Dolar 32,2004
%-0.19
Euro 35,0715
%0.26
Altın 2.473,600
%1.12
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP İzmir kadın adayları tanıttı, 1 Kasım için hedef açıkladılar

HDP İzmir kadın adayları tanıttı, 1 Kasım için hedef açıkladılar

HDP İzmir İl Örgütü 1 Kasım erken seçimleri için kadın adayları tanıttı. İzmir 1. bölge 2. Sıra Mülkiye Birtane ve 2. bölge 2. sıra adayı Gülistan Kılıç Koçyiğit, 1 Kasım erken seçimi için iddialı konuştu. Barış ve kardeşlik mesajı veren İl Eş Başkanı Dilek Aykan, “Barışa olan inançla ve kadın emeğiyle yoğunlaşmış 20 günlük bir seçim çalışmasıyla yeni bir sürece adım atacağız. Asıl bayram 2 Kasım’ın kendisi olacak barışa ve bu bayramı demokrasiye inanmış halklara armağan edeceğiz” dedi. HDP İzmir kadın adayları tanıttı

  • Ege Postası
  • 05.10.2015 - 12:55
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - HDP İzmir İl Örgütü, düzenlenen programla kadın milletvekili adaylarını tanıttı. Like Cafe Restorant’ta gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına HDP İzmir İl Eş Başkanı Dilek Aykan katıldı. Aykan, 7 Haziran ve sonrasındaki sürece değindi. 1 Kasım mesajları veren Aykan’ın konuşmasının ardından tanıtım toplantısına katılan kadın adaylar kendilerini tek tek tanıttı. HDP İzmir 1. ve 2. bölgede toplamda 11 kadın aday gösterdi.  Toplantıya katılan HDP İzmir kadın milletvekili adayları, 1. bölge 2. Sıra adayı Mülkiye Birtane, 4. Sıra adayı Semra Uzunok, 6. sıra adayı Derya Öz, 8. sıra adayı Latife Canan Kaplan ile 2. bölge 2. sıra adayı Gülistan Kılıç Koçyiğit ve 6. sıra adayı Nazlı Masatçı barış mesajları vererek, 1 Kasım seçimleri için mücadele vereceklerini ifade ettiler.



HALKLAR TAVRINI BARIŞTAN YANA SERGİLEDİ
Seçim sürecinde halkların tavrını barıştan yana sergilediğini belirten Aykan, “7 Haziran’da zorlu bir süreç geçirdik Bu süreç zor olmakla beraber seçim çalışması ve demokrasi mücadelesiydi. Bu dönemden daha az olmakla beraber AKP ve Saray’ın saldırılarına maruz kaldığımız atmosferde seçim çalışmasıydı kadın emeğinin yoğun olarak oraya çıktığı 7 Haziran süreci geçirdik 7 Haziran’da ciddi bir zafer kazandık. Seçim barajını aşmakla beraber tekçi iktidarını ortaya koymaya çalışan saraydan doğru ciddi engellemelerle karşı karşıya kalık her bir oyu barış iradesine verilen oylar olarak değerlendirdik. Barış iradesini temsil edilen oylar yok yasıldı. 7 Haziran sürecine yürürken 2013 nevroz ile gelişen barış sürecini yok sayması, Dolmabahçe’deki mutabakata dahi AKP tarafından reddedilen bir süreçti. Halklar tavrını barıştan yana sergiledi” dedi.

AYKAN’DAN KADIN VURGUSU
Kadın emeğini vurgulayan Aykan şunları söyledi: “Bu süreci yöneten kadın emeğidir bundan sonrada kadın emeğinin kendisi olacaktır. Savaşta en çok zarar gören kadın ve çocuklar oldu. Kadınları ve çocukları kurşunlamaktan geri kalmayan iktidarla karşı karşıya geldik. Barışa olan inançla ve kadın emeğiyle yoğunlaşmış 20 günlük bir seçim çalışmasıyla yeni bir sürece adım atacağız. Asıl bayram 2 Kasım’ın kendisi olacak barışa ve demokrasiye inanmış halklara armağan edeceğiz. HDP bunun öncülüğünü yapmaya hazır bir partiydi bundan sonraki süreç de barış ve kardeşlikten ibaret olacak. HDP’nin olmazsa olmaz dediği yüzde 50 kadın kotasını hepimiz biliyoruz. Bu süreci yöneten bundan önce kadınlardı bu süreci de kadınlar yürütecek.”



