Dolar 32,3845
%0.02
Euro 34,5300
%-0.17
Altın 2.378,800
%-0.06
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Gönül vefalı bir dost ister

Müdavimi olduğumuz bir kıraathanede köpüklü kahvelerimizi keyifle yudumlanırken kalpten kalbe dostlukların köprüleri kurarız.
Daha sonra boş kahve fincanımızın gizemli telvesindeki umutlar bir dostun ağzından dile gelir söz olur akar gider gönüllerimize. 
Atalarımız da “Bir fincan acı kahvenin kırk yıl hatırı vardır.” Derken “Vefa” duygusunun önemini vurgulamak istemişlerdir.
Geleneksel aile kültürümüzde de yeni bir yuva kurulurken gelin ve damattan “iyi ve kötü günde” Birbirlerine vefalı olmaları için söz alınır.
Hayatın her karesinde dik duran dostların da “İyi ve kötü günde” birbirlerini arayıp sormaları “Vefa” anlayışımızın geleneğidir.
Konumu ve görevi ne olursa olsun geçmiş zamanlarda yaşadığı kente uzun yıllar hizmet edenleri unutmamak, hatırlamak onları genç kuşakların belleklerine taşımak da çok güzel bir vefa duygusallığıdır. 
Günümüzde vefanın ne olduğunu çok iyi bilenlerden biri de Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Hüseyin mutlu Akpınar’dır. Karşıyaka’ya hizmet edenleri çeşitli etkinliklerle gelecek kuşaklara taşıdığı için kendisini kutluyorum. 

Geçen yıl Karşıyaka Belediye Meclis toplantılarından birini izlerken, gepgenç belediye meclis üyelerinin oturduğu o koltuklarda, 40 yıl önce görev yapmış olan CHP’li Belediye Meclis Üyelerinden halen hayatta olan Rıfat Özer, Hüseyin Günlü, Ercan Özkan ve Aptullah Sezgin dörtlüsünden biri olmanın hem onurunu hem duygusallığını yaşadım.

Sözün özü; Büyüklerimizin dediği gibi “Gönül ne kahve ister ne kahvehane; gönül vefalı bir dost ister kahve bahane."