Dolar 32,3904
%-0.1
Euro 34,7094
%-0.27
Altın 2.418,830
%-0.67
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni Başkan’dan Egepostası ve TV35’e özür ziyareti: Sürecin takipçisiyiz

Yeni Başkan’dan Egepostası ve TV35’e özür ziyareti: Sürecin takipçisiyiz

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, Egepostası'nı ziyaret ederek, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi’nde saldırıya uğrayan basın mensupları arasında yer alan Yusuf Tomruk ve Tenzile Aşçı'ya ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti. Kotan, “İl Gençlik kolları Başkanlığı olarak bu sürecin parti içi ve parti dışı takipçisiyiz. Sonucunu da herkes görecek” dedi.

  • Ege Postası
  • 10.09.2020 - 18:05

EGEPOSTASI - 29 Ağustos Cumartesi günü Aşık Veysel Alanı’nda gerçekleştirilen CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi’nde sonuçların açıklanmasının ardından kazanan ve kaybeden gruplar arasında çıkan kavga sırasında olayı görüntüleyen basın mensuplarına yönelmişti. Kavganın görüntülenmesini istemeyen genç partililer alandaki basın mensuplarına yönelik linç girişiminde bulunmuşlardı. Yaşanan şiddet olayı kamuoyunda büyük tepki toplarken CHP’li yetkililer olayın çözümlenmesi için bir komisyon kurdu.

Kongrede linç girişimine maruz kalan basın mensuplarına yerel ve ulusal çapta birçok destek gelirken CHP İzmir İl Gençlik Kolları’nın yeni Başkanı Burak Kotan, Egepostası ve TV35’i ziyaret ederek saldırıya uğrayan basın mensuplarından Yusuf Tomruk ve Tenzile Aşçı’ya geçmiş olsun dileklerini iletti.

‘ŞAHSIM VE EKİBİM ADINA ÖZÜR DİLERİM’

Basın özgürlüğünü savunan biri olarak başkan seçildiği gün böyle tatsız bir olayın yaşanmasından büyük üzüntü duyduğunu belirten Kotan, “Bu süreçten sonra bir hukukçu olarak ve devralmış olduğumuz İl Gençlik kolları Başkanlığı olarak bu sürecin parti içi ve parti dışı takipçisiyiz” diye konuştu.

Kotan, “Ne yazık ki sıkıntılı bir süreç geçirdik. Hiç olmaması gereken bir süreçti bu. Her ne kadar müdahil olma durumumuz olmasa da engelleyemediğimiz için mahçubuz. Bu mahçubiyet nedeniyle mağduriyet yaşayan gazeteci arkadaşlarımızı ziyaret etmek istedik. Önceki dönem İl Hukuk Komisyonu Başkanı olarak basın özgürlüğü ve gazetecilerle ilgili birçok seminer verdim ve çalışmalarda bulundum. Böyle bir hadisenin benim seçimimde yaşanması beni daha da çok üzdü. Bu süreçten sonra bir hukukçu olarak ve devralmış olduğumuz İl Gençlik kolları Başkanlığı olarak bu sürecin parti içi ve parti dışı takipçisiyiz. Bunun sözünü daha önce de vermiştim. Sonucunu da herkes görecek. Gazeteci arkadaşlarımdan tekrardan şahsım ve ekibim adına çok özür dilerim” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.