BİRTANE: SULTAN DOYMADI
İzmir 1. bölge 2. Sıra adayı Mülkiye Birtane HDP olarak seçim barajını yıktıklarını hatırlatarak, “Ben Kürtçe kimliğimle daha çok tanınan bir aday olarak Kürtçe hitap etmek isterdim doğru tercüme edilmediği için Türkçe İngilizce öğretmeniyim. 24. Dönem Kars milletvekili, birçok kadın kurumundan görev aldım. Kadın akademisi başkanlığı, Kürt Dilini Araştırma geliştirme derneği kurucu üyesiyim. Emeği bireysel olarak değil, kurumsal anlamda yoldaşlarımla birlikte verdik. Siyasi yaşamında STK’lar da yer alsam da 30 yıllık siyasi geçmişim var. HDP Parti Meclis Üyesiyim. Çalışmalarımız Kürdistan’da da olsa da barış ve kardeşlik içerisinde görevi layıkıyla yerine getirmek adına İzmir’deyiz. Hep beraber bizler yüzde 10 seçim barajını yıkarak 80 parlamenterle bir temsiliyet elde ettik ama sultan doymadı. Yenilen pehlivan misali güreşe doymadığını söyledi ve önümüze 1 Kasım seçimini mecbur kıldı. 1 Kasım Kobani düştü düşecek diyenlerin keyifle ilan ettikleri 1 Kasım, Dünya Kobani Günü ilan edildi. Yenilgisini başarıyla sonlandırmak istiyor. 1 Kasım saltanatın kaldırıldığı gündür. Sultan kendine saraylar yaptı tekrar saltanatını kurma çabası içerisinde. O hevesi bırakmayacağız”  dedi.



“ÖNÜMÜZDE İKİ YOL VAR BİRİ SAVAŞ BİRİ BARIŞ”
“Barış, kadın özgürlüğü, gençliğin temsili için HDP diyoruz. Kadınlar olarak hep beraber meclise diyoruz. Önümüzde iki yol var biri barış biri savaş. Sana savaş yaptırmayacağız diyoruz” diyen Birtane sözlerini şöyle tamamladı: “Emek en büyük değerdir diyerek o emeğe sahip çıkıyoruz. 1 Kasım’da o nedeniyle bizleri kabul etmeme adına tekrardan bir seçimle karşı karşıya kalıyoruz. Biz eğer bizim kimliğimizi yok sayan, 4 duvara hapsetmeye çalışan ve 2006’da söylenen ‘kadın da olsa çocuk da olsa katledilecekler’ diyen zihniyete mücadele vereceğiz. 35 günlük bebek katlediliyor, 10 yaşındaki kız çocuğu def için verilmediği için buzdolabında saklandı. Cizre 8 gün abluka altında kaldı susuz bırakıldı, gıdasız bırakıldı. Kürdistan bugün ateş altında. Bizler Kürdistan’daki o savaşa dur diye bilmek için ezilen ötekileştirilenler ve tüm güçler bir araya gelerek savaşı durdurabiliriz. Kadınların duruşuyla oradaki savaş durdurulabilir. Elimizde sihirli bir anahtar var 1 Kasım’da sandığa gideceğiz. Sandıkları taşımak istediler ama YSK emirleri altına girmedi reddedildi. AKP 13 yıllık iktidarında bazı çevrelerle ortaklık yapıp öküz öldü ortaklık bozuldu misali hırsızlıkları yolsuzlukları paylaşmadıkları için çatıştılar. Bir başka boyutunu bizler üzerinde denemeye çalışıyorlar. Şamarı buradan indirebiliriz o gücümüz var. Önce ulusal birlik ve diğer tüm halklar, sayamadığım bütün halkların demokratik ulus birlikteliği çevresinde bu açığı kapatacağız.”



KOÇYİĞİT: BARAJI YERLE BİR ETTİK
AK Parti’nin 7 Haziran’da seçim yaptırmamak için HDP’yi engellemeye yönelik girişimleri olduğunu söyleyen 2. bölge 2. sıra Gülistan Kılıç Koçyiğit ise  “Geçmişten bu güne kadar güçlü mirasın devamcılarıyız. Sıfırdan başlamıyoruz. Dünde bugüne bize güç katan, bize destek veren dostlarla yeni bir yolda beraber yürüyeceğiz. 7 Haziran Türkiye demokrasi tarihinde bir köşe taşıydı. Yüzde 10’luk seçim barajın yerle bir ettik. Türkiye’nin ötekileri ve diğerleri olarak yan yana durduk. Biz yan yana geldiğimizde sizin barajlarını yıkacağız dedik. Bu tarihi zaferi değerlendiremeyen iktidar seçimle gitmek işime gelmiyor dedi yeni bir seçim dayattı sen hala anlamış değilsin bu toplum demokrasinin tadına varmış bir toplum. Senin iktidarın bu toplumsal yapının önünde durmaya yetmez diyoruz. Bu iktidarın kendi lehine çeviren toplum ve bir bütün medyayı maniple eden yönünü görmemiz gerekiyor. Bütün seçim sürecini terörize etmek üzere, çatışma ortamını kurmaya amaçladılar. Bütün seçim bürolarımıza, araç konvoylarına saldırdılar. Yetmedi Diyarbakır’daki mitinge bomba koydurdular. 7 Haziran’da seçim yaptırmamak tek amaçlarıydı. HDP bütün ezilenlerin umudu olacak. Bunun önüne geçmek için bütün provokasyonları yaptılar. Önümüzde çok az bir süre var. Biz yeniden yapılan bu seçimi de 7 Haziran’ın ötesine geçen bir başarıyla kazanacağız. Saray da AKP iktidarı da yenilecek” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.