Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Ekrem Bulgun'un listesi

“Karaoğlan”lı yıllardı. Mavi gömlekli CHP Genel Başkanı Ecevit’le miting meydanları yüz binlerle dolup taşıyordu.

Simsiyah saçlı ve kalın çerçeveli gözlüklü, dimdik yürüyen Karşıyakalı genç bir adam 1973’deki kongrede ezici bir çoğunlukla İzmir CHP İl başkanı seçilir.

Mak. Müh. Ekrem Bulgun’dur bu genç adam…

Ve ardından 12 Eylül darbesiyle gelen SODEP’li yıllar. Ekrem Bulgun bu kez SODEP’in İzmir Kurucu İl Başkanıdır.

Karşıyaka’da Em. Savcı Nazım Karaaslan başkanlığında kurulan SODEP İlçe yönetim kurulu zaman kaybetmeden yeni üye yazımı için mahalle ziyaretlerine başlamıştır… Genellikle kapatılan CHP’nin üyeleri ziyaret edilir.

İlçe yönetim kurulu üyelerinden Aydaner Tandoğan ile Cahit Bilgiloğlu, Karşıyaka’nın sevilen siması Dr. Ergin Özalp’ten görüşmek için randevu alırlar. Dr. Ergin Özalp bürosundaki görüşmeye bizleri de davet eder.

Görüşme sıcak ve samimi bir ortamda devam ederken, Cahit Bilgilioğlu çantasından çıkardığı bir listeyi Dr. Ergin Özalp’e gösterir:

“İl Başkanımız talimat verdi. ‘Bu kişileri sakın üye yapmayın. Bunlar aşırı solcu. İleride başımıza bela olurlar’ dedi. Bu nedenle kılı kırk yararak eski CHP’li Hüseyin Bey gibi arkadaşları bulup üye yapacağız.”

Sekiz kişilik listenin birinci sırasında Ecz. Mustafa Sezen, ikinci sırasında Ali Rıza Bodur, üçüncü sırasında Hüseyin Günlü vardı.

Cahit Bilgilioğlu’nun elindeki listeyi gören Dr. Ergin Özalp şaşırmıştı:  

“Cahit Bey iyi güzel söylüyorsunuz da o listenin üçüncü sırasındaki Hüseyin Günlü; yanınızda oturan Hüseyin Bey

Bu günlerde sağlıklı bir ömür süren 86 yaşındaki CHP’nin ulu çınarı Ekrem Bulgun ağabeyimize hiç gönül koymadık. Onu hep sevdik. Geçmişten bu güne bizim solculuğumuzla, onun orta yolculuğunun serüveni yıllarca sürüp gitti hep.