Dolar 32,3669
%-0.35
Euro 34,7906
%-0.04
Altın 2.395,040
%-1.14
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O ilçenin kongresinde flaş gelişme

O ilçenin kongresinde flaş gelişme

CHP Kınık Olağanüstü İlçe Kongresi’ne sayılı günler kala kongreye ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre; ilçe yönetiminin kongre için İlçe Seçim Kurulu’na zamanında başvuru yapmaması nedeniyle kongre belirlenen tarihte yapılamayacak ve ertelenecek.

  • Ege Postası
  • 07.02.2022 - 17:30

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, 3 Şubat tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda, merakle beklenen, istifa ya da görevden almalar sonucunda geçici yönetimlerin atandığı ve parti tüzüğü gereği kongreye gidilmesi gereken Bayraklı, Tire, Torbalı ve Kınık’ta seçim tarihlerini kesinleştirmişti.

Toplantıda; 20 Şubat Pazar günü Kınık, 27 Şubat Pazar günü torbalı, 6 Mart PAzar günü Tire ve 13 Mart Pazar günü Bayraklı’da sandıkların kurulmasına karar verilmişti. 

İlk sandıklarında kurulmasına sayılı günler kala, Kınık ilçesinin kongresine ilişkin flaş bir gelişme yaşandı.

KONGRE ERTELENECEK

İlçe yönetiminin, İlçe Seçim Kurulu’na gerekli belgeleri zamanında iletememesi nedeniyle kongrenin belirlenen tarihte gerçekleştirilemeyeceği öğrenildi.

Kongre tarihinin kesinleşmesi için İlçe Seçim Kurulu’nun, seçim için belirlenen tarihten 15 gün önce Yüksek Seçim Kuruluna gerekli belgeleri teslim etmesi gerekiyor. 

Edinilen bilgilere göre; ilçe yönetimi, İlçe Seçim Kurulu’na kongreye en geç 15 gün kala teslim etmesi gereken delege seçim listesini zamanında gönderemedi.

İlçe yönetiminin başvuruyu zamanında yapmaması nedeniyle İlçe Seçim Kurulu, kongre için belirlenen güne tarih vermediği öğrenildi.

Öte yandan; kulislerde, kongre için net bir tarihin henüz belirlenmediği konuşulurken kongrenin, belirlenen tarihten en azından bir hafta sonra yapılması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.