Dolar 32,2986
%-0.12
Euro 34,7962
%-0.04
Altın 2.396,600
%0.13
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yerel seçimde ihanetle suçlandılar, CHP için çalışıyorlar

Yerel seçimde ihanetle suçlandılar, CHP için çalışıyorlar

Yerel seçimlerde aday ekseninde yaşanan küskünlük nedeniyle CHP’den ayrılan isimler, genel seçim sürecinde CHP’ye tam destek veriyor. CHP’den ayrıldıkları için süreçte ‘ihanetle’ suçlanan eski CHP’lilerden bazıları partide genel merkez nezdinde görev bile almaya başlarken, kimisi DSP’den istifa ederek CHP’ye yeniden üyelik başvurusu yaptı. Eski CHP’liler, “ yerel seçimde isyanımız farklıydı. Zorunluluktan ayrıldık. Gönülden CHP’liyiz. CHP için çalışıyoruz” dedi. Yerel seçimde ihanetle suçlandılar

  • Ege Postası
  • 14.05.2015 - 12:21
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir'de 2014 yerel seçimlerinde aday gösterilmedikleri nedeniyle CHP’den koparak farklı partiden veya bağımsız olarak belediye başkan adayı olan eski CHP'liler, 2015 genel seçimlerinde CHP’ye tam destek veriyor.  CHP’den ayrıldıkları için süreçte parti içinde ‘hain’, ‘dönek’ eleştirileri yapılan eski CHP’lilerden bazıları partide görev bile almaya başlarken, kimisi ise yeniden üyelik başvurusu yaptı.

MERT BAŞVURU YAPTI OSMANOĞULLARI GÖREV ALDI
DSP’den Foça Belediye Başkan Adayı olan CHP Foça İlçe Eski Başkanı Osman Mert, CHP’ye üye olmak için yeniden başvurdu. Güzelbahçe’de CHP’nin sembol isimlerinden Ertan Avkıran DSP’den istifa ederek CHP için alan çalışmalarına başladı. Menderes’te CHP’den ayrılarak bağımsız aday olan eski belediye başkanı Ergun Özgün, “desteğim CHP’ye” dedi. Buca’da seçimlere DSP'nin adayı olarak giren Öner Osmanoğulları, CHP Genel Merkezi’nde propaganda biriminde görev aldı. Balçova’da yıllardır siyaset yapan Semra Aksakal ise CHP’ye dönüş için yeşil ışık yaktı. Dikili Belediyesi Eski Başkanvekili Yusuf Altıparmak ise, "Zorunluluktan ayrıldık. Şimdi CHP için mücadele ediyorum" dedi.



Menderes Belediyesi Eski Başkanı Ergun Özgün: “ Çelişkiye düştüğümüz süreç yerel yönetim seçimleriydi. İzmir’in syasi patronluğunu yaptığını düşünen söz sahiplerin yaptıkları yanlış tercihlerinin sonuçlarını gördük. Genel Başkan İzmir’e geldiğinde “Hata yaptık” deyip özeleştiri yaptı. Önümüzdeki genel seçim ülkeyi ilgilendiriyor. Yereldeki çelişkileri bu sürece taşıyacak kadar siyasi bilinçten yoksun insanlar değiliz. Ülke adına bir şeyler yapmamız gerek. Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak için bir makama ait olmak gerekmez. Cumhuriyet değerlerini taşıyan savunan siyasi harekete destek vereceğiz. Şuan da bu değerleri savunan ana taşıyıcı unsur CHP…İçindeki kişiler değişir ama kurucu irade anlayışı değişmez”

Güzelbahçe Belediyesi Eski Başkanı Ertan Avkıran:  “ DSP’den ayrıldım. Konu Türkiye konu ülkem konu CHP…Gerisi teferruat… ‘Altok’un emrindeyim. CHP’nin adaylarının arkasındayım. 3 aydır da çalışmalar yapıyorum…1967’den beri CHP’liyim…2014’deki durum farklıydı. CHP’ye döneceğim. Partimin çıkarları ülkemin çıkarları öndedir. Desteğim CHP’yedir.”



CHP Foça İlçe Eski Başkanı Osman Mert:  “CHP İzmir İl Başkanlığı’na ve İlçe başkanlığına mektup yolladım. 100 yılık CHP’li bir ailenin evladı olduğumu söyledim. Yerel seçimlerdeki yapılan yanlışlardan dolayı partide ayrılıkların olduğunu ifade ettim. Önseçim yapılması sonrası sıkıntının bittiğini, arkadaşlarımla birlikte alanda CHP için çalıştığımı bildirdim. 13 Mayıs itibariyle üyelik formumu ilçe başkanlığına bildirdim. Son karar örgütün…CHP’ye destek vermek benim görevim. Seçim vaatlerimiz çok güzel. CHP’liyim. CHP için çalışıyorum. Üye olmasam da çalışacağım.”

