Dolar 32,4653
%-0.07
Euro 34,7306
%-0.69
Altın 2.435,800
%-0.02
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uzundere'de işlem tamam

Uzundere'de işlem tamam

Karabağlar Belediyesi’nin prestij projesi olması planlanan ve temeli geçtiğimiz yıl CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle atılan Uzundere Rekreasyon Alanı’nda çalışmalar son aşamaya geldi. Hazırlıklarını hızla sürdüren belediye yönetimi, Eski Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün en büyük projesi olarak öne çıkan ve ilçeye ekonomik olarak büyük hareketlilik katması beklenen tesis içerisinde yer alacak ticari işletmeler konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden destek istemeye hazırlanıyor.

  • Ege Postası
  • 07.06.2014 - 13:11
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 250 hektarlık alanda hayat bulan ve üst yapısıyla da Türkiye’ye örnek olan Uzundere Rekreasyon Alanı projesinde, tematik park alanı, süs havuzları, oyun bahçeleri, ve yürüyüş yolları büyük ölçüde tamamlanırken ilçe belediyesi, CHP Genel  Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından örnek olarak gösterilen proje için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ağabey desteği istemeye hazırlanıyor.

HEYKEL BİTMEK ÜZERE

Önümüzdeki aylar içerisinde hizmete açılması planlanan ve Karabağlar’a can suyu katacak Uzundere Rekreasyon Alanı tamamlanma aşamasına geldi. Kaba inşaat işleri yüzde 85 oranında tamamlanan tesis içersinde yer alan kafeterya, restoran, kültür salonu gibi mekanlarda yapılacak iç düzenlemelerden sonra tesis vatandaşların kullanımına sunulacak. Türkiye’de ve dünyada ilk olarak nitelenen Nasrettin Hoca figürlü heykel binasının da tepe kısmında yapılacak montajın ardından bitirilmesi planlanırken, işsizliğin yoğun olduğu ilçeler arasında yer alan Karabağlar’da istihdam konusunda da büyük katkı sağlayacak.  

BÜYÜKŞEHİR’DEN YARDIM GELECEK Mİ'

Engelli dostu olmasıyla da dikkat çeken park içerisinde yer alan 2500 kişi büyüklüğündeki amfi tiyatro, su depoları, istinat duvarları, göletler ve tematik parkların yapımı geçtiğimiz aylar içerisinde tamamlanırken, Ege’nin çekim merkezi olması planlanan ve yapımı ve altyapısı büyük ölçüde ilçe belediyesi tarafından üstlenilen tesisin içerisinde yer alan ticari işletmelerle ilgili işbirliği protokolü yapılması planlanıyor. Son dönemde yaşadığı mali zorluklar nedeniyle zor günler geçiren ilçe belediyesinin tesisin yapım giderlerine katkı koyması için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunabileceği öğrenilirken, işletmelerin ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerden Grand Plaza A.Ş.’ye bırakılabileceği öğrenildi.

SELVİTOPU’NDAN YEŞİL IŞIK

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, tesisin yapımında son aşamaya geldiklerini kaydederek, Büyükşehir Belediyesi’ne henüz bir teklifte bulunmadıklarını belirtti ve “Şimdilik işletmelerin Büyükşehir Belediyesi’ne bırakılması söz konusu değil. Böyle bir protokol düşünülmedi. Büyükşehir’den katkı istememiz söz konusu olabilir ancak bu konuda bir talebimiz olmadı, ilerleyen günlerde yapacağımız değerlendirmeler sonucunda talebimizi Büyükşehir Belediyesi’ne iletebiliriz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.