Dolar 32,7979
%0.09
Euro 35,0829
%-0.02
Altın 2.459,050
%0.04
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Beş bin fidanla ‘yeşil kutlama’

Beş bin fidanla ‘yeşil kutlama’

Gaziemir Belediyesi ile Gaziemir Kent Konseyi, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle 5 bin fidan dikimi yapıldı. Başkan Şenol, “4 yılda 60 bin ağaç dikmiş olduk” dedi

  • Ege Postası
  • 22.03.2013 - 11:18
İZMİR - Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla Gaziemir Belediyesi ve Gaziemir Kent Konseyi tarafından düzenlenen ağaç dikimi etkinliğinde, eskiden çöp toplama alanı olarak kullanılan 80 dönümlük alana 5 bin ağaç dikildi. Gaziemir Belediyesi ve Gaziemir Kent Konseyi tarafından düzenlenen ağaç dikimi etkinliğiyle Zafer Mahallesi’nde ki eski çöp toplama alanı ağaçlandırılarak ormana çevrildi.
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin ve ilçe yöneticileri, il genel ve belediye meclis üyeleri, Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği Başkanı Birsen Şenol, Menderes Orman İşletme Müdürü Şefi Erdal Şahan, Gaziemir İlçe Müftüsü Mustafa Temel, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Selim Sadık, kent konseyleri ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte 80 dönümlük alana 5 bin çam ve servi fidanı dikildi.

Çevreci Başkan’a destek

Etkinlikte konuşan Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Yusuf Vangöl, Başkan Şenol’un çevreye büyük önem verdiğini belirterek, “Belediye Başkanımız göreve geldiği günden bugüne kadar çevreye büyük önem verdi. Biz bu ormanı oluşturarak, ‘Gaziemir’de yaşayan herkesin bir dikili ağacı olacak’ inancıyla hareket eden başkanımıza destek olmak istedik” dedi. Çevreye verdiği önemle bilinen Belediye Başkan’ı Şenol, göreve geldiği günden bugüne kadar 60 bine yakın ağacın dikilmesini sağlayarak, kişi başına düşen yeşil alan miktarını yüzde 72 arttırdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.