Dolar 32,2862
%-0.6
Euro 34,6593
%-0.42
Altın 2.411,470
%-0.46
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti’de başkanlık yarışı kızışıyor: Bir isim daha koltuk için resmen yola çıktı

İYİ Parti’de başkanlık yarışı kızışıyor: Bir isim daha koltuk için resmen yola çıktı

Ocak ayında yapılması planlanan İYİ Parti 3. Olağan İzmir İl Kongresi’nde adaylık yarışı kızışıyor. Bugüne kadar 4 ismin adaylığını açıkladığı başkanlık yarışına son olarak İYİ Parti İzmir İl Başkan Danışmanı ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Bezircilioğlu, resmi olarak il başkanlığı adaylığını açıkladı. “Bir süredir başta partililerimiz, yapmış olduğum istişareler sonucu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da partimize ve ülkemize borcumun gereğini ifa etmek için İYİ Parti İzmir 3. Olağan Kongremizde il başkanlığına adaylığımı açıklıyorum” diyen Bezircilioğlu, 2024 seçimleri için de iddialı konuştu ve “Yönetim kurulumuz ve teşkilatlarımızla birlikte, İYİ partimizi İzmir’de birinci parti yaparak önümüzdeki genel seçimlerde her iki bölgeden toplamda en az yedi milletvekili çıkartmak, 2024 yerel seçimlerinde de İzmir Büyükşehir belediyesi başta olmak üzere çok sayıda ilçe belediye başkanlığını partimize kazandırmak öncelikli olarak hedefimizdir” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 19.12.2022 - 11:49

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İYİ Parti İzmir’de, Ocak ayında gerçekleştirilecek il kongresi için aday hareketliliği hareketliliği devam ediyor. Mevcut il başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın milletvekili aday adayı olmak için göreve devam etmeyeceğini duyurmasının ardından başkanlık görevi için adaylıklar üst üste açıklanmıştı.

İYİ Parti Balçova Belediyesi Meclis Üyesi Öztürk Keskin, Emre Eryıldıran, il başkan yarımcıları Şakir Genç ve Oğuzhan Yar, il başkanlığına talip olduklarını açıklarken başkanlık yarışında için bir kişi daha hamle yaptı.

İYİ Parti İzmir İl Başkan Danışmanı ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Bezircilioğlu, bugün düzenlenen basın açıklamasıyla il başkanlığı için resmen aday olduğunu duyurdu.

Açıklamaya teşkilattan yoğun katılım olduğunu gören Bezircilioğlu, “Ben kimseye özellikle telefon açıp gelin demedim. Ama siz tabandaki teveccühü bana gösterdiniz ve gelip güç kattınız” ifadelerini kullandı.

“İSTANBUL VE ANKARA BAŞTA OLMAK ÜZERE…”

2023 seçimlerinin önemine vurgu yaparak konuşmasına başlayan Bezircioğlu, 2019 seçimlerine hatırlatma yatı ve “Malumunuz olduğu üzere ülkemiz zor günlerden geçmektedir. İçeride ve dışarıda ülke olarak pek çok sorunla karşı karşıyayız. Cumhuriyetimizin 100. yılına girdiğimiz 2023 yılı, ülkemiz için çok önemli bir kader yılı olacaktır. Ülkemizi 2. yüzyıla taşıyacak yönetim kadrolarını belirleyeceğiz. 2023 yılı seçimleri neticesinde ülkemizin kurucu ilkelerini, bizi biz yapan ortak değerleri, demokrasi ve temel insan haklarına dayalı ortak yaşam biçimimizi tekrar tesis edeceğiz. Korku ve baskı ikliminin tamamen son bulacağı, Türkiye'mizin fabrika ayarlarına döneceği bir seçim olacağına canı gönülden inanıyoruz. Genel başkanımız Sayın Meral Akşener'in kurmuş olduğu cesurlar hareketi umutsuzlara umut, çaresizlere çare, kimsesizlere kimse, ülkenin makus talihinin değişebileceğine dair bir işaret olmuştur. Bunların ilk sonucu olarak da 2019 yerel seçimlerinde başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok şehirde belediye başkanlıklarının alınması sağlanmıştır. Cesurlar hareketinin lideri sayın genel başkanımız Meral Akşener'in Türkiye çapında estirdiği umut rüzgarını bizler de İYİ Parti teşkilatları olarak İzmir’imizde estirerek ve tüm kesimleri kucaklayarak partimizi birinci parti yapmak ve genel başkanımıza layık olmak için tüm gayretimizle çalışacağız” dedi.

“ÜLKEMİZE BORCUMUN GEREĞİNİ İFA ETMEK İÇİN…”

İzmir’de tamamlanan ilçe kongrelerine de kısaca değinen Bezircilioğlu, başkanlık adaylığını da açıkladı ve “Partimizin kurucu üyesi ve en başından beri partimizin içindeyim. Bu haklı mücadeleye karınca kararınca bir katkı koymayı, cesurlar hareketinin içinde olmayı vatanıma ve milletime karşı bir görev olarak addettim. 2019 yılından beri il yönetim kurulumuzda çeşitli kademelerde çalıştım. Bu vesileyle, önümüzdeki genel seçimlerde partimizden milletvekili aday adayı olacağını beyan eden Hüsmen Kırkpınar başkanımıza başarılar diliyorum. İl Başkanımız Sayın Hüsmen Kırkpınar'ın önümüzdeki dönemde il başkan adayı olmayacağını beyan ettikten sonra, partililerimiz tarafından bir arayış süreci hasıl oldu. Bu süreç içerisinde, bugüne kadar bazı arkadaşlarımız adaylıklarımı ilan ettiler. Hem süreç içerisinde hem teşkilatımızın çeşitli kademelerinden, üyelerimiz ve delegelerimizden il başkanı adayı olmam konusunda teşvik ettiler. Bir süredir başta partililerimiz, yapmış olduğum istişareler sonucu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da partimize ve ülkemize borcumun gereğini ifa etmek için İYİ Parti İzmir 3. Olağan Kongremizde il başkanlığına adaylığımı açıklıyorum. İnşallah tüm teşkilatımızla birlikte yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

