Dolar 32,9449
%-0.11
Euro 35,7631
%-0.26
Altın 2.528,500
%0.83
Bist-100 10.891,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Aydemir’den dikkat çeken gönderme: Mezarlıklar kendilerini vazgeçilmez sananlarla dolu

AK Partili Aydemir’den dikkat çeken gönderme: Mezarlıklar kendilerini vazgeçilmez sananlarla dolu

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Latif Aydemir, Mayıs ayı olağan meclis toplantısında dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Önceki dönem AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’ı ima eden Aydemir, “Biz de bir Özgür gider, bir Özgür gelir. Ben Bayraklı’dan birinci sıra meclis üyesi olarak söylüyorum ki, mezarlıklar kendilerini vazgeçilmez sanan insanlarla doludur” ifadelerine yer verdi.

  • Ege Postası
  • 14.05.2024 - 12:10
  • Güncelleme: 14.05.2024 - 17:20

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının birinci birleşimi dikkatn çeken anlara sahne oldu.

MHP Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’nin, önceki dönem AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal hakkında geçtiğimiz aylarda kulllanılan, ‘Önce Ay’a sonra Venüs’e gönderdiler’ söylemine tepki gösterdi.

“MEZARLIKLAR KENDİLERİNİ VAZGEÇİLMEZ SANANLARLA DOLU”

Boztepe’nin ardından söz alarak dikkat çeken açıklamalarda bulunan AK Parti Bayraklı Meclis Üyesi Latif Aydemir, “Biz de bir Özgür gider, bir Özgür gelir. Ben Bayrkalı’dan birinci sıra meclis üyesi olarak söylüyorum ki, mezarlıklar kendilerini vazgeçilmez sanan insanlarla doludur” ifadelerine yer verdi.

OTOPARKI YIKMAYIN GÜÇLENDİRİN

Öte yandan, Çankaya Katlı Otoparkı meclis gündemine geldi. Tugay otoparka ilişkin açıklamasında, Mezarlıkbaşı'nda bulunan Çankaya Katlı Otoparkı ile ilgili açıklama yapan Başkan Tugay, “Son zamanlarda yaşadığım en büyük üzüntülerden bir tanesi. Maalesef bütün süreçler bitmiş. Riskli yapı kararı alınmış, arkasından itirazlar görüşülmüş, mahkeme aşaması istinaf dâhil hepsi tamamlanmış. Artık orayı yıkmak dışında bize kalmış hiçbir seçenek yok" ifadelerine yer verdi. 

AK Partili  Aydemir, Çankaya Katlı Otoparkına ilişkin konuşmasında da, “Karavanlarla başladık meclisimize. Ben Bayraklı’da Başkanımız İrfan Önal tarafından yapılan çalışmalar sonucunda gördüm. Bayraklı’da son 10 gün içerisinde Bayraklı temizlenmiş, teşekkür ediyoruz. Çankaya’da bulunan katlı otoparkın yarısı Büyükşehir’e yarısı Vakıflar bölge Müdürlüğü’na ait. Günde 4 bin aracın giriş yaptığı İzmir’in en büyük otoparkı olarak bilinen bodrum kat dahil olmak üzere 9 katlı yapımızın 2 katı ticari dükkan olup 93 adetinin kira geliri Büyükşehir’e aittir. Tabanda 5 bin metrekare alana sahip otoparkın 1’inci derece arkeolojik sit olması sebebiyle buranın yıkımı söz konusu. Oysa ki buraya bir çivi bile çakılamaz. Bu binanın tapuda da şerhi var. Yıkılıp tekrar yapılacağı varsayılırsa bugünkü maliyetiyle 1 milyar 350 milyon TL’ye mal olacaktır. Ayrıca bu otoparkın genelinde  bin 170 araç bulunmaktadır. Ben bir mütehahhit olarka bu binanın güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu alanın 1 KM ötesinde bulunan bir cici parkımız var. Bu parkın yeşil alanının mevzuata uygun olarak projelendirilip, otopark olarak değerlendirip, Konak, Çankaya bölgesinde yaşayan insanlarımızın otopark ihtiyacına cevap vermiş olabiliriz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.