Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kritik zirve sona erdi: Neler konuşuldu

Kritik zirve sona erdi: Neler konuşuldu

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in milletvekili adaylığı için istifasına kesin gözüyle bakılırken, yerine kimin yeni il başkanı olacağı tartışmaları tam gaz devam ediyor. İlçelere veda turu düzenleyen Yücel, Nefes Restoran’da partinin ilçe başkanları ile bir araya geldi.

  • Ege Postası
  • 17.12.2022 - 13:37

EGEPOSTASI- CHP Genel Merkezi milletvekili olmak isteyen il, ilçe ve belde başkanları için genelge göndermiş ve milletvekili olmak isteyen Başkan ve yöneticilerin, 5-26 Aralık tarihleri arasında istifa etmeleri istenmişti. 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in istifasına kesin gözüyle bakılırken, yeni il başkanının kim olacağı  tartışamaları gündemdeki yerini koruyor. 

İlçelere veda ziyaretleri düzenleyen Yücel, bugün ilçe başkanları ile son kez bir araya geldi. Toplantının ana gündem maddesi ise, günlerdir tartışılan yeni il başkanı konusu oldu. İlçe Başkanlarının, Yücel’e il yönetiminden seçilmesi gerektiğini belirterek, sert tepki gösterikleri iddia edildi.  İlçe başkanlarının tamamına yakınının içeriden seçilmesi gerektiği görüşünce oldukları öğrenildi. 

Seçime 6 ay kaldığını belirten ilçe başkanlarının, kendilerinin uzun zamandır bu yönetim ile çalıştıklarını, bütün seçim sürecini, plan ve projelerinin bu yönetiminin yaptığını vurgulayarak, aralarında anlaşacakları bir isim olursa ilçe başkanlarının bu ismin arkasında duracaklarının ifade ettikleri öğrenildi.

Ancak başkanlar son kararın yine de  Genel Merkez’de olduklarını vurguladıkları da öne sürüldü. Bazı ilçe başkanlarının dışarıdan atanacak başkanın uyum sağlayamayacağı, 6 ay içinde etkin bir süreç yürütemeyeceği, en uygun kararın yönetim içerisinden seçilmesi olduğunu belirttikleri iddia edildi. 

Öte yandan bir ilçe başkanın ise, ‘Söz uçar yazı kalır, imza toplayalım, Genel Merkez’e gönderelim’ dediği ve bunun üzerine ilçe başkanlarının çoğunun  öneriye olumsuz yaklaştığı, bazı ilçe başkanlarının Genel Merkez’in iradesine saygısızlık olur dedikleri ileri sürüldü. 


 
Deniz Yücel’in ise ilçe başkanlarına, ‘Görüşleriniz anlaşıldı, Genel Merkez’e ileteceğim, Karar onlarındır’  dediği belirtildi. 

YÜCEL’İN PERŞEMBE GÜNÜ İSTİFASI BEKLENİYOR 

Öte yandan istifa genelgesinin son gün olan 26 Aralık’ı beklemeyeceği öğrenilen Yücel’in önümüzdeki hafta 22 Aralık perşembe günü istifa etmesi bekleniyor. 

TOPLANTIDA GÜLDÜREN ANLAR 

Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen’in sağına ve soluna oturan milletvekili aday adaylığı için istifa edeceklerine kesin gözüyle bakılan Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay ile Karşıyaka İlçe Başkanı M.Serdar Koç’un bu görüntüleri üzerine Yücel’in, ‘Çağlayan Başkanı da mı alıştırıyorsunuz?’ diye espiri yaptığı bunun üzerine zaman zaman gerilen toplantının gülüşmelere de yumuşamasına neden oldu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.