Dolar 32,3415
%-0.43
Euro 34,6991
%-0.31
Altın 2.411,510
%-0.46
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de istifalar için son viraj: Yücel için kritik hafta

CHP İzmir’de istifalar için son viraj: Yücel için kritik hafta

Haziran 2023’te yapılması planlanan genel seçimler için partilerde aday adaylığı hareketliliği devam ederken CHP İzmir’de ise gözler CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in istifasına çevrildi. Geçtiğimiz hafta vekillik için yeşil ışık yakan Yücel’den istifalar için son haftaya girilmesine rağmen henüz istifa hamlesi gelmezken Yücel’in Salı ya da Çarşamba günü istifa edeceği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 19.12.2022 - 09:04

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Haziran 2023’te yapılması planlanan genel seçimler için partilerde aday adaylığı hareketliliği devam ederken CHP İzmir’de ise gözler CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in istifasına çevrildi.

CHP Genel Merkez geçtiğimiz haftalarda genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak isteyen başkan ve yönetim kurulu üyelerine istifa genelgesi göndermiş ve genelgede istifalar için son tarih ise 26 Aralık olarak belirtilmişti.

Öte yandan; CHP İzmir’de ilk istifa İl Başkan Yardımcısı Fulya Alçay’dan gelirken istifasına kesin gözüyle bakılan Yücel’den ise henüz somut bir adım gelmedi.

YEŞİL IŞIK YAKMIŞTI

CHP İzmir’de uzun süren merakın ardından İl Başkanı Yücel, olası istifasına dair ilk açıklamayı, geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve il yönetimiyle yaptığı toplantı sonrasında yapmış ve “Önümüzdeki günlerde yaklaşık 5 seneyi tamamladığım il başkanlığı görevimle ilgili bir adım atabilir” demişti.

NE ZAMAN İSTİFA EDECEK

Yücel’in geçtiğimiz hafta istifaya ilişkin yaptığı açıklamanın ardından İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi öncesinde son kez grup toplantısına girmesi dikkat çekerken istifayı hangi gün edeceğine ilişkin net bir tarih belirtilmedi.

Öte yandan; Yücel’in istifasına ‘gecikmiş’ gözüyle bakılırken gecikmenin nedeninin ise Yücel’den sonra il başkanlığı koltuğuna oturacak ismin kim olacağı ve atama mı yoksa seçim yoluyla mı belirleneceğine ilişkin uzlaşmazlıklar olduğu ifade edildi.

Vekillik için yeşil ışık yakan Yücel’in istifası için son 6 günü kalırken edinilen bilgilere göre; Yücel 21 Aralık Salı ya da 22 Aralık Çarşamba günü istifa dilekçesini verecek.

YÜCEL ANKARA YOLCUSU 

Öte yandan istifa edeceği gündemde olan Yücel'in yarın Ankara'ya ziyaret gerçekleştireceği öğrenildi. Yücel'in Ankara'da Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile bir görüşme gerçekleştireceği öğrenilirken, Almanya'da olan Tunç Soyer'in de çarşamba günü dönüşünde Ankara'da bir dizi görüşme gerçekleitirlmesi bekleniyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.