Dolar 32,4360
%-0.16
Euro 34,7801
%-0.55
Altın 2.450,080
%0.57
Bist-100 9.934,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zabıta 57 yaşında

Zabıta 57 yaşında

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde görevli zabıta birimlerinin yöneticileri, Zabıta Teşkilatı’nın 57. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk koyma töreninin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 01.08.2013 - 11:42
İZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muhittin Selvitopu’nun da eşlik ettiği ziyarette, zabıta personelini İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan karşıladı.
Büyük kentlerde görev yapan zabıta personelinin en zor görevlerden birini yerine getirdiğini belirten Başkanvekili Dr. Sırrı Aydoğan, “Türkiye’nin gündemi ile birlikte mevzuatlar hızla değişiyor. Tüm bunlarla birlikte insanların profili de değişiyor. Eskiden devlet memuruna direnilmezdi. Tek çözüm sevgi ve saygıyla sıkıntıları gidermek. Sivil toplum kuruluşlarının, esnaf odalarının işportayla mücadele bize destek olması gerektiğini düşünüyorum. Zabıta personelimiz belediyemizin dışarıdaki yüzü. Zor bir iş yaptığınızı biliyorum. Zabıtanın kuruluş yıldönümünü kutluyor, kazasız, belasız, sıkıntısız bir yıl geçirmenizi diliyorum” diye konuştu.

Yasal düzenleme şart

Zabıta Teşkilatı’nın 57. kuruluş yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk koyma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Hakan Öztürk, yerine getirdikleri görevin zorluklarına dikkat çekti. Zabıtanın görevini daha aktif ve verimli yapabilmesi için yeni yasal düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Öztürk, “Görev sırasında bıçaklanan, darp edilen, sakat kalan zabıtalarımız var. Kendilerini korumalarını sağlayacak teçhizatları (cop gibi) yok. Suç ve suçluyla uğraşırken kimlik bilgilerine ulaşmak için polisi beklememiz işin uzamasına ve gerginliğe yol açıyor. İşsizlik nedeniyle işportanın tırmandığı bir ülkede işportayla mücadelenin Kabahatlar Kanuna’na göre değil Ceza Hukuku’na göre düzenlenmesi gerekiyor. İşlerin uzamaması için Maliye, SGK gibi kurumların da işin içinde olması ya da belediye zabıtasının yetkilerinin buna göre düzenlenmesini istiyoruz. Böylelikle daha kısa sürede daha iyi sonuçlar alabileceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu. Öztürk, yaz-kış demeden sokakta yoğun bir şekilde çalışan zabıtanın hak ettiği yıpranma ve tazminat hakkının da bir an önce yasal düzenlemesi yapılarak hak sahiplerine teslim edilmesi gerektiğini hatırlattı.

1956 yılında belediye zabıtası oldu
Osmanlı döneminde kurulan Zabıta Teşkilatı, 1 Ağustos 1956 tarihinde 6494 Sayılı Kanunla Belediye Zabıtası ve Genel Zabıta (Emniyet Müdürlüğü) olarak birbirinden ayrıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.