Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli’de Beyaz Liste krizi!

Çiğli’de Beyaz Liste krizi!

CHP Çiğli İlçe Başkanlığı seçimi için mahalle delege seçimlerinde Beyaz listede uzlaşan isimlerin bir mutabakat imzaladığı ancak bu mutabakata uyulmadığı iddia edildi. Ve Başkan adayı Akar, "Aziz Buğa ve Ali Rıza Koçer’de bulunacağını bildiğim bu metnin fotoğrafının alındığını ve delegeler arasındaki seçim henüz 3, 4 mahallede bitmişken dün gece WhatsApp üzerinden Egekent delegelerine gönderildiğini hayretler içerisinde öğrendim.Bu durum beni derinden yaralamış ve büyük bir hayal kırıklığına yol açmıştır." dedi Bu fotoğraf ile Erkan Akar'ı kilitledik...

  • Ege Postası
  • 01.12.2017 - 21:21

EGEPOSTASI- YAĞMUR UYGUR- CHP Çiğli İlçe Başkanlığı için Beyaz listeden adaylığını ilan eden Erkan Akar, Beyaz liste temsilcileriyle bir araya gelerek Beyaz liste adayının belirlenmesi için delegelere sorulması yönünde karar alıp bunu kayıt altına aldıklarını ancak bu uzlaşma metninin mahallelerde dolaştırılarak verilen sözlere uyulmadığını açıkladı. 

Mahalle delegeleriyle tek tek bir araya gelinmeyecek ve kulis yapılmayacak denilerek imzalanan mutabakatın delegelere yollamasına ve kara propaganda yapılmasına içerleyen Akar, sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıklamada “Ben bunları hak etmedim” diyerek şöyle devam etti; “Paylaştığım fotoğrafın içeriğinden de anlaşılacağı üzere Beyaz listedeki parti büyüklerimin isteği ile CHP Çiğli İlçe Başkanlığına "Beyaz Listeden" aday olacak arkadaşımızı yine beyaz listeden  kazanılan mahallelerdeki  delege seçilen yoldaşlara  sorarak karar vermek üzerine uzlaştık.

ATTIĞIMIZ İMZANIN ARKASINDA DURDUK

Beyaz liste ekibinin bulunduğu 11 kişi olarak girdiğimiz toplantıda değerli Av. Süleyman Karadağ'ın kaleme aldığı bu metni 5 aday olarak imzaladık. Delegelere gidilmesi yönünde özellikle imza verecek delege yoldaşların bizi taraf ediyorsunuz, delege oylamasında isim yazarak imzalamak zorunda kalmanın adaylar ile biz delegeleri imzalar açıldıktan sonra karşı karşıya getireceği yönündeki  çekincelerimizi her ne kadar pazartesi günü ekip arkadaşlarımız ile paylaştık isek de bir sonuç alamadık ve attığımız imzanın arkasında durduk, mahallelerde ön seçime gittik.

WHATSAPP'TAN HAYRETLER İÇERİSİNDE ÖĞRENDİM

Fakat toplantıya katılanlar arasında bir mutabakat metni olarak 2 nüsha olarak  imzaladığımız değerli başkanlarım Aziz Buğa ve Ali Rıza Koçer’de bulunacağını bildiğim bu metnin fotoğrafının alındığını ve delegeler arasındaki seçim henüz 3, 4 mahallede bitmişken dün gece WhatsApp üzerinden Egekent delegelerine gönderildiğini hayretler içerisinde öğrendim.  Oradaki arkadaşlar da başka mahallelerdeki delegelere göndermiş ve bu yolla bende dahi bulunmayan bu metin ortaya çıkmıştır. Bu durum beni derinden yaralamış ve büyük bir hayal kırıklığına yol açmıştır.

Bu fotoğraf ile Erkan Akar 'ı kilitledik...! Artık hiçbir şey yapamaz gibi söylemlerin yapılmasına, elden ele dolaştırıldığına ve hakkımda spekülasyonlar yapıldığına  üzülerek şahit oluyorum.

Mahallelerde ön yoklama şeklindeki seçimlerde kimse mahallelere gidip kulis yapmayacak yönünde de büyüklerimizin isteği ile temenni kararı alınmıştı. Peki Bu Yapılan Nedir.'

Yoldaşlığımıza Yakışır mı'

Gelinen noktada dün gece WhatsApp üzerinden gönderilen aramızdaki mutabakatı gösteren bu bildirgenin kamuoyuna servis  edilmesini doğru bulmadığımı, komisyon kararına  ihanet edildiğini ve yoldaşlık hukukuna yakışmadığını sizler ile paylaşmak zorundayım.

Değerli dostlar

daha öncede belirttiğim üzere ben politikacı değilim. davasına inanmış, sokakta mücadele etmek isteyen sıradan bir vatanseverim. siyasetin bir takım ayak oyunlarını bilmem ve gördüğüm  yanlışlıklara müsade etmem. Her şeyden önce insanım..!

Bu sabah 05.15 de işime gitmek için uyandığım da bir arkadaşımın gönderdiği bu fotoğraf doğal olarak bazı ekip arkadaşlarıma karşı samimiyeti ve güveni yitirmeme sebeb olmuştur.

bu davranışı huzurunuzda beyaz listeye destek veren tüm bileşenlerin takdirine sunuyorum.

Bu yapılan yanlışa  başkanlarım ali rıza koçer ve aziz buğa 'nın kesinlikle kayıtsız  kalmayacağı inancındayım. önce onlar ile görüşüp sonra birlikte yol yürüdüğümüz yoldaşlarım ile son bir değerlendirme yapacağım.

Deniz'lerin izinden gidenlere selam olsun...” 

Akar’ın yayınladığı açıklamaya çok sayıda beyaz liste temsilcisinden destek gelirken. Mutabakat metnin yayınlanmasının doğru olmadığı da vurgulandı.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.