Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hızlandırılmış turizm

Hızlandırılmış turizm

İzmir’e kruvaziyer turlarla gelen turistler, kısa bir süre kaldıkları kentte, tarihi ve kültürel zenginlikleri yeterince göremeden hızlıca gemilerine dönmek zorunda kalıyor.

  • Ege Postası
  • 31.07.2013 - 10:52
İZMİR- Alsancak Limanı’na gelen kruvaziyer gemilerden inip İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tur otobüsleriyle yaklaşık 1.5 saat süren kent turuna çıkan turistler, gemiye geç kalma endişesi yaşıyor. Turistlerin bir bölümü, zaman kaybetme korkusu ile tur otobüsünden inmiyor. Ören yerleri ve müzelerin giriş fiyatlarının kendi ülkelerindeki müze giriş fiyatlarından çok daha ucuz olmasına rağmen İzmir en önemli kazı projelerinden tarihi Agora’nın içindeki eserleri bile görmeye vakit bulamayan turistler, demir parmaklıkların ardından içeriyi seyretmekle yetiniyor. Bazıları da beş dakikalık otobüs molasında sadece dışarıdan fotoğraf çekebiliyor.

Esnaf, turistlerin bir gece de olsa konaklamaları halinde hem kenti gezmeye hem de alışveriş yapmaya zamanları olacağını, döviz bırakacaklarını dile getiriyor. Gemide sabah kahvaltısı yapan turistlerin öğle yemeğinde tekrar gemiye döndüklerine gezecek, para harcayacak zamanları olmadığına dikkat çekiyor. Bu konuda adamlar atılması gerektiğini söylüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.