“2024’TE HEDEF BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ”

Adaylık açıklamasının ardından 2024 yerel seçimleri için de iddialı çıkışlarda bulunan Bezircilioğlu, şunları söyledi; “Burada arkamdaki tek güç başta ilçe başkanlarımız ve yönetim kurullarımız olmak üzere tüm teşkilatımızdır. Ben İzmir Teşkilatımızın il başkanı olarak tüm teşkilatlarımızla uyum içerisinde sinerji yaratan bir yönetim anlayışıyla verimli bir çalışma ortaya koymak istiyorum. Benim il başkanlığı dönemimde her zaman, her daim teşkilatımızın yanında ve emrinde olacağım. Yönetim kurulumuz ve teşkilatlarımızla birlikte, İYİ partimizi İzmir’de birinci parti yaparak önümüzdeki genel seçimlerde her iki bölgeden toplamda en az yedi milletvekili çıkartmak, 2024 yerel seçimlerinde de İzmir Büyükşehir belediyesi başta olmak üzere çok sayıda ilçe belediye başkanlığını partimize kazandırmak öncelikli olarak hedefimizdir. Bunu başarmaya inancımız tamdır. Partimizin kadroları içerisinde, başta ilçe başkanlarımız olmak üzere İzmir’i yönetecek belediye başkanları olabilecek yetkinlikte çok sayıda partilimiz vardır. Adaylık açıklamamdan sonra kendilerini ve yönetim kurullarını yarından itibaren ziyaret edip, akabinde hep birlikte bir toplantı tertip ederek görüş, önerileri ve değerlendirmelerini alacağım. Yönetim kurulumuzun ana omurgasını hiç şüphesiz teşkilatlarımızın seçkin üyelerinden teşkil edeceğiz. Ayrıca, siyasete ilk defa girecek, İzmir kamuoyunca bilinen, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev yapmış partimizi İzmir’de en iyi şekilde temsil edecek kişileri partimize ve yönetim kurulumuza kazandıracağız. Partimize ve İzmir’imize yakışan bir yönetim kurulu oluşturacağız Bu konuda tarafımıza çok sayıda talep olması da, partimizin büyüyüp güçlendiğinin bir göstergesidir.”

“TÜM GÖREVLERİMDEN İSTİFA EDECEĞİM”

İl başkanı seçilmesi durumunda birçok oda ve STK’da aktif olarak yönetim kademesinde yürüttüğü görevlerinden istifa edeceğini belirten “Süreç içerisinde tüm diğer görevlerimi emin ellere teslim edip sadece ve sadece partimize hizmet edeceğim bir yola gireceğim. Biliyorum ki İYİ Parti’ye hizmet etmek Türkiye’ye hizmet etmek demektir. O nedenle İYİ Parti’den başka çıkış yolumuz yok. Bu nedenle Ticaret Odası başta olmak üzere bütün görevlerimden feragatimi isteyeceğim” ifadelerini kullandı.

“HEPİMİZ GENEL MERKEZ’İN ADAYIYIZ”

Siyaset kulislerinde konuşulan ‘Genel Merkez’in desteğin aldı’ iddialarına da yanıt veren Bezircilioğlu, “Bana ‘Genel Merkez’in adayı mısın’ diye soruyorlar. 4 aday arkadaşımız daha var .Biz hepimiz Genel Merkez’in adayıyız. İçimizden seçilecek olan il başkanı da tabii ki de Genel Merkez’in il başkanı olacak” dedi.

“ADAY ÇOKLUĞU PARTİ İÇİ DEMOKRASİYİ GÖSTERİR”

Aday sayısının çok olmasının parti içinde bir kutuplaşmaya yol açıp açmayacağına ilişkin soruyu da yanıtlayan Bezircilioğlu, “Bu kadar aday olması ve kuracağımız aday yönetim kuruluna çok fazla talep gelmesi partimizin güçlendiğini ve birlik ve beraberliğin yüksek olduğunu gösteriyor ben aday sayımızın çok olmasından gayet memnunum. Bu partimizin içindeki iç dinamiğin de yüksek olduğu anlamına gelir. Ben bu kadar aday olmasını son derece makul karşılıyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu demokrasidir. Bazı partilerde bir kişi belirlenir. Kongreye o şekilde gidilmesi tatsız tuzsuz olur. Bizim partimizde aday sayısının çok olması ve böyle dinamizmin olması parti içindeki demokrasiyi gösteriyor. Parti içinde demokrasiyi yaşatan ülkede de yaşatır" ifadelerini kullandı.

“HERKESE EŞİT MESAFEDE”

Bezircilioğlu, mevcut İl Başkanı Kırkpınar’ın desteklediği aday olması iddialarına ilişkin ise “Hüsmen abimiz tüm adaylara eşit mesafede. Benim onun adayı olmam ya da Hüsmen Başkanımızın adayı gibi bir durum söz konusu değildir” diye konuştu.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.