Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şengül: Kocaoğlu boş boş konuşuyor

Şengül: Kocaoğlu boş boş konuşuyor

Karabağlar Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışında konuşan Kocaoğlu, kentsel dönüşüm konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunmuştu. AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Aziz Kocaoğlu'nun kentsel dönüşüm çıkışına sert çıktı. Şengül, "Kocaoğlu iş yapamayınca böyle boş boş konuşuyor. Boş boş konuşmasın. Kulaktan dolma, bürokratların yanlış yönlendirmesiyle hareket ediyor" dedi. Kocaoğlu'nun 'dönüşüm' çıkışına Şengül'den kontra

  • Ege Postası
  • 13.05.2015 - 14:11
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediyesi Aziz Kocaoğlu'nun Karabağlar Belediyesi yeni hizmet binası açılışında kentsel dönüşümle ilgili konuşmasını eleştirdi. Başkan Kocaoğlu'na yüklenen Şengül, Kocaoğlu'nun kulaktan dolma, bürokratların yanlış yönlendirmesiyle hareket ettiğini öne sürdü.  

Başkan Kocaoğlu'ndan Karabağlar'da dönüşüm uyarısı: Fırsatçılara dikkat!

ÖRNEK VER ONDAN SONRA KONUŞ 
Başkan  Kocaoğlu'nun 5393 sayılı belediye yasasının 73. Maddesine göre kentsel dönüşüm yapmak istemesini daha önce de gündeme getiren Şengül, "Aziz Kocaoğlu bir defa bu işlerden anlamaz. Kentsel dönüşüm nedi? Ne değildi? Nasıl yapılı? 6306 Sayılı Yasa ne getirir, ne götürür bunları bilmez. Okuma kültürü de yok anladığım kadarıyla. Kulaktan dolma, bürokratlarının yanlış yönlendirmesiyle böyle konuşuyor. Konuşmak için konuşuyor. Bir defa Kocaoğlu'na 'Sen belediye başkanı olarak kentsel dönüşümde ne yaptın, nereyi dönüştürdün bir tane örnek ver. Ondan sonra konuş. Bir tane eserin mi var' diye sormak lazım" diye konuştu.

BOŞ BOŞ KONUŞUYOR
"Kocaoğlu iş yapamayınca böyle boş boş konuşuyor" diyen Şengül, "Hangi yasanın daha faydalı olduğu ve vatandaşın daha yararına olduğunu zaman gösterecek. Eğer kira yardımı yapmamak, kredi faiz yardımı yapmamak, evini kendi değerinden daha fazla yapmamak diyorsa kendi bileceği iş. O kendi yaptığı yasanın hiçbirinden vatandaş yararlanamıyor ama 6306 sayılı yasaya göre vatandaş hem kira hem de faiz yardımı alıyor. Kendi emlak değeri daha yüksek gösteriliyor ve tabusu yoksa gecekonduysa hak sahibi oluyor. Sayın Kocaoğlu'nun yaptığı yasaya göre hak sahibi olamıyor. Bir defa bunları bilmiyor. Zaman gösterecektir. Kocaoğlu iş yapamayınca böyle boş boş konuşuyor. Boş boş konuşmasın" ifadelerini kullandı.

KOCAOĞLU 'GASP' DEMİŞTİ 
Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kentsel dönüşümle ilgili şunları söylemişti: "İzmir’in birçok ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yerel yönetimler arasında bir çıkmaz haline gelen kentsel dönüşüm hakkında da konuşan Kocaoğlu, “Kentsel dönüşüm sadece binaların yıkımı değildir. Kentsel dönüşüm bir kenti yeniden planlayarak yapmaktır. Yani spor alanlarını, bulvarlarını, ağaçlık alanlarını, kreşlerini yapmaktır. Kentsel dönüşüm, aynı bina üzerinde gecekonduyu yıkıp 8 katlı bina yapmak değildir. Bu kent olmaz, bu kenti mahvetmek olur. Kentsel dönüşüm yapmak demek büyük fotoğrafı görmek demektir. Ama bölüm bölüm yapıyorsunuz, büyük fotoğrafı görmüyorsunuz. Riskli bina diye daire alıp yerine çok katlı bina yapıyorsunuz. Bunun adı kentsel dönüşüm değil, tapunun gasp edilmesidir. Onun adı gayrımenkulü gasp etmektir. 6306 sayılı yasa ile yapılan bir tek kentsel dönüşüm örneği uygulaması yoktur."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.