Dolar 32,4107
%0.16
Euro 34,7950
%0.01
Altın 2.397,990
%-1.02
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP ve AK Parti'de gözler Menemen'de! Kriz çözülecek mi'

CHP ve AK Parti'de gözler Menemen'de! Kriz çözülecek mi'

CHP ve AK Parti'de gözler bugüne ertelenen Menemen Belediye Başkan Vekilini belirleyecek kura çekimine çevrildi.

  • Ege Postası
  • 07.01.2021 - 09:32

EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un "zimmet ve irtikap" suçlarından hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırmasının ardından Belediye Meclisindeki oylamada 4. turda da sonuç alınamayınca yapılan kura çekiminde Belediye Başkan Vekilliği görevine Deniz Karakurt getirilmişti.

AK Parti'nin adayı Aydın Pehlivan, seçimde cam kavanoz içinde yapılan kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurmuştu.

İzmir 2. İdare Mahkemesi, Menemen Belediye Başkan Vekilliği seçiminin, kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmesini durdurmuştu. 

İzmir Bölge İdare Mahkemesi, CHP'lilerin yürütmenin durdurulması kararına karşı yaptığı itirazı reddetmişti.

Bunun üzerine İzmir Valiliği,  mahkemenin kararına uyarak 4 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek mecliste kuranın çekilmesi için Menemen Belediyesi’ne yazı göndermişti.

4 Ocak'ta Menemen Belediye Başkan Vekilini belirleyecek kura çekimi gündemiyle toplanan Belediye Meclisi'ne CHP ve İYİ Partili üyeler katılmayınca kura çekimi bugüne ertelenmişti.

Bugün saat 17.00'de toplanacak Menemen Belediye Meclisi'nde, İzmir Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü'nün yazısına istinaden Belediye Başkan Vekilinin belirleneceği kuranın usüle uygun şekilde tekrarlanması bekleniyor.

Kura için Millet İttifakı adayı CHP'li Deniz Karakurt ile Cumhur İttifakı adayı AK Partili Aydın Pehlivan yeniden karşı karşıya gelecek.

Öte yandan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, bugün İzmir'e gelecek. Milletvekilleri ve Menemen'li meclis üyeleri ile toplantı yapacağı belirtilen Torun'un Menemen'de izlenecek yol haritasını belirlemesi bekleniyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.