Dolar 32,3572
%-0.38
Euro 34,7447
%-0.18
Altın 2.394,510
%-1.16
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Yücel’den ilk açıklama: Meclis iradesi vesayet altına alınamaz

Başkan Yücel’den ilk açıklama: Meclis iradesi vesayet altına alınamaz

Menemen’de bugün gerçekleştirilmesi planlanan Menemen Belediyesi Başkan Vekili kura çekimi, ilgili gündem maddesinin Millet İttifakı’nın oylarıyla gündemden düşürüldü. Meclis sonrasında basına konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, meclisin doğru bir karar verdiğini, yapılması gerekenin mahkemenin vereceği nihai kararı beklemek olduğunu ifade etti ve “Meclisin iradesinin üzerinde hiçbir şey yoktur. Meclis iradesi vesayet altına alınamaz” dedi.

  • Ege Postası
  • 07.01.2021 - 19:27

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen'de hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Serdar Aksoy'un yerine seçilecek Belediye Başkan Vekili krizi bugün gerçekleştirilen meclis toplantısında da çözülemedi.  

Menemen Belediyesi Ocak Ayı Birinci Meclis Oturumu Millet İttifakı üyelerinin katılmaması nedeniyle bugüne ertelenmişti.

Menemen Belediye Meclisi toplantısı birinci Başkanvekili Mehmet Karabiniş idaresinde toplandı.

CHP grubu, meclis gündeminin 4. maddesi olan “Meclis üyeleri tarafından verilecek önergelerin görüşülmesi”nin, gündemin 3. maddesi olan “Başkanlık makamından gelen önergelerin görüşülmesi” maddesinin önüne alınmasını önerdi.   

Önerge CHP ve İYİ Parti’nin evet, AK Parti ve MHP’nin hayır oylarına karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

 Meclis toplantısı sonrasında CHP cephesinden belediye binasından ilk ayrılan isim İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Başkan Soyer konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmazken alanda bulunan bir vatandaş Başkan Soyer’e “Bizim marşımız İstiklal Marşı’dır” diyerek tepki gösterdi.

Başkan Soyer’in ardından binadan çıkan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genle Başkan Yardımcısı Seyit Torun’da bir açıklama yapmazken basının sorularını yanıtsız bıraktı.

Meclis salonundan en son ayrılan isimlerden biri de CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel oldu. Başkan Yücel, kısa bir basın açıklaması yaparak basının sorularını yanıtladı.

“MECLİS İRADESİNİN ÜSTÜNDE HİÇBİR ŞEY YOKTUR”

Yücel, “Bugün belediye meclisi bir karar aldı. Bu kuranın yenilenmesinin mahkeme kararı kesinleşmeden, mahkeme nihai kararını vermeden kuranın tekrar edilmesinin doğru olmadığına kanaat getirdi. Meclisin iradesinin üzerinde hiçbir şey yoktur. Meclis iradesi vesayet altına alınamaz. Bu konuda idare hukuku hocalarından, profesörlerden alınan mütalaalar var. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi ve bu karar uygulandı. Bundan sonra yapılması gereken mahkemenin nihai kararını beklemek. Mahkeme nihai kararını verdiğinde mahkeme kararı doğrultusunda gerekli işlemler yapılacaktır” diye konuştu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin kayyım iddialarına ilişkin soruyu yanıtlayan Başkan Yücel, “Ben Ak Parti İl Başkanımızın yaptığı açıklamayı dinlemedim ama burada kayyım atanmadı yasal olarak mümkün değil” dedi.

Başkan Yücel, Cumhur İttifakı’nın meclis kararı sonrasında yargı yoluna başvurup başvurmayacağı konusunda ise şunları söyledi; “Karşı tarafın nasıl bir tavır sergileyeceğini bilemiyorum. Melis bugün kararını aldı. Bundan sonraki süreci hep birlikte izleyeceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.