Dolar 32,7811
%0.04
Euro 35,1076
%0.05
Altın 2.452,250
%-0.23
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aşık Veysel Arif Sağ konseriyle anıldı

Aşık Veysel Arif Sağ konseriyle anıldı

Karabağlar Belediyesi, Aşık Geleneği’nin son büyük temsilcisi, halk ozanı Aşık Veysel’i ölümünün 40. Yıldönümü nedeniyle anma etkinliği düzenledi. Türk Halk Müziği’nin en önemli seslerinden Arif Sağ’ın sahne aldığı konser büyük ilgi gördü. Arif Sağ, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’den konservatuar kurmasını istedi.

  • Ege Postası
  • 22.03.2013 - 12:48
İZMİR - Bozyaka Pazaryeri’nde düzenlenen anma etkinliği Türk Halk Müziği’nin genç isimleri Ercan-Gökhan Çağıran’ın konseri ile başladı. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği etkinlikte sahneye çıkan Arif Sağ, izleyenlere muhteşem bir Türk Halk Müziği konseri verdi. Aşık Veysel’in türkülerine de yer veren Sağ, duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Sazını da adeta dile getiren usta sanatçı, izleyenlerden büyük alkış aldı. Arif Sağ’a, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm de katılımı için bir plaketle teşekkür etti.

KONSERVATUVAR SÖZÜ
Arif Sağ, Karabağlar’da ve Aşık Veysel’i anma etkinliğinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Başkan Kürüm’den Karabağlar’da bir konservatuvar kurmasını isteyen Sağ, genç yeteneklerin yetişmesine katkı konulmasını istedi. Başkan Kürüm ise “Haklısınız, gençlerin müzik ve güzel sanatlar alanında da gelişmesine, eğitimine destek olmalıyız. Konservatuarı en kısa sürede kurarak, sizin adınızı vermek isteriz” dedi.
CHP İzmir eski Milletvekili Abdülrezzak Erten, CHP Karabağlar İlçe Örgütü Başkanı Polat Manduz, DİSK Genel-İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı Naci Çetin’in de izlediği konser, geç saatlere kadar sürdü. Konserde, Karabağlar Belediyesi’nin şirketi KARBEL’in işçileri de “Türküler Susmaz Halaylar Sürer” yazılı pankartı, Başkan Kürüm, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Manduz ve DİSK Genel-İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı Çetin’in ile birlikte açtı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.