Dikili Belediyesi Eski Başkanvekili Yusuf Altıparmak: "CHP’ye dün gelenler bizi bir kalemde CHP’nin dışında sayamazlar. 40 yıldan beri Atatürkçü düşünceye hizmet edenleriz. Zorunluluktan ayrıldık. Şimdi CHP için mücadele ediyorum. Parti içinde olmasam da gönlüm CHP’de…Enerjim yettiğince parti için çalışıyorum.”

DSP Buca Belediye Başkan Adayı Öner Osmanoğulları:  "Ankara’dayım.... Genel Merkez’deyim…1,5 aydır seçim propaganda komisyonu ekibindeyim…Yerel seçimden sonra Genel Merkez’le iletişime geçtim…Gönülden CHP’liyim…DSP’ye hiçbir zaman üye olmamıştım.”



DSP Balçova Belediye Başkan Adayı Semra Aksakal: Sürecin ne getireceğini göreceğiz. CHP’den ayrılan herkesin çıkış noktası CHP…Yereldeki yanlış kararlar nedeniyle  dağılma yaşandı. Herkes özünde CHP’li…Bir uzlaşma noktası geriye dönüş olabilir. Ekiple görüşeceğim. İl Başkanımızdan böyle bir çağrı gelirse durum değerlendirmesi yapacağım.”

SÜREÇTE KİM NEREYE GİTMİŞ ETKİSİ NE OLMUŞTU
CHP'de İzmir’de yerel seçimlerde  31 koltuk için 200’ü aşkın belediye başkan aday adayının parti içi rekabete girmişti. Genel Merkez, 2014 yerel seçimleri için 2009'a göre yarı yarıya değişime gitme kararı almıştı. Gösterilen ve gösterilmeyen adaylar doğrultusunda tepkilerin yükseldiği CHP’de aralarında mevcut belediye başkanlarının da olduğu bir çok isim DSP’nin yolunu tutmuştu.CHP’den ayrılan Hakan Tartan Konak’ta, Hüseyin Aslan Bayraklı’da, Ertan Avkıran Güzelbahçe’de, Selçuk Karaosmanoğlu Urla’da, Hakkı Ülkü Aliağa’da, Semra Aksakal Balçova’da, Yusuf Altıparmak Dikili’de, Osman Mert Foça’da,  İbrahim Öz Torbalı’da ve  Öner Osmanoğulları Buca’da seçimlere DSP'nin adayları olarak girdi.  CHP’nin 2014 için yola devam etmeme kararı aldığı Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün de bağımsız aday olarak seçimde yer alırken, Kınık'ta belediye başkanı Süleyman Kaya'da DP'nin yolunu tutmuştu.Bu isimlerden hiçbiri belediye başkanı olmayı başaramadı ancak bazı ilçelerin kaybedilmesinde etkili oldu. CHP’nin İzmir'de  kaybettiği ilçelerden Kınık,Menderes, Torbalı ve Aliağa’da küskünlerine etkisi görüldü. Kınık’ta CHP’nin aday göstermediği mevcut belediye başkanı Süleyman Kaya, DP’den aday olmuştu. Kaya, aldığı yüzde 10’luk oy oranıyla CHP’nin Kınık’ta seçim kaybetmesinde rol oynadı.Seçim sonucunun en fazla merak edildiği ilçelerin başında gelen Aliağa’da CHP adına hüsran yaşandı. MHP’li Serkan Acar’ın ipi göğüslediği Aliağa’da CHP üçüncü parti oldu. CHP MYK’sında ismi çıkan ancak PM’de onay alamayan Hakkı Ülkü, DSP’nin adayı olmuştu. Ülkü aldığı yüzde 11’lik oy oranıyla seçime etki etti. CHP'nin kaybettiği bir diğer ilçe olan Torbalı'da da CHP'den ayrılarak DSP'ye giden İbrahim Öz'ün etkisi görüldü. Öz, Torbalı'da yüzde 7'lik bir oy oranı aldı. AK Parti Torbalı'da yüzde1 oy farkıyla CHP'nin önünde ipi göğüsledi.CHP’den aday gösterilmeyen, DSP ile yakınlaşmasına rağmen bu partiden de aday olmayı başaramayan Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün seçime bağımsız giren tek CHP’li olmuştu. Özgün 4 bin 300 oy alarak Menderes'te seçimin kaybedilmesine etki etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.