Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen'de yolsuzluk iddialarına soruşturma izni verildi

Menemen'de yolsuzluk iddialarına soruşturma izni verildi

Menemen Belediyesi'nin 2014 mali harcamalarının incelendiği denetim komisyonu raporuyla ilgili şerh raporu hazırlayan AK Partili Meclis Üyesi Arif Kuran, raporla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izninin geldiğini açıkladı. Kuran "İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi iddialarımızı inceledi tespit ettiğimiz 6 maddeden 4'üne soruşturma izni verildi. Bir başka tabirle 4 koldan bir soruşturma başladı” dedi. AK Partili Arif Kuran'dan CHP'li Başkan Şahin için

  • Ege Postası
  • 05.10.2015 - 15:54
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Menemen Belediyesi'nde 2014 yılı mali harcamaların denetleme komisyonu raporu sonrası gündeme gelen yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarına yargı yolu açıldı. AK Partili Meclis Üyesi Arif Kuran'ın denetim komisyonu raporuyla ilgili 5 sayfalık şerh raporunda ortaya çıkardığı iddialarla ilgili Cumhuriyet Savcılığı, İçişleri Bakanlığına soruşturma izni için Mayıs ayında başvuruda bulundu. Bakanlığın görevlendirdiği Mülkiye Başmüfettişleri bir ay süreyle konuyu inceledi. İçişleri Bakanlığından gelen soruşturma iznini AK Parti İl Teşkilat Başkanı Abdurrahman Tosun, AK Parti Menemen İlçe Başkanı Mithat Çetin, Menemen Belediye Meclisi ve Belediye Meclisi Denetleme Komisyonu Üyesi Arif Kuran, Menemen Belediyesi Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hakkı Durmaz düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

6 MADDEDEN 4’Ü YARGI YOLUNDA
İçişleri Bakanlığı’nın tespit edilen 6 konudan 4’ü için soruşturma izni verdiğini belirten Kuran, “Yaklaşık 20 gün kadar önce 2014 yılı Menemen Belediyesi hesaplarıyla ilgili yapılan denetim komisyonumuzdaki tespitleri daha evvel bir rapor haline getirerek İç İşleri Bakanlığına tespit etmiş olduğumuz usulsüzlük ve yolsuzluklarla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Aynı zamdan Cumhuriyet Başsavcığına da bildirmiştik. Gerek Cumhuriyet Savcılığı’nın İç İşleri Bakanlığına gönderdiği yazı gerekse bizim İzmir Valiliği'ne ve İçişleri Bakanlığı'na yapmış olduğumuz şikayetleri değerlendiren İç İşleri Bakanlığı görevlendirdiği bir mülkiye baş müfettişi ile yaklaşık ilçemizde 1 ay süreyle ortaya koyduğu iddiaları incelediler ve yapılan tespitleri İç İşleri Bakanlığına bildirdi. Bu tespitler sonucunda bizim talep ettiğimiz 6 maddeden 4 ile ilgili Belediye Başkanı Tahir Şahin hakkında soruşturma izni verdi. Bir başka tabirle 4 koldan bir soruşturma başladı” ifadelerini kullandı.



“SUİSTİMALDİR, SOYGUNDUR,HIRSIZLIKTIR…”
Menemen Belediyesi’nde 1600 kamyon parke taşının fatura edildiği halde ortadan kaybolduğunu söyleyen Kuran sözlerini şöyle sürdürdü: “Menemen Belediyesi 2014 yılı içerisinde 197 bin metre kare parke taş alımı yapılmış. Tespitlerde Menemen Belediyesi sınırlarında 2014 yılı içerisinde bu miktarda taş döşeme işi gerçekleştirmediğini gerek Menemen Belediyesi’nin kendi faaliyet raporunda belirttiği gibi 55 bin metre kare parke taş döşedik diye yazmıştı. Denetim komisyonunda görev yaptığım dönemde, parke taş döşeme işçilikleriyle ilgili düzenlenen işçilik ödeme bedellerinin de yaklaşık bu miktarda olduğunu tespit ettim. Satın alması yapılan ve faturalarla Menemen Belediyesi’nden ödemesi yapılan 197 metrekare taşın, geriye kalan 129 bin metre karesi yok olmuş. Yani başka değişle 1600 kamyon parke taşı Menemen Belediyesi’ne fatura edildiği halde ortadan yok olmuş.  Yani ya bu kesilen faturalar hayali, sahte fatura gerçekleşmeden ödemesi yapılmış faturalar. Ya da alınan bu taş ve parkeler alındıktan sonra bir yere döşenmeden bir yere birileri tarafından alındı, satıldı yok edildi.  129 bin metre kare parke taş ne old? Bu bir suiistimaldir, soygundur, hırsızlıktır. Belgelere dayanarak müfettişler döşendiği söylenen yerleri yerinde ölçüm yaparak tespit etmişlerdir. Bu rapor bilgi ve belgeye uygun çıkan sonuçtur. Bununla ilgili Başkan Şahin ve başkan yardımcısı teyzesinin oğludur, Nadir Şenol hakkında soruşturma izni verilmiştir.”

“MEŞHUR POMPACI”
Şahin Petrolcülükte çalışan E.Y’nin Menemen Belediyesi’nden maaş aldığı tespiti hakkında soruşturma izni verildiği söyleyen Kuran, “Menemen'de Tahir Şahin’in ailesine ait olan Şahin Petrolcülükte, meşhur pompacı 10 yıldır kendi şirketinde çalışmakta olan E.Y Menemen Belediyesi'nden maaş aldığı tespit edilmişti. Bununla ilgili de gerek müfettişin gerekse savcılığın teftişlerini değerlendiren İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermiştir” şeklinde konuştu.

“HADİSE KONSERİ”
Hadise konseriyle ilgili de konuşan Kuran,  “Organizasyonun ilk protokolde 60 bin TL artı KDV olarak yapılan anlaşma sonrasında toplamda 300 bin TL'ye varan ödemeler yapıldığı, bunların bir kısmının hiçbir usule uymadan düzenlendiği müfettiş raporuyla tespit edilerek İç İşleri Bakanlığı,  Menemen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan ve Başkan Tahir Şahin hakkında soruşturma izni vermiştir” dedi.

“BU BİR AİLE SOYGUNUDUR”
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in kayın biraderi Ufuk Anık'ın belediyeye geçici işçi statüsünde alındığını, daha sonra belediye başkan yardımcılığına getirildiğini ifade eden Kuran, “Kendisine makam aracı ve makam odası tahsisi edilmiştir. Emsali olan diğer işçiler bin 500 TL maaş alırken bu zata 2014 yılı içerisinde 99 bin TL fazladan ödeme yapıldığı tespit edilmiştir. Hemen hemen Aziz Kocaoğlu'nun maaşı kadar para almıştır. Bu konuda 99 bin TL zimmet tespit edilmiş ve Başkan Tahir Şahin hakkında soruşturma izni vermiştir. Yargı süreci başlayacak. Yapılan usulsüzlüklerle ilgili başkan yardımcıları kanun önünde hesaplarını verecektir. Bu bir aile şirketidir. Bu bir aile vurgunudur. Bu bir aile soygunudur” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.