Dolar 32,3809
%-0.12
Euro 34,6745
%-0.37
Altın 2.405,350
%-1.22
Bist-100 10.061,00
%-0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den iki kutlama birden: 'İzmir sadece zeybek oynarken diz çöker'

CHP İzmir'den iki kutlama birden: 'İzmir sadece zeybek oynarken diz çöker'

CHP İzmir yönetimi hem alternatif 9 Eylül hem de CHP’nin 97. Kuruluş yıldönümünü birden kutladı. Törende konuşan İl Başkanı Deniz Yücel Özgür ve bağımsızlık, vatan sevgisiyle özdeşleşmiş olan İzmir geçmişte nasıl emperyalizme, işbirlikçilere, zorbalığa diz çökmediyse bugün de diz çökmemiştir. Çünkü İzmir sadece zeybek oynarken diz çöker” dedi.

  • Ege Postası
  • 09.09.2020 - 13:26

EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanlığı, İzmir'in Kurtuluşunun 98'inci, partinin kuruluşunun 97'inci yıl dönümü nedeniyle her sene olduğu gibi yine alternatif tören düzenledi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar ve CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan ile Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan İl Başkanı Yücel,' önemli mesajlar verdi. 

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,CHP Parti Meclisi Üyesi (PM) Ednan Arslan, İzmir milletvekilleri Bedri Serter, Kani Beko, Sevda Erdan Kılıç, Özcan Purçu, Murat Bakan, Atilla Sertel, Kamil Okyay Sındır, ilçe belediye başkanları, parti yöneticileri ve partililer katıldı.

İZMİR SADECE ZEYBEK OYNARKEN DİZ ÇÖKER

Kürsüye gelen Başkan Yücel, “Bugün burada büyük bir mutluluğu paylaşmak için bir aradayız. Ege’nin incisi İzmir’de iki büyük günü bir arada kutlamak için Ata’mızın huzurundayız” diyerek sözlerine başladı. 9 Eylül’ün önemini hatırlatan Yücel, “Bugün esarete boyun eğmeyenlerin canı pahasına kahramanlık destanı yazdığı gündür. Hasan Tahsin’in ilk kurşunu boşuna sıkmadığının kanıtlandığı gündür. İzmir’in kurtuluşu aslında ulusun kurtuluşudur. Özgür ve bağımsızlık, vatan sevgisiyle özdeşleşmiş olan İzmir geçmişte nasıl emperyalizme, işbirlikçilere zorbalığa nasıl diz çökmediyse bugün de diz çökmemiştir. Çünkü İzmir sadece zeybek oynarken diz çöker. 31 Mart seçimlerinde de İzmir tercihini özgürlükten yana kullanmış ve başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız ve CHP’liler İzmirlilerin gurur kaynağı olmuşlardır. CHP İzmir İl Örgütü olarak bağımsızlığımıza, demokrasimize, onurlu mücadelenin Türk Milleti’ne kazandırdığı tüm değerlere ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız” dedi.

CHP EGEMENLİĞİ PADİŞAHTAN ALAN MİLLETE VEREN DEVRİMCİLERİN PARTİSİDİR

Genç cumhuriyetten bu yana kalkınmanın, ilerlemenin ve milli değerlere sahip çıkmanın adresi olan CHP bugün 97 yaşında" diye Yücel "CHP mevzubahis vatansa gerisi teferruattır diyenlerin partisidir. Ümmet toplumunu çağdaş bir topluma dönüştüren, egemenliği padişahtan alan millete veren devrimcilerin partisidir. Geçmişimizi, tarihimizi, misyonumuzu bileceğiz. Atatürk devrimlerine ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.