Dolar 32,2633
%0.07
Euro 34,7266
%-0.13
Altın 2.398,830
%-0.43
Bist-100 10.337,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Örnek tuvalet kepenk kapattı

Örnek tuvalet kepenk kapattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kıyı tasarım projesi kapsamında Kordon’da hizmete aldığı “Örnek tuvalet” başına gelenlerden sonra kepenk kapattı. Geçtiğimiz aylarda hizmete alınan tuvaletin kötüye kullanımı sonucu kabinin başında bekçi görevlendiren belediye, örmek tuvaleti tamamane hizmete kapattı.

  • Ege Postası
  • 07.06.2014 - 10:33
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kıyı Tasarım Projesi kapsamında İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmek amacı ile Pasaport ve Kordon kıyılarını tepeden tırnağa yenileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, örnek bir yeniliğin altına imza atarak, Alsancak Vapur İskelesi yanına deneme amacıyla yerleştirilen ücretli, otomatik ve modern “Örnek tuvalet” yerleştirdi. Ancak, hizmete açılan tuvalet bazı vatandaşlar tarafından amacı dışında kullanılıp tahrip edilince, belediye de tuvaletten başında bekçi görevlendirerek önlem almıştı. Büyükşehir Belediyesi, taleplere cevap vermeyen ve geçtiğimiz günlerde ücretsiz hale getirilen tuvaleti tamamen kapatma kararı aldı.  

ÖNCE PARALIYDI, SONRA BEKÇİ DENETİMİ GELDİ
Vatandaşlardan gelen talepler üzerine, kent genelinde yoğun olarak kullanılan güzergahlar arasında yer alan Alsancak Vapur İskelesi karşısında karşısına tuvalet inşa eden Büyükşehir Belediyesi’nin “Örnek tuvaleti”, kötü örnek oldu. Geçtiğimiz aylarda hizmete alınan ve işletmesini Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ A.Ş.’nin üstlendiği tam otomatik tuvalet ve bebek bakım istasyonu kısa süre içinde vatandaşlardan takdir topladı ve yoğun şekilde kullanılmaya başladı. Ancak, vatandaşların para haznesine attıkları metal 1 TL karşılığında faydalandığı otomatik tuvalet kabini, hizmete açıldığı ilk günlerde çeşitli saldırılara uğrayarak tahrip edilince bekçi denetiminde işletilmeye devam etti.



İÇİNDEKİ PARALARI BİLE ÇALDILAR!
Henüz hizmete açıldığı ilk haftalarda, gece saatlerinde kimliği belirsiz kişilerce para haznesi çalınan tuvalet, yine gece saatlerinde alkollü şahıslar tarafından kapısı kırılarak zarar gördü. Diğer yandan, tuvalete giren kötü amaçlı kişilerin kabin içerisinde yer alan temizlik malzemeleri ile tuvalet kağıtlarını çalması ve tuvaleti kötü kullanmasıyla birlikte kabinin hijyenik koşulların ortadan kalktığına dair şikayetler artmaya başladı.

TAMAMEN KAPATILDI
Dış yüzeyine sprey boya ile yazılar yazılan kabinin bu kötü kullanımına çare bulamayan belediye, bu gelişmeler üzerine tuvaletin başında bekçi görevlendirmeye karar vermişti. 24 saat hizmet veren otomatik tuvaletin çalışma saatlerini de gece 23:00 ile sınırlayan belediyenin bu uygulaması ile birlikte tuvaletin giriş ve çıkışları bekçi gözetimine bırakılırken, kullanımı da ücretsiz hale getirildi. Bir süre daha bekçi ile  çalıştırılan tuvalet, geçtiğimiz günlerde belediyenin aldığı karar doğrultusunda süresiz olarak kapatıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.