Dolar 32,4155
%-0.2
Euro 34,7769
%-0.08
Altın 2.422,250
%-0.02
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım'dan canlı yayında İzmir mesajları

Yıldırım'dan canlı yayında İzmir mesajları

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın hazırlayıp sunduğu Teke Tek programında İzmir özelinde sorulara çarpıcı yanıtlar verdi. Yıldırım 1 Kasım hedefinin İzmir’de 1 milyon oy olduğunu ifade etti, “İzmir'in bu halinden memnun olanlardan oy istemiyorum. İzmir’den daha güzel daha gelişmiş, yetişen gençlerinin İzmir’i terk etmeyeceği, imar durumlarıyla yeşil alanlarıyla iş alanlarıyla uluslararası özelliğiyle hepimizin hayalindeki İzmir’i özleyen hemşerilerimizden oy istiyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 05.10.2015 - 22:38
EGE POSTASI - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın hazırlayıp sunduğu Teke Tek programında İzmir özelinde sorulara çarpıcı yanıtlar verdi.

ZOR İŞLERİ YAPACAK BİRİLERİ GEREKİR
Daha önce İstanbul ve Erzincan milletvekili olan Yıldırım, “Neden ikinci kez İzmir’den aday oldunuz. Niye İzmir size kalıyor”, sorusuna şu yanıtı verdi;
“Zor işleri yapacak birileri her zaman gerekir. Biz hep siyasetin açıkçası hamallık tarafında oldum. Hizmet tarafında oldum. Hizmet siyasetin zor tarafı. Yolları yapmadan yapmış gibi anlatamazsınız. İzmir’le tanışıklığım şöyle… Göreve geldiğimde İzmir Çevre Yolu’nun 11 kilometresi yapılmıştı 2 senede tamamladık, hizmete açtık. Şehir içi trafiğine nefes aldırdık. Bizden önceki koalisyon döneminde başlamış İZBAN projesi vardı. Başlanmış ama yapılamamıştı. Geldik yazık günah dedik. Atıl durumda dedik. İnsanlar çile çekiyordu. Belediyeyle anlaştık ve hizmete aldık. İzmirliler bize sempati duymaya başladı. 2011 seçimlerinde İzmir’de STK’lar vatandaşlar aday olmamı istediler. Ankara’da şaşkınlıkla karşılandı ama 2011’de aday oldum. Yüzde 37 aldık 11 vekil çıkardık. CHP’yle fark yüzde 7’ye düştü. Aslında anketlere göre CHP’yi geçiyorduk. Seçimlere kısa bir zaman kala Büyükşehir Belediyesi’ne operasyon oldu. Bu bizim aleyhimize oldu. Şimdi düşünüyorum paralelin bize bir operasyonuymuş. O günün şartlarına göre büyük başarıydı. Aynı başarıyı 2014 yerel seçimlerinde tekrarladık. İzmir’de 3 seçmenden 1 tanesi bana oy verdi. Şimdi de 3 seçmenden 2’sinin oyunu istesek fazla mı olur.”


İZMİR’İN BU HALİNDEN MEMNUN OLANLARDAN OY İSTEMİYORUM
1 Kasım’da İzmir hedefinin ne olduğunun sorulması üzerine Yıldırım, “ 2011 seçimlerinde oy oranını tekrar hedef olarak koydum. Yani 1 milyon oy. 2014 seçimlerinde İzmirlilerin bana verdiği oyun 50 bin fazlasını istiyorum. İzmir’deki hedef Türkiye hedefinin çok üzerinde. Buna niye talibim. Çünkü bunu bana verdiler 1,5 sene önce…Bu desteği tekrar vereceklerinden emin olduğum için böyle bir talebim var. İzmir'in bu halinden memnun olanlardan oy istemiyorum. İzmir’den daha güzel daha gelişmiş, yetişen gençlerinin İzmir’i terk etmeyeceği, imar durumlarıyla yeşil alanlarıyla iş alanlarıyla uluslararası özelliğiyle hepimizin hayalindeki İzmir’i özleyen hemşerilerimizden oy istiyorum. İzmir potansiyele fazlasıyla sahip. İlkokul öğrencisiyken İzmir denince aklıma Fuar gelirdi. Bugünlerini arıyorsa İzmir o zaman bir yerlerde yanlış var düzeltmek gerekir. Ben buna talibim” dedi.


