Dolar 32,2790
%-0.62
Euro 34,6444
%-0.46
Altın 2.412,980
%-0.4
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları 'Serter’ iddialarını yorumladı: Neden sürekli yolsuzluk ve Fetöcülük ile anılıyor

Umutoğulları 'Serter’ iddialarını yorumladı: Neden sürekli yolsuzluk ve Fetöcülük ile anılıyor

Gazeteci Mithat Umutoğulları, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter hakkında ortaya atılan FETÖ iddialarına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Umutoğulları açıklamasında, ‘’ İl başkanıyken ortaya atılmış bir sürü yolsuzluk iddiaları var. Bununla ilgili açıklama yapmadı, o iddialara ne oldu? Hep FETÖ ile hem rüşvet ile suçlanıyorsun ve bunlarla suçlanırken vekillik döneminde suya sabuna dokunmuyorsun. Sen temize çıkabildin mi? hayır’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 19.12.2022 - 15:43

EGEPOSTASI- Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyük İzmir TV’de yayınlanan 8. Gün programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün gece katıldığı canlı yayında CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter hakkında çok çarpıcı iddialarda bulunmuştu. Bakan Soylu CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter için FETÖ'nün Kılıçdaroğlu'na özel istekte bulunduğunu iddia etmişti. 

İddialara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gazeteci Mithat Umutoğulları, "İçişleri Bakanı Soylu’nun zaman zaman yaptığı açıklamalar çok ciddi tartışma konusu oluyor. Bedri Serter’in nasıl il başkanı olduğunu biliyorum. Bayraklı Belediyesi eski Başkanı Hasan Karabağ, Serter’in il başkanı olmasının isim babasıdır. Mobilya almaya giderken, Hasan Karabağ telefonla beni aradı. Bedri Bey'in yanında olduğumu söyleyince, ‘söyle ona kabul ederse onu il başkanı yapalım’ dedi. Ertesi gün randevu verdi. 12.30 gibi bir oraya gittik. 13.00’te Mehmet Ali Susam başkana randevu vermiş. Ben ve Bedri Serter ile Karabağ’ın makamına gittik. Karabağ, Genel Başkanın nasıl bir il başkanı istediğini anlattı. Susam ile Aziz Kocaoğlu o zaman rakipti. Aziz Başkanın bilmemesini istedi. Bu işin birebir aktörü Aytun Çıray’dır. Aytun Çıray konuyu Genel Başkana götürüyor. O dönem il başkanı olması için Kocaoğlu ile ekibi başka kişiyi istedi. Neticede MYK’dan Serter çıktı. Birebir şahit oldum, bu işin isim babaları Hasan Karabağ ile Aytun Çıray’dır’’ dedi. 

SERTER ‘BEN FETÖCÜ DEĞİLİM’’ DİYEMEDİ

Bedri Serter’in iddialar üzerine yaptığı açıklamayı eleştiren Umutoğulları, ‘’Biri sizinle ilgili ortaya bir iftira atıyorsa, hemen elinizdeki telefon ile açıklamanızı yaparsınız. Zaman kazanmayı bekliyorsanız ortaya atılan iddia ile ilgili sıkıntı vardır. Açıklamanın hiçbir yerinde, ‘ben FETÖ’cü değilim’’ demiyor. CHP’nin bir çok milletvekili FETÖcülerle ilgili yaptığı bir çok açıklama var. Serter’in bu açıklaması içerisinde bir tane bile, ‘’Bunlarla hayatım boyunca bir araya gelmedim, ben CHP’liyim’’ gibi bir cümle de duyamadık. Daha önce yapılan haberler üzerine gazetecilere dava açmıştı. Dava açtıysan neden bunu basın metnine koymadın? Madem dava açtın, o davanın akıbetini kimse bilmiyor. Bununla ilgili açıklama yapılmadı. O gazeteciler beraat etmişse sen kamuoyuna ne diyeceksin? O davayı kazandıysan 3 yıl boyunca niye tek kelime etmedin? ‘’ ifadelerine yer verdi. 

"SUYA SABUNA DOKUNMUYOR ÇÜNKÜ KENDİNDEN EMİN DEĞİL"

Serter’in iktidara muhalefet edemediğini söyleyen Umutoğulları açıklamasında, ‘’FETÖ ile ilişkin var mı yok mu? Neden açıklamadın? Perşembe kahvaltılarına, çarşmaba günleri Işık evleri’nde yapılan toplantılara katıldın mı? Geçmişte oturup kalkmış olabilirsin, geçmişte onlarla oturan insanların hepsi bakanlık yapıyor. Hükümet bunda bir sorun görmüyor. Eğer böyle bir şey yapmadıysan açıkla. Kendi partinin Genel Başkanının içine düşürdüğün duruma bak. 3 yıl önce sen  aklanıp çıkmadın, 2 satır metin ile İzmir kamuyou ile paylaştın. İçişlerine mahkemede ‘hesaplaşacağım ‘diyor. Şimdiye kadar  neredeydin? Serter’in iktidara, hükümetin yaptığı bütün hukuksuzluklara karşı yaptığı tek bir açıklama dahi yok. Suya  sabuna dokunmuyor çünkü kendinden emin değil. Diğer vekiller bangır bangır konuşuyorken, sen neden susuyorsun?’’ dedi. 

