini hala sürdüren şiddetli yağış nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Kentteki tüm dereler taşarken birçok ilçede sel felaketi meydana geldi. Yaşanan manzaralara ise AK Parti İzmir’den tepkiler gecikmedi. Yağmur sonrası yaşananları eleştiren AK Parti İzmir milletvekilleri felaketten İzmirbüyükşehir Belediyesini sorumlu tutarken altyapı yetersizliğine dikkat çektiler.

  • Ege Postası
  • 02.02.2021 - 12:11

EGEPOSTASI- İzmir’de dün gece saatlerinde başlayan sağanak yağış hayatı felç ett. Kentin içinde yer alan bütün dereler taşarken toplu ulaşımda büyük aksaklıklar meydana geldi. Kente bir yılda yağan ortalama yağmurun yüzde 18’i bir gecede yağarken metrekareye 126 kilogram su düştü.

Kıyı ilçelerin yanında merkez ilçelerde de su taşkını ve sel yaşanırken şu ana kadar 249 konut ve iş yerini su bastı.

Yerel yönetimler yağmurun neden olduğu tahribatı azaltmak ve mağduriyetleri gidermek için kırmızı alarm verirken AK Parti İzmir’den yaşanan felakete tepkiler gelmeye başladı.

KIRKPINAR: İZMİR AYNI SORUNLARI YAŞAMAKTAN BIKTI

İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, yaşananların hizmetsizlik sonucu yaşandığını belirtti ve “İzmir’de birkaç günden beri devam eden ve etkisini arttıran yağışlardan etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Devletimiz her zaman yanımızda. İzmir’de malum zihniyetin amacının reklam olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Yağış sonrası tamamen çöken altyapı, trafik gibi belli başlı sorunlar gün geçtikçe artmaya ve büyümeye devam ediyor, uhdeviyesi yerelde hizmet olan Büyükşehir Belediyesini sorumlu olmaya davet ediyoruz. İzmirliler olarak her yağmur sonrası aynı sıkıntıları yaşamaktan, aynı sorunlar boğuşmaktan bıktık, usandık. Defalarca şehrin altyapı sorununun giderilmesi için çağrıda bulunduğumuz yetkililer, sorunları çözmek yerine her zaman olduğu gibi kafalarını kuma gömmeyi tercih ettiler. Başta İzmir Valiliğimiz olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız olağanüstü bir şekilde devam eden yağış nedeni ile teyakkuz halinde... Şu ana kadar herhangi bir can kaybı olmaması ise tek tesellimiz” ifadelerini kullandı.

BEKLE: VİZYONSUZ ZİHNİYETİ HİZMET ETMEYE DAVET EDİYORUZ

İzmir Milletvekili Cemal Bekle: Yoğun yağış sebebiyle yaşanan sel ve su baskınlarından mağdur olan hemşehrilerime geçmiş olsun diliyorum. Güzel #İzmir’imize bu garabeti revâ gören, vatandaşlarımızı kronikleşmiş altyapı sorununa mahkûm eden vizyonsuz zihniyeti bahane üretmeye değil hizmet etmeye davet ediyoruz.”

ÇANKIRI: İZMİR BUNU HAK ETMİYOR

İzmir Miiletvekili Ceydan Bölünmez Çankırı, felaketin nedeninin altyapı eksikliği olduğunu savundu ve “İzmir’de hiçbir altyapı çalışması yapmayan Büyükşehir Belediyesi her sağanak yağmurda bu manzaranın ortaya çıkmasının en büyük sorumlusudur. Bu güzelim şehre yazık değil m? İzmir bunu hak etmiyor” dedi

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.