NASIL YAPMADI DERLER!
Bakan ve vekilken İzmir’in sorunlarıyla yeteri kadar ilgilenmedi eleştirileri olduğunun hatırlatılması üzerine Yıldırım, “ Yapmadı demek büyük bir haksızlık. Biz yaptık. Nasıl yapmadı derler. Adnan Menderes Havalimanı’nı gördünüz. Kim yaptı biz yaptık. İzmir’e bu eseri biz kazandırdık. Çevre yolu, İZBAN biz yaptık. İzmir-İstanbul Otoyolu’nu yapıyoruz. İzmir-Ankara hızlı treni getiriyoruz. Kuzey Ege Limanı’nın altyapısını yaptık. Kemalpaşa-Turgutlu arasında demiryolu yaptık. Bunları gözden gelebilirsiniz. Ben soruyorum hangi konuda benden talep olmuş ben yardımcı olmamışım. Bunu ortaya koysunlar İzmirli de bilsin. Diğerlerini saymamayayım. İzmir metrosu kanayan yaraydı. En son Başkan dedi ki ‘Bizim metroyu açacağız keşif artışı işi var.’ Bu işler sıkıntı işlerdir. Yüzde 20’ye kadar artışı bakanlık yapabiliyor. Üstüne çıkınca bakanlar kurulu kararı gerekiyor. İzmir metrosu çok konuşulmuştu insanlara bıkkınlık gelmişti. Bakanlar kurulundan yüzde 50’ye yakın keşif artışı kararı çıkarttık. Buna rağmen neredeydin deyip üzüyorlar bizi…Yapmasaydık ihale iptal edilecekti, iş uzayacaktı metro gecikecekti. Tren setleri de yetersiz kalmıştı. Ankara’daki araçları sorgusuz sualsiz İzmir’e teslim ettim. Hizmette siyaset olmaz. Siyaset seçim meydanlarında olur mecliste olur. Hayatım boyunca hizmet yaparken siyasi kaygılarla hareket etmedim. Bundan da hiçbir şey kaybetmedim. İzmir’e olan yakınlığımız benim İzmir sevgimin arkasında İzmir’e yaptığım hizmetler ve vatandaştan gördüğüm sevgi var” ifadelerini kullandı.



KASTI AŞAN BİR ŞEY VARSA ÖZÜR DİLERİM
Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu’na yönelik “"Başkan'ın elinden tutup onu dolaştıracağım, nerede iş varsa halledeceğim" sözlerinin hatırlatılması üzerine yanlış anlaşıldığını ifade etti. Yıldırım, şunları söyledi;
“Aziz Bey bu laftan alınmış. Benim kastım o değildi. Kastı aşan bir şey varsa özür dilerim. Kastettiğim şuydu. İzmir’de sürekli şu konuşulur özellikle seçim zamanı ‘Biz şunu yapacaktık hükümet engelliyor’ Bu algıyı ortadan kaldırmak istiyordum. İzmir’in merkezi hükümet yerel yönetim çekişmesine kurban gitmesine müsaade etmek istemiyorum. Belediyenin ne işi varsa Ankara’da takipçisi olacağım dedim. Bunu söylerken de Başkan’ın elinden tutup Ankara’ya götürüp işleri hallettireceğim dedim. Ben ele ele vereceğiz işleri gerçekleştireceğiz anlamında dedim.”

Yıldırım, Başkan Aziz Kocaoğlu ile 129 sanığın yargılandığı tarihi Büyükşehir davasını paralel yapının operasyonu olarak niteledi.

PARALELİN BİZE OPERASYONU!
Davaya konu olan operasyonların başladığı tarihte İzmir’den ilk kez aday olan Yıldırım, “Biz 2011 seçimlerinde anketlere göre CHP’yi geçiyorduk. Ne oldu, seçimlere kısa süre kala bir belediye operasyonu oldu. Bu bizim çok aleyhimize oldu. Ben şimdi düşünüyorum, paralelin bize bir operasyonu… O zaman bilmiyorduk. Böyle bir yapılanmanın marifeti kanısı olduğu bende güç kazandı. O dönem CHP’liler dedi ki; ‘Bu operasyonlarla biz iki milletvekilini daha garantiledik’ dediler. Bu ne anlama geliyo? Seçime ramak kala operasyon başlat, belediye başkanı mağdur pozisyonuna düşsün… ‘Bunu hükümet yaptı’ diyerekten yürüttüler. Ve o zaman biz geriye düştük. Biz o başarıyı 2014 yerel seçimlerde daha da arttırdık. İzmir’de 3 seçmenden 1 tanesi bana oy verdi. Şimdi de 3 seçmenden 2 tanesinin oyunu istiyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.