Dolar 32,2673
%0.03
Euro 34,7395
%0.08
Altın 2.401,360
%0.04
Bist-100 10.337,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
104 yıllık çınarı kesmeyin

104 yıllık çınarı kesmeyin

İZMİR'de Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin kapatılarak Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birleştirilmesine karşı toplanan 7 bin imza Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı ve ilgili milletvekillerine postalandı. Bu nedenle yakyaşık 500 sağlıkçı Yenişehir'dan Konak'a kadar yürüyüş yaptı.

  • Ege Postası
  • 06.06.2014 - 16:24
İZMİR - Hastane bahçesinde toplanan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), Tabip Odası, Genel Sağlık İş, Türk Sağlık Sen Üyesi sağlık çalışanları ellerinde "Göğsünü Siper Et Hastanen Kapatılmasın, 104 Yıllık Çınarı Kesmeyin, Hastanemizi Kapatmayın, Veremden Ölmek İstemiyorum, Hastayım Nefesimi Kesme" dövizleriyle yürüyüşe geçti. Sağlık çalışanların'ın eylemine tedavi için gelen hastalar da destek verdi. 

Yaklaşık 500 sağlık çalışanı Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nden Gaziler Caddesin'nin bir şeridini trafiğe kapatarak, dilekçe ve imzaları göndermek üzere Şehir Postanes'ine kadar yürüdü. Eylemciler bu sırada trafikteki sürücülere eylemin amacını anlatan bildiriler dağıttı. Sürücüler de araçların kornaları çalarak yürüyüşe destek verdi. Eyleme katılan sendikaların ortak basın açıklamasın okuyan SES İzmir Şube Başkanı Rukiye Çakır genel öncelikli hizmet alma şansı olmayan kronik akciğer hastaları, tüberküloz, akciğer kanseri, astım hastalarına hizmet veren İzmir Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin birleştirme yoluyla kapatılmasının son derece yanlış olduğunu savundu. Çakır, "80 dönümlük araziye sahip olan hastanemizin birleştirme adı altında yok edilmesi hastenimizin yerine AVM'mi yapılacağı sorusunu akla getirmektedir. Kamu Hastaneler Birliği tarafından hastanemiz, 'verimlilik' ve 'karlılık' prensibi ile değerlendirmekte ve sağlık hizmetlerinin insani yönünü gözardı etmektedir. Genel Sekreter'in bu girişimi göğüs hastalıkları ve kronik akciğer hastaları, tüberküloz, akciğer kanseri, astım hastalarının tedavi ve rehabilitasyon sürecinde büyük sorunlar yaşamasına yol açacaktır. Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Araştırma Hastanesi, Yenişehir Eğitim Hastanesi Kompleksi adı altında Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birleştirilerek asıl işlevinden uzaklaştırılmaktadır. Sağlık hizmetlerinin insani ve vicdani yönünün gözardı edilerek, verilecek kararların sadece ekonomik bedeller üzerinden hesaplayarak göğüs hastalıkları hastanelerinin kapatılmasına izin vermeceğiz. Taleplerimiz dikkate alınmazsa hasta haklarını korumak içirn gerekirse iş bırakma eylemine kadar gideriz" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.