Dolar 32,3684
%-0.21
Euro 34,7499
%0.03
Altın 2.434,670
%-0.16
Bist-100 10.048,00
%1.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

CHP'de üç maymun siyaseti

İzmir’de başlayan delege seçimlerinde seçme ve seçilme hakkını kullanmak isteyen kimi CHP’liler demokrasiye yakışmayan yöntemlerle yine üç maymuna benzetilmek isteniyor; görmeyeceksin, duymayacaksın, konuşmayacaksın.

Kimse unutmamalı; düşünceleri açıklama, eleştiri hakkını kullanma, yanlışlara karşı çıkma özgürlüğü CHP’de bir demokrasi geleneğidir. Bu geleneği üç maymun siyasetiyle engellemeye kalkışırsanız bunun siyasi bedelini bir gün mutlaka ödersiniz.

Parti örgütündeki konumu, mevki ve makamı ne olursa olsun bu geleneği hiçe sayarak partilileri kendisine biat ettirmek isteyenlerin CHP’nin siyasi çöplüğünde yer almaları kaçınılmazdır.   

Hiç düşündünüz mü'  Partililer neden susmuyo? Neden eleştiriyo?  Bazı yanlış uygulamalara neden isyan ediyo?  Yıllar yılı CHP’nin iktidar olamaması nedeniyle yanık yüreği rüzgâr gibi savrulan CHP’lilerin haklı ve masum eleştirileri tepkiyle değil hoşgörüyle karşılanmalıdır. 

Görmeyeceksin, duymayacaksın, konuşmayacaksın. Biri gözlerini biri kulaklarını diğeri de ağzını elleriyle kapamış o, üç maymun gibi davranacaksın… Uysal çocuk olacaksın; yoksa tokadı yersin siyaset anlayışı, demokrasinin beşiği CHP’de mevki ve makam sahibi kişilere yakışmaz, yakışmamalı da…

Bırakınız elinizdeki disiplin sopasını ve antidemokratik baskı yöntemleri. Avuçlarınıza kır çiçekleri gibi sevgiyi doldurun sadece. Partisinin her seçimi kaybedişinin hüznünü yaşayan CHP’lilere dostlukla, sevgiyle, hoşgörüyle yaklaşın. 

Partisinin ilkelerine, kişilerin onuruna zarar vermiyorlarsa eğer,  bırakınız konuşunlar, bırakınız eleştirsinler, bırakınız isyan etsinler. Siz yine de sevgi dolu ellerinizi ellerine uzatınız, sevgi dolu yüreğinizi yüreklerine yaslayınız.