Dolar 32,4062
%-0.05
Euro 34,7080
%-0.27
Altın 2.433,500
%-0.06
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP sandık başında: İki ilçede başkanlar güven tazeledi

MHP sandık başında: İki ilçede başkanlar güven tazeledi

MHP İzmir İl Teşkilatı, dün ilçelerdeki sandık mesaisine başladı. İlk olarak Buca ve Karşıyaka kongrelerini gerçekleştiren MHP İzmir’de iki ilçede de başkanlar güven tazeledi.

  • Ege Postası
  • 10.09.2020 - 13:57

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- MHP İzmir İl Teşkilatının kongre maratonu İzmir’in Kurtuluş Günü olan 9 Eylül'de başladı.  “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik” olan kongre temasıyla dün Buca ve Karşıyaka ilçelerinde delegeler sandık başına gitti. Karşıyaka’da Akif Yılmaz, Buca’da ise Bahadır Altınkeser ikinci kez başkan olarak kongreden ayrıldılar.Pandemi kuralları nedeniyle kongrelere partinin üst düzel protokol misafirleri ve delegeler katıldı. Dışarıdan misafir kabul edilmedi.

Her iki kongrede de başkan adayları yaptıkları konuşmalarda kongrelerin önemine ve yerel siyasetteki yerine değindiler. Adaylar, konuşmalarında birlik ve beraberlik mesajı verdi.

MHP Karşıyaka ve Buca konglerinde oylamaya geçilmeden evvel MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mesajı okundu.

“CUMHUR İTTİFAKI GELECEK ÜMİDİDİR”

Bahçeli, kongrelerin Türkiye’nin zor zamanlardaki mücadelesine destek olduğunu ifade ettiği mesajında, “Hiç kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimseyi hor ve hakir görmeden davamızın hakkını, milletimizin haysiyetini, devletimizin baki hukukunu, aynı zamanda şühedamızın emanetlerini kararlılıkla savunduk, buna da devam ediyoruz. MHP, zor zamanların değil her zamanın güvencesidir. Cumhur İttifakı gelecek ümididir. Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’nin stratejik kuvvetidir. MHP, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin var oluşundan yanadır, Cumhur İttifakı’nın devamını arzulamaktadır. Dava arkadaşlarımzıın bu siyaset ve hedeflerimize bağlı kalmaı talimat ve temennimdir. MHP’den çatlak ses çıkmayacaktır” ifadelerine yer verdi.

YILMAZ İKİNCİ KEZ BAŞKAN SEÇİLDİ

Karşıyaka Kongresi saat 16.00’da Deniz Baykal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Koronavirüs salgını nedeniyle dışarıdan katılımcının kabul edilmediği kongrede pandemi kurallarına riayet edildi. MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’nun Divan Başkanlığı yaptığı kongrede, Akif Yılmaz güven tazeledi.

400 delegenin olduğu Karşıyaka ilçesinde 360 delege oy kullandı. 358 geçerli oy ile Yılmaz sandıktan ikinci kez başkan olarak çıktı.

SANDIKTAN OY BİRLİĞİ ÇIKTI

MHP Buca İlçe Kongresi ise 19.30’da Buca Atlı Spor Kulübünde pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirildi. MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu’nun Divan Başkanlığını üstlendiği kongrede Bahadır Altınkeser ikinci kez ilçe başkanı oldu.

280 kişinin oy kullandığı Buca İlçe Kongresi’nde Bahadır Altınkeser 280 oy ile başkan koltuğuna yeniden oturdu.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.