Dolar 32,4888
%0.34
Euro 34,7360
%0.43
Altın 2.403,970
%1
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Engin’den Bayraklı Şehir Hastanesi çıkışı

CHP’li Engin’den Bayraklı Şehir Hastanesi çıkışı

CHP İzmir Milletvekili Adayı Ali Engin, yapımı yılan hikayesine dönen Laka Deresi yakınlarındaki Bayraklı Şehir Hastanesi projesine yönelik önemli bir iddiada bulundu. Engin, iş makineleri ile çalışma başlatan yüklenici firmanın yüzlerce çam fidanın yer aldığı bölgede ağaç kıyımı başlattığını söyledi. Engin, “Uçaktan geçerken bakan “İzmir’de yeşil alan yokmuş” diyor. Olanı da siz mi katledeceksiniz. Bayraklı'da halen tabela noktasında kalan şehir hastanesinin yapımında ağaç katliamı yapılıyor” dedi. CHP’li Engin’den Bayraklı Şehir Hastanesi çıkışı

  • Ege Postası
  • 05.10.2015 - 14:39
EGE POSTASI - Temeli 2014 yerel seçimleri öncesinde Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun katıldığı törenle atılan Bayraklı Şehir Hastanesi’nde yeni bir skandal patlak verdi. Henüz çivi dahi çakılmayan proje, ortaya çıkan ağaç kıyımı manzaraları ile gündeme geldi.

CHP İzmir Milletvekili Adayı Ali Engin, partisinin Bayraklı ilçe binasında düzenlediği basın toplantısıyla Bayraklı Şehir Hastanesi’nin yapımında ağaç kıyımını gündeme taşıdı. Basın toplantısında Bayraklı Belediye Başkanı CHP’li Hasan Karabağ ve Bayraklı CHP İlçe Başkanı Cemalettin Alper de yer aldı.



FOTOĞRAF GÖSTERDİ!
Engin, Bayraklı’daki hastanenin yapımının efsaneye dönüştüğünü ifade etti, bölgede ağaç katliamının yapıldığını ise çekilen fotoğraflarla gündeme getirerek şunları söyledi;
“Bayraklı Şehir Hastanesi ‘Şehir efsanesine’ dönüştü. Buradan sesleniyorum ne kadar ihaleyle o firmaya verildi. Aylık ne kadar kira vereceksiniz. Kamu arazisi özel şirkete verildi. Şirket yatırım yapıyor. Bakanlık ilk 20 yıl için binaya kira verecek. Bu sistem içinde AVM benzin istasyonu var m? Var. Resmen bir ticarethaneye dönüştürülmüş.


Bu hastaneye neden başlanmıyor. Aynı bölgede bir ağaç katliamı yapılıyor. Uçaktan geçerken bakan “İzmir’de yeşil alan yokmuş” diyorlar. Olanı da siz mi katledeceksiniz. Halen tabela noktasında kalan şehir hastanesinin yapımında ağaç katliamı yapılıyor. AKP’nin İzmir’e verecek bir şeyi yok. İzmir’e aktardıkları kamu yatırımlarını giderek azalttılar.”



AĞAÇLAR KAMYONLARA YÜKLENİYOR
Engin’in gösterdiği fotoğraflarda aralarında fidanların da yer aldığı yüze yakın ağaç, yüklenici firmaya ait dozer ve kepçelerle yerlerinden sökülerek kamyonlara yüklendiği yer alıyor.  Bakanlık ve resmi kurumlar adına hiçbir yetkilinin bulunmadığı gözlenen çalışma sahasında yeşil dokunun hiçbir özen göstermeksizin alelacele tahrip edilmeye başlandığı dikkat çekiyor. Gündüz saatlerinde yapılan faaliyetler esnasında bazı ağaçların da yapılan söz konusu çalışmanın gizlenmesi amacıyla üstlerinin toprakla örtüldüğü gözlendi.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.