Dolar 32,7835
%0.05
Euro 35,0968
%0.02
Altın 2.448,010
%-0.41
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kocaoğlu engellilerle iftarda buluştu

Başkan Kocaoğlu engellilerle iftarda buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, her yılın geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeklerinin sonuncusunda engellileri ağırladı. Yaklaşan bayram öncesinde bir mesaj yayınlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Engelsİzmir projesi kapsamında devrim niteliğinde adımlar atılacağını kaydederek, İzmir’in geçtiğimiz yıllarda engelli dostu kent ilan edildiğini hatırlattı ve kent genelinse engelleri kaldırmak için yapılan çalışmaları özetledi.

  • Ege Postası
  • 30.07.2013 - 09:30
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Tarihi Havagazı Fabrikası’nın bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine, engelli vatandaşların yanı sıra, engelli derneklerinin temsilcileri, belediye ve il genel meclis üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katılım gösterdi. Engelliler ile birlikte yemek yiyen Başkan Kocaoğlu, gece boyunca engelliler ile sohbet ederek sorunlarına kulak verirken, engelli vatandaşlar ve aileleri ile bol bol fotoğraf çektirdi. Gecenin sonunda İzmir Sosyal Kültürel Dernekler Federasyonu Başkanı Fahrettin Özpolat, engelliler için yapılan çalışmalardan ötürü Başkan Kocaoğlu’na plaket sundu.

“TÜRKİYE’DE İLK OLACAK”


Aziz Kocaoğlu konuşmasının başında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin engelliler için yapmış olduğu çalışmaları özetleyerek, “Türkiye’de bir ilk olan Engelsİzmir kongresini yapıyoruz. Engelli, kardeşlerimizin sorunlarını masaya yatıracağız. Bu kongrede engelliler için çalışan uzmanlar önemli bilgiler sunacaklar. Buradan çıkacak sonuçlar ve yayınlanacak bildirge ile sizin sorunlarınıza çözüm bulacağız engelli kardeşlerimizin yaşam koşullarını arttırmak için çareler bulacağız. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bunları harfiyen hayata geçirmeye çalışacağız. Engelsİzmir projesinde asıl emeği geçen Levent Köstem’e teşekkürlerimi sunuyorum”



“İZMİR’İ ENGELLİ DOSTU KENT İLAN ETTİK”


Sözlerinin devamında engellilerin yaşamını kolaylaştırmak adına kent içinde yapılan ulaşım yatırımlarına da değinen Başkan Kocaoğlu,“Engelsiz otobüsümüz kalmadı. Filomuzdaki tüm otobüslerin hepsinde de engelli hemşerilerimizin seyahat etme imkanı olacak. Yakın zamanda Budapeşte’de gördüğümüz bir engelli parkı yapıyoruz. Balçova’daki Olimpiyat Köyü’nde yaptığımız bu çalışma ile engellilerin tüm ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir park yapmak için yola çıktık. Kent genelindeki tüm caddelerimizde engelli yurttaşlarımızın seyahat edebilmesi için kaldırımları yeniden düzenledik. 2010 ve 2011 yılında İzmir’i engelli dostu kent ilan ettik. Bu kentte engellilerin tüm sorunlarını aşmak için birlikte çalışıyor, çözüm üretiyoruz. Buna benzer birçok çalışmayı birlikte sürdürüyoruz. Sizlerle gönülden aynı paralelde sizlerle düşünerek her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Hep birlikte bu kenti engellilerin yaşam standardını ve huzurunu yükseltebileceği hale getirmek için çırpınıyoruz. Bu anlamada bize katkıda bulunan dernekler ve kent konseyi engelli meclisi başta olmak üzere herkese teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

BAŞKAN’DAN RAMAZAN MESAJI

Sözlerinin sonunda yaklaşan Ramazan Bayramı’na dair bir mesaj da yayınlayan Kocaoğlu şunları dile getirdi; “Ülkemize barış gelebilmesi için hep beraber çalışmamız gerekiyor. Farklılıklarımız sonsuz birliktelikler yaratır bunları kaybetmemek lazım. Eğer bir ülkede barışı, kardeşliği, o ülkede yaşayan vatandaşların tamamı sağlarsa, bu barış işte o zaman kalıcı olur kimse bunu bozamaz. Şimdiden önümüzdeki Ramazanın bayramının hepinize kutlu olmasını dilerim.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.