Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Çelik’ten CHP’ye ‘hukuk’ çıkışı: 50 milyon çarçur edilirken neredeydiler!

AK Partili Çelik’ten CHP’ye ‘hukuk’ çıkışı: 50 milyon çarçur edilirken neredeydiler!

Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, dün gerçekleştirilen Menemen Belediye meclisinde, kuranın yenilenmesi maddesinin gündemden düşürülmesine sert tepki verdi. Yapılanların hukuka aykırı olduğunu ifade eden Başkan Çelik, verilen kararın yargı karaır olduğunun altını çizdi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’li meclis üyelerine hitaben, “Bu kadar hırsızlık, yolsuzluk yapılırken neredeydile? Hurdalarla ilgili 50 milyon lira çarçur edilirken, ihaleler havada uçuşurken, naylon faturalar gündemdeyken neredeydiler” dedi

  • Ege Postası
  • 08.01.2021 - 12:45

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen'de hakkında yürütülen ‘zimmet ve irtikap’soruşturma kapsamında gözaltına alınan Serdar Aksoy’un tutuklanmasınınve İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmasının ardından ilçede başlayan kaos devam ediyor.

Menemen Belediyesi Ocak Ayı Birinci Meclis Oturumu Millet İttifakı üyelerinin katılmaması nedeniyle bugüne ertelenmişti.

Belediye Başkan Vekili seçimlerindeki oylamada 4. turda da sonuç alınamayınca yapılan kura çekiminde Belediye Başkan Vekilliği görevine Deniz Karakurt getirilmişti.

AK Parti'nin adayı Aydın Pehlivan, kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurması ve İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin kuraya ilişkin yürütmeyi durdurma kararı vermesinin üzerine ilçede tansiyon yine yükselmişti.

4 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek mecliste kuranın çekilmesi planlanmış ancak için

Millet İttifakı’nın meclis toplantısına katılmaması nedeniyle 7 Ocak tarihine ertelenmişti.

Dün gerçekleştirilen mecliste CHP grubu, kuraya ilişkin gündem maddesinin gündemden düşürülmesini önermiş ve öneri Millet İttifakı’nın oylarıyla kabul edilmişti.

Kararın ardından mecliste gergin anlar yaşanmıştı.

Kuranın yine çeklimemesini değerlendiren AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, yapılanların hukuksuz olduğunu belirtti ve konuya ilişkin yasal sürecin başlatıldığını söyledi.

“VALİLİĞİN VERDİĞİ KARARI OYLAMALARI SUÇ”

Başkan Çelik, “Kanuna karşı geliyorlar. Bu kadar hırsızlık, yolsuzluk yapılırken neredeydile? Hurdalarla ilgili 50 milyon lira çarçur edilirken, ihaleler havada uçuşurken, naylon faturalar gündemdeyken neredeydiler de bugün hükümetin verdiği karar saygısızlık yapıyorla? Bu düşünülür. Meclis çalışma tüzüğü, oylamayla gündemden madde düşürülmesine izin verir ama bu normal gündem maddeleri için geçerlidir. Bahsi geçen gündem maddesi Valiliğin vermiş olduğu bir karar. Valiliğin verdiği kararı oylamaları suç. Bunun yapılmaması gerekiyor ama yaptılar” dedi.

“YARGININ VERDİĞİ KARAR SORGULANAMAZ”

Yaşananlarla ilgili yasal sürecin başlatıldığını söyleyen Başkan Çelik, “Biz yapılan bu işlemle ilgili yasal süreci başlattık zaten. Bu maddenin düşürülmemesi lazımdı. Kanuna aykırı. Yargının vermiş olduğu bir karar. Yargının verdiği karar sorgulanamaz. Biz başvurumuzda bunu gerekçe göstereceğiz.  Valilik de konuyla ilgili vali yardımcısını görevlendireceğini söyledi. O kura yenilenecek” diye konuştu.

Öte yandan İzmir Valiliği, kuranın 12 Ocak Salı günü saat 14.00'te tarihinde yenileneceğini açıkladı. Karar, belediyeye ve meclis üyelerine tebliğ edildi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.