Dolar 32,4739
%-0.04
Euro 34,7309
%-0.69
Altın 2.440,330
%0.17
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadınlara ''haklarınızı koruyun'' uyarısı

Kadınlara ''haklarınızı koruyun'' uyarısı

Karşıyaka Kent Konseyi Kadın Meclisi Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkının verilişinin 78. yıldönümü nedeniyle Karşıyaka Kent Restoran’da toplantı düzenledi.

  • Ege Postası
  • 07.12.2012 - 11:08

İZMİR - Kadın Meclisi üyeleri ile çeşitli platformlarda aktif çalışan kadınların katıldığı toplantıda konuşan Prof. Dr. Tülay Özüerman, kadınlar olarak Atatürk’e minnettar olduklarını belirterek, “Bir kadın olarak toplum içinde bir konum edinmeyi aydınlanma felsefesi ile bu yolu açan Atatürk’e borçluyuz. Bizlere yasayla verilen bu hakkın yeterli oranda kullanılamamasını sağlayan erkek egemen görüşle mücadelemizi sürdürmeliyiz. Günümüzde bu anlayışa karşı yürütülen karalama kampanyalarına karşı öncelikle biz kadınlar olarak ‘dur’ demeliyiz “ dedi.
Atatürk’ün yıpratılmasına yönelik sürdürülen kampanyaların iyi okunması gerektiğinin altını çizen Prof. Özüerman, “Cumhuriyetin adına yakışır biçimde yaşatılmasının engellenmesine yönelik çalışmalar yapılıyor. Bugünkü kazanımlarımızı Cumhuriyetimize ve onu kuranlara borçluyuz. Cumhuriyetin felsefesine yönelik eylemler gerçekleştiriliyor.  Tutukluluk zincirleri ile kurulan barikatlarla frenlenen toplum, bu yaşadıklarımızla daha fazla demokrasi ve özgürlüğe gidemeyeceğimizin farkındadır. Geçmişle yüzleşmeye kalkışanlar, kadına yönelik şiddetin artışı ile yüzleşmekten kaçınıyorlar. Topluma geçmişi ters giydirerek, bugünün sorumluluklarından kaçınmaktalar” diye de ekledi.
Toplantıda Karşıyaka Kadın Meclisi Başkanı Birgül Çağrı’da Karşıyaka’da örgütlenerek kadın hakları içinde verdikleri mücadeleyi anlatarak Prof. Dr. Tülay Özüerman’a teşekkür etti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.