Dolar 32,3041
%-0.1
Euro 34,8253
%0.04
Altın 2.410,030
%0.69
Bist-100 10.229,00
%-0.47

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Çapın Bornova'daki tartışmalara son noktayı koydu

CHP'li Çapın Bornova'daki tartışmalara son noktayı koydu

CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Büyük İzmir’de yayınlanan ‘Birol Soylu ile 10. Köy’ programında Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’la aralarında yaşanan gerginlik iddialarına yanıt verdi. Çapın, “Mustafa Başkan benim arkadaşım. Biz bir sorun varsa bir odaya girer, çözeriz. Ben kime karışmışım? Benim işim örgütü yönetmek. Elbette ki belediye başkanı kendi çalışacağı insanı kendi karar verecek" dedi.

  • Ege Postası
  • 08.02.2022 - 16:12

EGEPOSTASI – CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Büyük İzmir’de yayınlanan ‘Birol Soylu ile 10. Köy’ programının konuğu oldu.

Çapın, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ile aralarında gerginlik iddialarına yanıt verirken, Bornova Belediyesi’nin icraatları, belediyenin Turuncu Dernek ile yapacağı protokol nedeniyle Meclis’te yaşanan polemik ve olası bir seçim hazırlıklarıyla ilgili açıklamalarda da bulundu.

Çapın’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“PARTİ İÇİ SORUNLARI HİÇBİR ZAMAN KONUŞMADIK”

“Bizim gündemimizin bu olmaması lazım. Ben parti içi dönük görüşmeleri, sorunları hiçbir zaman basının önünde konuşmadık. Basına bakarsanız tek bir kelimem yoktur. Bunu konuşmak hata. Benim parti terbiyem de buna müsaade etmez. Bizim mücadele etmemiz gereken kesim belli. Parti içinde danışma toplantımız vardır, bizim aile toplantılarımızdır, burada konuşulur. Vatandaşı ilgilendiren bir şey değil. 

“BEN KİME KARIŞMIŞIM?”

Ben kime karışmışım? Başkana bir kere ‘Şu adamı şuraya müdür yap’ mı demişim? Benim bir tek talebim olabilir, o da örgütten birisinin istihdamı konusunda yardımcı olabiliyorsa. Daha önce Sayın Başkan bizim örgütümüzden istihdam yapmıştı. Benim onun dışında ne gibi bir talebim olabilir? Elbette ki belediye başkanı oraya seçilmiş, kendi çalışacağı insanı kendi karar verecek. Ben bir kişi bile söyleyemem. Bir senedir benim belediyeye gitme sayım üçü geçmemiştir. O da parti MYK üyemiz ya da genel başkan yardımcımız geldiği zamandır. Onun dışında ne işim var belediyede. Benim işim örgütü yönetmek. 

“O İSİMLER BENDE KALACAK”

Ben yola çıktğım kimseyi yarı yolda bırakmam. Mustafa Başkan benim arkadaşım. Aday olduğunu deklare eden ilk kişi benim. Biz bir sorun varsa bir odaya girer, çözeriz. Ama bazı kişiler bunu istemiyor. O istemeyen kişilerin ismi bende kalacak.

“BELEDİYE TIKIR TIKIR İŞLİYOR”

Bornova’da iyi çalışan bir belediye var. 2004-2009’da meclis üyeliği yaptım. Profesyonel bir bürokrat kadrosu, tıkır tıkır işleyen bir sistemi var. Sırrı Başkan da, Kamil Başkan da Olgun Başkan bir sürü yatırımlar yaptı. Mustafa Başkan’ın da projeleri var. En büyük sıkıntımız yollardı. Yıllardır Bornova’da seçmeniminz bizi en çok eleştirdiği konuydu. Sıkıntı hallolmuş olacak.

Belediye binası ufak kalıyordu. Yeni bir binayı aldı iletişim merkezi olarak halkın hizmetine açtı.  Altın bilezik projesiyle istihdamda yardımcı oluyorlar. Dijital sınıfta eğitimi uygulaması yapıyorlar. Bir kültür merkezimizi STK’ların kullanımına açtılar. Pandemide binlece insana yardım dağıtıldı. Bunu yapan Bornova Belediyesi. Bunları açık açık söylemek lazım.

“BU KADAR ÇALIŞTIĞIMIZ BİR DÖNEM YAŞAMADIK”

Biz seçime hazırız. Bornova’da hiçbir zaman sandık boş kalmamıştır. Bu dönem okul sorumlularımız var, her okulda bir avukat arkadaşımızı görevlendireceğiz. Mahalle temsilcielrimizele sürekli toplanyoruz. Hiç bu kadar örgütün ayakta tutulduğu, 7-24 çalıştığı bir dönem yaşamadık. İl örgütü sürekli bizi teyakkuz halinde ayakta tutuyor. Bu dönem kadar çok çalıştırıldığımız bir dönem yok. 

“ÇAĞ DIŞI KAFALARINI GÖSTERDİLER”

Turuncu Dernek meselesinde AKP ortalığı yıktı ve çok iğrenç suçlamalar yaptılar. AKP’li meclis üyeleri Büyükşehir’den oy birliğiyle geçirmişler. Bornova’ya geldiklerinde hiç yakışık almayacak sözler sarf ettiler. Ayrıca meclis üyelerimize de iğrenç laflar ettiler. Çağ dışı kafalarını gösterdiler. Yakıştıramadım. Çok kötü suçlamalar yaptılar, dalga geçtiler. Kendileriyle de dalga geçmiş oluyorlar. Siyaset Büyükşehir’de farklı Bornova’da farklı mı oluyor? O derneğin amacı belli.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.