Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarihi toplantıya katıldılar: İzmir il başkanlarından Ankara çıkarması

Tarihi toplantıya katıldılar: İzmir il başkanlarından Ankara çıkarması

6 muhalefet partisinin 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' metnini kamuoyuna açıklamak ve imzalamak üzere Ankara'da bir araya geldiği toplantıya İzmir İl Başkanları da katıldı.

  • Ege Postası
  • 28.02.2022 - 11:21

EGEPOSTASI - 6 muhalefet partisinin liderleri bugün “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' çalışmasını Ankara’da kamuoyuna açıkladı.

Bilkent Otel’de düzenlenen toplantıda CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi Genel Başkanları Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metnini imzaladı.

5 İZMİR İL BAŞKANI DA YER ALDI

Öte yandan toplantıya katılmak üzere Ankara'ya giden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen ve Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Serdar Faralyalı da toplantıdaki yerini aldı.

YÜCEL: HEYECANLI VE KARARLIYIZ

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel toplantının ardından sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Bugün tüm Türkiye, ülkemizin aydınlık geleceği ile huzurun, barış ve adaletin kalıcı kılınması için tarihi bir güne tanıklık etti. Bizler de, güçlendirilmiş parlamenter sistemi kuracak olan siyasi partilerin İl başkanları olarak, bu tarihi anlara yerinde şahitlik ettik. Heyecanlı ve kararlıyız. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem sarayın saltanatını, tek adam iktidarını ve beşli çeteye rant, vatandaşa zam düzenine son verecek!!!" ifadelerini kullandı.

ÖSEN: TARİHE TANIKLIK EDİYORUZ

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen ise toplantıdan bir kareyi sosyal medya hesabından "Tarihe tanıklık ediyoruz" notuyla paylaştı.

BAŞKANLAR AYNI KAREDE

Yücel, Kırkpınar, Erduran, Ösen ve Faralyalı toplantının ardından bir araya gelerek birlikte fotoğraf çekildi.

Fotoğrafı sosyal medya üzerinden yayınlayan DEVA Partisi İl Başkanı Ösen "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem modelinin kamuoyu ile açıklanmasına diğer partilerin İzmir İl Başkanları ile birlikte tanıklık ettik. Ülkemiz için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Yücel ise "Demokratik, özgür, hukukun, adaletin ve refahın hakim olduğu bir Türkiye için mücadele veren siyasi partilerin, İzmir il başkanları olarak, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem buluşmasındayız. Birlikte başaracağız...." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.