Dolar 32,2774
%-0.19
Euro 34,7958
%-0.04
Altın 2.400,130
%0.28
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de kritik toplantı sona erdi: Neler konuşuldu?

CHP İzmir’de kritik toplantı sona erdi: Neler konuşuldu?

CHP İzmir İlçe başkanları, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde bir araya geldi. Toplantının ana gündem maddesi ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük yatırımları arasında yer alan ve CHP Genle Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan Buca Metrosu temel atma töreni olduğu öğrenildi. Öte yandan; Kılıçdaroğlu’nun İzmir programı kapsamında CHP İzmir İl Başkanlığı binasının açılışını yapması da bekleniyor.

  • Ege Postası
  • 08.02.2022 - 10:38

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir İlçe başkanları, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ana gündem maddesi ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 14 Şubat Pazartesi günü gerçekleştireceği İzmir ziyareti oldu.

YOĞUN KATILIM TALİMATI

Edinilen bilgilere göre; toplantıda, Kılıçdaroğlu’nun İzmir programının ayrıntıları netleştirildi.

Toplantıda ayrıca, İBB’nin en büyük yatırımları arasında yer alan ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı, Üçyol-Buca Metro hattının temel atma törenine örgütten yoğun katılım olması yönünde Yücel ve Soyer’den örgüte talimat verildiği öğrenildi. Soyer'in organizasyona en azından 15-20 bin kişinin katılmasını istediği belirtildi.

Hazırlıklar için ilçe başkanlarına örgütlerinden kimlerin katkı koyabileceğini bildirmesinin de istendiği ifade edildi.

KOMİTE KURULDU

Toplantıda ayrıca, organizasyon için Miting Komitesi oluşturulduğu belirtildi. Komitenin CHP İzmir İl Sekreteri Fulya Alçay başkanlığında olacağı ve komisyonda, Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, ev sahibi Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay ve Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney’in olduğu ifade edildi. 

Komitenin, organizasyon için çalışmalar yapacağı, istekleri ve ihtiyaçları tespit edip gereğinin yapılması yönünde çalışmalar yapacakları öğrenildi. 

Komitenin ayrıca, ulaşım, araç tedariki, pankart ve afişlerden de sorumlu olacakları ifade edildi. 

İLÇE BAŞKANLARINDAN HOŞNUTLUK MESAJI

Öte yandan; toplantıda, ilçe başkanlarının Soyer’in kendilerini bizzat arayıp davet etmesinden hoşnut olduklarını ve bunu anlamlı bulduklarını ifade ettikleri öğrenildi. 

İL BAŞKANLIĞI AÇILIŞI DA YAPILACAK

Geçtiğimiz aylarda hizmete alınan CHP İzmir İl Başkanlığı yeni binasının açılışına ilişkin de bilgi veren Yücel, “İl Binası açılışı gündeme gelmedi ama Pazartesi günü yani aynı gün İl Binası açılışını da yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

ADAY BELİRLEMEDE SORUN MU YAŞANDI?

Geçtiğimiz hafta olağanüstü kongre tarihi belirlenen Kınık kongresinin ikinci kez ertelenmesi, kamuoyunda aday belirleme sürecinde sorunlar yaşandığı iddialarını da gündeme getirmişti. İddialara be ertelemeye ilişkin de konuşan Yücel, “İlçe yönetiminin seçim kuruluna bu tarihi ve evrakları bildirmesinde bir gecikme yaşanmış. Ertelenme ondan kaynaklandı. Başka herhangi bir nedeni yok” ifadelerini kullandı.

81 İLDE EŞ ZAMANLI AÇIKLAMA

Başkan Yücel ayrıca, cep yakan elektrik ve doğalgaz faturalarına ilişkin yarın 81 ilde, il başkanlıkları düzeyinde eş zamanlı basın açıklaması yapılacağını da belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ise toplantıya ilişkin şunları söyledi; “Hasret giderdik, birçok arkadaşımızla uzun zamandır bir araya gelmemiştik. Güzel bir toplantı oldu.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.