"NEDEN BEDRİ SERTER SÜREKLİ YOLSUZLUK VE FETÖCÜLÜK İLE ANILIYOR"

Serter’in ortaya atılan iddialara yönelik tatmin edici açıklamalarda bulunmadığına dikkat çeken Umutoğulları, ‘’Kişi vekillik hırsından ödün vermiyor. Parti ideolojisinin, senin kadar kıymeti yok mu? Sen kariyerini partinin üzerinde tutuyorsun. İl başkanıyken ortaya atılmış bir sürü yolsuzluk iddiaları var. Bununla ilgili açıklama yapmadı, o iddialara ne oldu? Hep FETÖ ile hem rüşvet ile suçlanıyorsun ve bunlarla suçlanırken vekillik döneminde suya sabuna dokunmuyorsun. Sen temize çıkabildin mi? hayır. Hepsini savcılığa verdiğini söylemiş. Bedri Serter’i sevmeyenler de olabilir ama siz gerçekten temiz ve bu konuda kendinizi emin görüyorsanız somut delillerle bu iddiaları çürüteceksiniz. Neden Bedri Serter sürekli yolsuzluk, Fetöcülük ile anılıyor. Bir vekil üzerinden sürekli partisinin Genel Başkanına ve kurumsal kimliğine saldırıyorsa burada bir sıkıntı var demektir. Muhalefet sürekli Cumhurbaşkanını diploması üzerinden vuruyor. Bir tanesi de çıkarıp o diplomayı önüne koymuyor. Tartışma bitmiyor sonuçta. Serter’de bununla ilgili tatmin edici bir açıklama yapmadığı sürece kendini temizleyemez’’ ifadelerine yer verdi. 

"CHP, SERTER’DEN EMİN DEĞİL"

Bedri Serter’in kameraların önüne çıkmaya davet eden Umutoğulları, ‘’Ben bugün basının karşısına çıkıp, bir gövde gösterisi yapmasını beklerdim. Neden çıkmıyor, çünkü gazeteciler soru soracak ve Serter’in bu sorulara vereceği bir cevap yok. Sadece masasını ve sandalyesini verdiği kuruma açıklama yapıyor. Baskılar gelince bir ajans üzerinden mail attırıyor. Bedri Serter’in FETÖ ile ilişkisi olup olmadığı ile ilgili CHP’nin de bir bilgisi yok. Partisi bile ondan emin değil. Kameraların önüne çıkıp, ‘Ben FETÖCÜ değilim’ diyeceksin, neden diyemiyorsun? Yapılan basın açıklaması kimseyi tatmin etmedi. Bedri Serter’in kamuoyunu tatmin edecek hem yolsuzluk hem rüşvet hem de bu FETÖ ile ilgili açıklama yapmasını bekliyoruz. Açtığınız davaların sonuçlarını açıklayın. Senin kamuoyuna karşı sorumlulukların 2 tane yazılı metin ile geçiştiremezsin’’ dedi. 

YÜCEL KOLTUKTA OTURUYOR, ÖRGÜTTE KARGAŞA BÜYÜYOR 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in milletvekili aday adaylığı için istifa önümüzdeki günlerde istifa etmesi bekleniyor. Yücel’in istfiasına ilişkin açıklamalarda bulunan Umutoğulları, ‘’Deniz Yücel o koltukta kaldığı sürece CHP’de kargaşa büyüyor. Yücel’in bir an önce istifa edip, yeni gelcek olan ismin önünü açması gerekiyor. Yönetim de huzursuz. İl başkanı yönetimin arkasında durmuyor. İl yönetimi içlerinden biri çıksın istedi. Ardından biz kalalım başımıza başkan gelsin dedi. İlk başta yönetimdeki isimler İl Başkanı olmak için sesini çıkarmadı. Sonra il yönetiminde kalmak için sesini çıkarmadı,  Şimdi ise yönetimde kalacak 10 kişi içerisinde kalmak için sesini çıkarmıyorlar. İl yönetiminin durumu şüpheli. Onlar da ne yaptığını bilmiyor, Siyasette irade göstermek önemlidir. Bunun tek sorumlusu il yönetiminin kendisidir. Siyasette sırtınızı birine dayarsanız o kişi çekildiğinde devrilirsiniz. Kendi ayaklarınız üzerinde durabilirseniz, size kimse yıkamaz. İl yönetimi başkanına çok güvendi. Şimdi Yücel çekildi hepsi yerde’’ dedi. 

’YÖNETİM ZAMANINDA ORTAYA BİR İRADE KOYSAYDI…

CHP İzmir il Yönetiminin irade koymadığını belirten Umutoğulları, ‘’Yönetim zamanında ortaya bir irade koysaydı başkanı içlerinden seçerlerdi. İradeyi bile ortaya koyamayan bir yönetiminin kalması zaten doğru olmaz. Gidecekler gibi de gözüküyor.  CHP’de kaos var. Her şey olabilir. Ben Yücel’in istfiası sonrasında işin renginin değişeceğini düşünüyorum. Vatandaşın derdi iktidarın değişmesi. CHP’nin siyaset içinde derdi ne? CHP’de her zaman partideki iktidar Türkiye’deki iktidarının önüne geçmiştir. CHP’nin kendi içindeki yarışı ve rekabeti hep sürdü. Onların bakan olmak gibi bir derdi yok. Bitmeyen tartışmaların nedeni de bu. Herkes parti içinde bir şey olmak istiyor’’ ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.