Dolar 32,1408
%-0.26
Euro 34,9404
%0.01
Altın 2.428,740
%0.43
Bist-100 10.657,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Binali Yıldırım şoför koltuğuna geçti: Otoyolu tanıttı

Binali Yıldırım şoför koltuğuna geçti: Otoyolu tanıttı

Menemen Ulukent Otoyolu'nun girişinde bulunan şantiye alanında Harmandalı kavşağı – Koyundere Kavşağı Projesi'ni anlatan Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, daha sonra basın aracının şoför koltuğuna geçerek basın mensuplarına otoyolu gezdirdi. Ayrıca Yıldırım Konak Tünelleri'nin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla 24 Mayıs'ta açılacağının müjdesini verdi. Binali Yıldırım şoför koltuğuna geçti

  • Ege Postası
  • 14.05.2015 - 11:16
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Menemen Ulukent Otoyolu'nun girişinde bulunan şantiye alanında basın açıklaması gerçekleştirdi. Yıldırım, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'de 626 adet projenin toplu açılışını gerçekleştirdiği projelerden Harmandalı kavşağı – Koyundere Kavşağı Projesi'ni tanıttı.

ONLAR YAPMAZSA BİZ YAPARIZ

Konak Tünelleri'nin 24 Mayıs tarihinde açılacağının müjdesini veren Yıldırım, "21'inde hazır 24'ünde Başbakanın katılımıyla Konak Tünelleri de açılıyor. Bir zamanlar hayal diyolardı. Gün geldi açılıyor. Her biri 1674 metre, Yukardan en derin olan yer 100 metre, Türkiye'nin en büyük döner kavşağı, 1500 metrelik bağlantı var. Tünellerin maliyeti 310 milyon. Tünellerin devamı Büyükşehirin yapacağı bir yol yapmazlarsa biz yaparız" dedi. 
"HERKESE İŞ BULACAĞIM HİKAYE"
İzmir'de yaptığı seçim çalışmalarını değerlendiren Yıldırım, "İzmir'İ her zaman güzel gördüm. Güzel bakan güzel görür. Olumlu yönden bakmalıyız. İzmir yıllar sonra geleceğe yönelik hedeflerini arttıracak laflat duymak istiyoruz. Söyleyecek olan biziz, AK Parti. Genç işsizlik problemi var. İşsizliğin çözümü istikrar, güçlü ekonomi devam edecek. Ülkeye güvenirse, iktidarın istikrarına güvenirse yatırımcı yatırıma devam eder. Ben iş bulacağım herkese hikaye. Bazı belediyeler 30 Mart öncesi masalar kurdular, sonunda kimseyi gelince bulamadılar. İnsanların beklentilerini umutlarını çalmaktır. Biz hep gerçekçi olduk. Bizim 35 projeyi 2'nci bölge adayı ne oldu diyor İzmir'e gelip gitmezsem 5 tanesinin bittiğini 16'sının devam ettiğini nereden bileceksin. Seçimden seçime İzmir'e gelirsen, yüksek perdeden konuşursan olmaz" dedi. 

GÖREVİ İŞLERİNİ ELE ALMAK DEĞİL
Ulaşımı İzmir'de minibüsler kentin çoğu yerinde kaldırılarak ESHOT'un yapmasını eleştiren Yıldırım, "Eski fuarın yeri daha güzel. Orada üvey evlat gibi. Yürüme şansı sınırlı. 10 yılda yapıldı bir eserdir sonuçta. Onun İzmir'e ne yapıldı sorusuna cevap değil. Vatandaş ulaşımdan memnun değil. Eskiden minibüsler vardı şimdi otobüsler götürüp-getiriyor. Hatlarımız kaldırılmayacak dendi diyorlar. Bu şehrin belediye başkanının görevi iş sağlamaktır. İşlerini ele almak değil" diye konuştu.
MEMLEKETİN VAY HALİNE 
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Türkiye'yi İzmir gibi yöneteceğiz' sözlerini yanıtlayan Yıldırım şunları söyledi: "Memleketin vay haline. İzmir'den herkes memnun ama gözünün de güzellikleri görmesi lazım. Çirkin yapılaşmalarını görmemesi lazım. Şehirler o şehirde yaşayanların aynasıdır. İzmir'e bakıp keyifleneceği yerde binalara bakıp üzülüyor. Bunları yapmak varken biz zamanı bu kadar hoyratça harcayamayız. İyi ki İZBAN var. Beraber yapmışız."

İŞTE PROJE DETAYLARI 
Tüpraş ve Petkim rafinerileri, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi ve Türkiye'nin en büyük limanlarından Çandarlı Nemrut Limanları İzmir'in kuzeye doğru gelişmesini sağlayan Bölgedeki ulaşım ihtiyacını sağlayan İzmir-Çanakkale Yolu'ndaki trafik yoğunluğunu rahatlatmak ve kentin kuzeyine kısa sürede, güvenli ve konforlu ulaşım sağlamak amacıyla Kuzey Otoyolu projelendirildiği belirtildi. Proje bedeli fiyat farkı ve KDV dahil 127 milyon TL olduğu ifade edildi.  Otoyol bünyesinde 5 adet 300 metre uzunluğunda köprü, 2 adet 93  metre uzunluğunda köprülü kavşak, 3 adet 126 metre uzunluğunda alt geçit, 44 adet 2 bin 251 metre uzunluğunda kutu menfez ile birlikte trafik güvenliği, peyzaj, otokorkuluk ve telçit işleri bulunduğu belirtilirken, 67 km'lik Kuzey Otoyolu'nun açılışı yapılan kesimle birlikte toplam 10 km'lik bölümünün yapımı tamamlanmış olup, yapımı devam eden 6 km'lk Koyundere-Menemen Devlet Yolu arası ve Yap İşlet Devret modeli ile ihalesi yapılacak olan geriye kalan 51 km'lik Menemen Devlet Yolu Kavşağı-Çandarlı kesiminin de tamamlanmasıyla, İzmir şehir merkezinden kentin sürekli gelişen kuzey kesimlerine otoyol ile kesintisiz ve kaliteli ulaşım sağlanacağı bildirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.