Dolar 32,7827
%0.04
Euro 35,0898
%0
Altın 2.455,010
%-0.12
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçova'da 'hoşgörü bahçesi'

Balçova'da 'hoşgörü bahçesi'

Belediyesi bir hoşgörü bahçesi için yola çıktı. Ilıcalar Bölgesi’nde hayata geçecek proje tek kapıdan cami, kilise, sinagog ve cem evine açılıyor.

  • Ege Postası
  • 22.03.2013 - 11:25
İZMİR – Balçova Belediyesi İzmir’in hoşgörü kenti olduğunu altını bir kalın çizgiye daha çizecek proje için yola çıkıyor. ‘Dinler Bahçesi’ adı verilen ve Ilıcalar Bölgesi’ne kurulacak alan tek kapıdan bir cami, kilise, sinagog ve cem evine açılacak.

Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya konuyla ilgili bir açıklama yaparak proje ve hayata geçiş süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

HOŞGÖRÜNÜN SEMBOLÜ OLACAK
Ilıcalar Bölgesi’nde imar planları Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Balçova Belediyesi tarafından hazırlanan alana Dinler Bahçesi kurmak istediklerini ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, “Alanın toplamı 330 bin m2. Biz bu alandaki planlamada kamuya kalacak 7.800 m2’lik bir alanı Sosyo-Kültürel Alan olarak belirledik. Buradaki hedefimiz ilçemizde yaşayan insanların inançlarını rahatlıkla yerine getirebileceği ve hoşgörünün bir sembolü olacak Dinler Bahçesi kurmak” ifadelerini kullandı.

Planlama ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gerekçelerini anlatan bir yazı yazarak taleplerini dile getirdiklerini ifade eden Başkan Çalkaya, “Korutürk Mahallesi’nde var olan nüfusa yetecek bir camimiz yok. Ayrıca ilçemizde çok yoğun bir şekilde yaşayan Alevi inancına sahip yurttaşlarımız var. Birde ilçemizin turizm merkezi olmasından kaynaklı yurt dışından gelen Hıristiyan ve Musevi inancına sahip konuklarımız oluyor. Bizim yapmayı düşündüğümüz dinler bahçesinde herkes özgürce ve rahat bir şekilde dini inancına uygun ibadet edebilecek” diye konuştu.

Balçova’nın hoşgörüsü ile farklı bir yerleşim yeri olduğunu ifade eden Mehmet Ali Çalkaya “Yaşadığımız günler çok hassas günler. Herkesin sağduyulu olması ve ayrılıkları bir yana bırakması gerekiyor. Biz buna katkı sağlamak için İnsanların en azından inançlar bağlamında birbirilerine saygı duymalarına ön ayak olmak için bu projeyi önemsiyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.