Dolar 32,3570
%-0.38
Euro 34,7969
%-0.03
Altın 2.395,620
%-1.12
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’de kritik ‘Menemen’ zirvesi: Neler konuşuldu'

CHP’de kritik ‘Menemen’ zirvesi: Neler konuşuldu'

CHP ve AK Parti'de gözler bugüne ertelenen Menemen Belediye Başkan Vekilini belirleyecek kura çekimine çevrildi. Kura çekimi için İzmir’e gelen Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, meclis öncesinde İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleri ve il yönetim kurulu üyeleriyle kritik bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Menemen’de izlenecek yol haritasının belirlendiği ifade edildi.

  • Ege Postası
  • 07.01.2021 - 13:28

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un "zimmet ve irtikap" suçlarından hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırmasının ardından Belediye Meclisindeki oylamada 4. turda da sonuç alınamayınca yapılan kura çekiminde Belediye Başkan Vekilliği görevine Deniz Karakurt getirilmişti.

AK Parti'nin adayı Aydın Pehlivan, seçimde cam kavanoz içinde yapılan kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurmuştu.

İzmir 2. İdare Mahkemesi, Menemen Belediye Başkan Vekilliği seçiminin, kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmesini durdurmuştu. 

İzmir Bölge İdare Mahkemesi, CHP'lilerin yürütmenin durdurulması kararına karşı yaptığı itirazı reddetmişti.

Bunun üzerine İzmir Valiliği,  mahkemenin kararına uyarak 4 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek mecliste kuranın çekilmesi için Menemen Belediyesi’ne yazı göndermişti.

4 Ocak'ta Menemen Belediye Başkan Vekilini belirleyecek kura çekimi gündemiyle toplanan Belediye Meclisi'ne CHP ve İYİ Partili üyeler katılmayınca kura çekimi bugüne ertelenmişti.

CHP İL’DE KRİTİK TOPLANTI

Öte yandan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, meclsi öncesinde CHP İzmir İl Başkanlığı’nda CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir milletvekillleri Murat Bakan, Bedri Serter, Tacettin Bayır, Kani Beko, Mahir Polat, Ednan Arslan ve il yönetim kurulu üyeleriyle bir toplantı gerçekeleştirdi.

Toplantıya ayrıca CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Devrim Barış Çelik de katıldı.

İl’de gerçekeleştirilen toplantıda Menemen’de izlenecek yol haritasının konuşulduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; CHP grubu bugün gerçekelştirilen Meclis’te kuranın yenilenmesine ilişkin gündem maddesinin gündemden çıkarılmasını meclis üyelerinin oylarına sunacak.

CHP grubunun çoğunlukta olduğu mecliste kararın oy çokluğuyla kabul edilmesinin beklendiği ifade edildi.

Kanuna göre; bu durumda İzmir Valiliği, kuranın yenilenmesi için en geç bir hafta içerisinde vali yardımcılarını görevlendirek. 

Yapılan bu hamleyle birlikte CHP'nin, mahkeme kararı için zaman kazanmasının beklendiği ifade edildi.

 

Torun ve Yücel, İl’de gerçekleştirilen toplantının ardından Menemen’li meclis üyeleriyle toplantı yapmak üzere Menemen’e doğru yola çıktı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.