Dolar 32,7979
%0.09
Euro 35,0829
%-0.02
Altın 2.459,050
%0.04
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şiirin kalbi Bornova'da atıyor

Şiirin kalbi Bornova'da atıyor

Bornova Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği, ‘Uluslararası Bornova Şiir Günleri’ ünlü şairleri ve sanatseverleri Büyükpark’taki Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde buluşturdu. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Şiir Günleri’nin onur konukları olan Ahmet Oktay ve Adonis’e plaket verdi. Ünlü Tiyatrocu Kenan Işık’ın şiir dinletisi de büyük beğeni topladı.

  • Ege Postası
  • 22.03.2013 - 11:20
İZMİR - Bornova Belediyesi’nin bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği ‘Uluslararası Bornova Şiir Günleri’ büyük bir coşkuyla başladı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğin ilk gününde, usta şair Ahmet Oktay’ın şiirleri her yönüyle ele alındı. Şairler İsmail Mert Başat, Bahadır Gülmez, Mustafa Şerif Onaran, Ali Cengizkan, İlker Özdemir ve Demir Özlü, Oktay’ın şiirini çeşitli yönlerden ele alan sunumlar yaptı. Ahmet Oktay konulu bir belgesel de gösterildi.

Ünlü tiyatrocu Kenan Işık’ın ‘Yaralarım aşktandır’ isimli sunumu büyük beğeni topladı. İzleyicilerle samimi bir şekilde sohbet de eden Işık, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Karacaoğlan, Nazım Hikmet, Şeyh Galip, Refik Durbaş, Ülkü Tamer, William Shakespeare gibi pek çok şairin şiirlerini sahnede okudu. Şiirin olmadığı bir yaşamın çok gri ve renksiz olduğunu söyleyen Işık, Bornovalılarla bu şiir etkinliğinde buluştuğu için duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Şairlerle şiir tutkunlarını Bornova’da buluşturmanın onurunu yaşadıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Adonis ve Ahmet Oktay bütün dünyanın tanıdığı bildiği şairler olarak bizi onurlandırdı. Edebiyata ve şiire gönül vermiş şairlerimizle birarada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şiir duyguları, düşünceleri sanatsal bir ifadeyle kağıda dökme sanatı. Özellikle içinde bulunduğuumuz ortadoğu coğrafyasında, Suriye’de yaşanan sıkıntıları şiirsel bir dille ifade etmek çok özel bir sanattır. Bütün şairlerimizin yaşama ve insanlığın geleceğine dair söyledikleri her söz çok anlamlıdır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.