Dolar 32,2931
%-0.45
Euro 34,7097
%-0.09
Altın 2.432,580
%-0.25
Bist-100 9.999,00
%0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Bayraklı sevgi yolu söylenceleri

Önümüzdeki yerel seçimlerin çanları çoktan çalmaya başladı bile. Bu seçimlerde İzmir’in bazı metropol ilçelerinde belediye başkan adayı olmak isteyenlerin gönlünde şimdiden yanmaya başlayan çoban ateşinin Kerem ile Aslı’nın aşkı gibi hüzünle küllenmesi büyük bir olasıdır.

Bu ilçelerden biri de Bayraklıdır. Eğer başka bir görev verilmezse ki bunu fazlasıyla hak ediyor…

Sadece kendisini seçenlerin değil bütün kentlileri temsil ettiğinin bilincindeki Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile CHP İlçe Başkanı Cemalettin Alper birlikteliğindeki Bayraklı önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkanlığını CHP’nin yeniden kazanacağı banko ilçelerden biridir.

Bayraklı halkının çoğunlukla aynı görüşte olması bir belediye başkanının halkla ve partisinin örgütüyle bütünleşmesi ve barışık olmasının gerçek bir başarı öyküsüdür.

Birkaç gün önce Bayraklı sevgi yolunda bir saate yakın kalabalık arasında dolaştım. Bayraklılı vatandaşlarla ve esnaf dostlarımla sohbet ederken Belediye Başkanı Hasan Karabağ efsanesinin söylencelerini dinledim.

Bu büyük başarı öyküsünün elbette en önemli etkenlerinden biri Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın sosyal belediyeciliği insan onurunu zedelemeyecek koşullarda sunmaya özen göstermesi ve Bayraklı halkının kentsel yaşamındaki olumlu olağanüstü değişimdir. 

Bir yumurtayı beş kişinin taşıdığı kimi belediyeler gibi öncelikli asli görevlerini görevini bir kenara bırakarak kontrolsüz harcamalarla fantastik işlere yönelmeyen Bayraklı Belediyesini yürekten kutluyorum.