Dolar 32,7979
%0.09
Euro 35,0829
%-0.02
Altın 2.459,050
%0.04
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Bayraklı'ya marina Körfez'de facia demek'

"Bayraklı'ya marina Körfez'de facia demek"

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Ulaştırma Bakanlığı'nın Bayraklı vapur iskelesi ile Meles Deltası arasında gerçekleştireceği Bayraklı Marina Projesi'nin körfezde faciaya yol açacağını ve kararın muhtemelen mahkemeye taşınacağını söyledi

  • Ege Postası
  • 30.07.2013 - 10:26
İZMİR- Bayraklı vapur iskelesi ile Meles Deltası arasına yapılması planlanan yat limanı projesine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, onay verdi. Gazete Dokuz Eylül’den Gözde Kamay’ın haberine göre kısa zamanda faaliyete geçecek olan marina projesinin İzmir körfezinin aksına engel olacağını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, izin verilen bölgede denizin doldurularak içinde 20 bin metrekarelik kapalı alanı barındıran marina yapılacağını söyledi.

Bayraklı Sahil Güvenlik binası ile Bayraklı vapur iskelesi arasında kalan alanın marina projesine daha uygun olduğunu belirten Başkan Karabağ, marina alanı ile ilgili yapılan değişiklikten sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın kendilerinden prosedür gereği görüş aldığını ve karara karşı olduklarını yazılı bir şekilde belirttiklerini dile getirdi.

KÖRFEZE YAZIK OLACAK

"Bayraklı'ya yapılacak marinaya ya markaları getirecekler ya da marinayı Çeşme'deki marinada olduğu gibi yap-işlet-devret mantığıyla birilerine satacaklar" diyen Başkan Karabağ, Bayraklı marinaya da Mersin'de yapılan yat limanı gibi yat gelmeyeceğini, sadece alışveriş merkezlerinin iş yapacağını düşündüğünü ifade etti. Karabağ, "Proje 20 bin metrekarelik kapalı alanı kapsıyor. Buraya da Mersin'deki marinada olduğu gibi yat gelmeyecek. Marina Bayraklı Sahil Güvenlik binası ile Bayraklı vapur iskelesi arasına yapılabilirdi, çünkü bu alanda zaten körfezin doğal bir koyu var. Ancak yapılmıyor. Körfeze yazık olacak. Havayı, suyu, yeşili her yeri satıyorlar" dedi. Karabağ, doğaya karşı, körfezin tam ortasına yapılacak marina projesinin körfezde faciaya yol açacağını ve projenin muhtemelen mahkemeye taşınacağını sözlerine ekledi. Ayrıca Başkan Karabağ, Bayraklı Sahil Güvenlik binası ile Bayraklı vapur iskelesi arasında kalan alana da 2- 3 firmanın birleşerek denizi doldurup yat limanı yapmak istediklerini ve bununla ilgili de çalışmaların başladığını açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.