Dolar 32,2595
%0.01
Euro 34,7118
%0
Altın 2.402,530
%0.09
Bist-100 10.337,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Salacak'a talip yok

Salacak'a talip yok

2011 yılında İhsan Alyanak isimli yolcu vapurunun geçirdiği kaza sonrası körfezde deniz ulaşımını sağlayan İZDENİZ A.Ş. filosunu yenileme kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçkuyular-Bostanlı arasında hizmet veren arabalı vapurlarda da başladığı revizyona devam ediyor. 3 adet yeni feribot için geçtiğimiz günlerde sözleşme imzalayan Büyükşehir Belediyesi, körfezin emektarlarından olan Salacak Arabalı Vapuru için çıktığı satış ihalesinde yine alıcı bulamadı.

  • Ege Postası
  • 07.06.2014 - 11:11
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz ay 3 yeni ve modern arabalı vapuru için ihaleye çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaşlı deniz araçlarını da elden çıkartmak için çalışmalarına devam ediyor. Bostanlı-Üçkuyular arasında araç ve yolcu taşımacılığını Gelibolu Tersanesi’nden 3 yıllığına kiralanan yeni Mavi Körfez feribotu ile Esenköy ve Eminönü isimli arabalı vapurları ile yürüten İZDENİZ A.Ş., yaşlı ve teknik olarak problemli deniz araçlarının da satışı için bir başka süreç yaşıyor. Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirilen revizyon kapsamında ilk olarak körfezdeki en yaşlı feribot olan ve geçtiğimiz yaz aylarında gerçekleştirdiği kaza sonrasında seferlerden çekilen 48 yaşındaki Salacak isimli feribotunun satışı için gerçekleştirilen ihalede talipli çıkmayınca, yeniden ihale düzenleme kararı aldı.

İHALEDE TEKLİF YOK, ELDE KALDI

Üçkuyular-Bostanlı Arabalı Vapur İskeleleri arasında feribot seferlerini İZDENİZ filosunda yer alan Esenköy, Eminönü ve üç yıllığına kiralanan Mavi Körfez adlı üç arabalı vapuru ile yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, halen Bostanlı Vapur İskelesi’nde bağlı durumda bulunan “Körfezin ağır abisi” Salacak Feribotu’nun satışı için 15 Mayıs tarihinde ihaleye çıktı. Ancak, gerçekleştirilen ihalede teklif gelmeyince, Salacak Arabalı Vapuru yine elde kaldı.

GEÇTİĞİMİZ YIL KAZA YAPMIŞTI

Geçtiğimiz yaz aylarında Üçkuyular İskelesi’ne yanaştığı sırada kumanda arızası nedeniyle iskeleye çarparak hasar gören ve 3 kişinin yaralandığı kaza sonrasında seferlerden çekilerek teknik bakıma alınan Salacak Feribotu, geçtiğimiz ay açık arttırma usulüyle gerçekleşen ihale kapsamında satılacaktı. Ancak, 448 bin 843 TL bedelle satışa çıkartılan 1966 yapımı arabalı vapura herhangi bir firmadan teklif gelmeyince hurdaya çıkan feribotun filodan ayrılması da ertelendi. Büyükşehir Belediyesi, daha önceki ihalelerde de satılamayan Salacak için, 12 Haziran 2014 tarihinde yeniden ihaleye çıkacak.

YENİ FERİBOTLARDAN İLKİ 2015 YAZI GELECEK

İzmirlilerin deniz ulaşımından daha rahat ve daha etkin şekilde faydalanabilmesi için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi’nin yeni ve tamamı modern arabalı vapurlarının gelmesiyle birlikte körfez filosunun yaşı da gençleşecek. Geçtiğimiz dönemlerde meydana gelen kazalar sonrasında feribot sayısındaki azalma nedeni ile sıkıntı yaşayan ve zaman zaman kiralama yolu ile feribot temin eden Büyükşehir Belediyesi, yeni arabalı vapurların teslim edilmesi ile birlikte hem rahat bir nefes alacak, hem de filonun genişlemesi ile birlikte vatandaşlara daha fazla ulaşım imkanı sunacak. Yapımı devam eden yüksek performanslı 15 adet yolcu gemisi ile 3 adet arabalı feribot, yeni iskeleler ve bakım-onarım üniteleri için, Dünya Bankası Finans Kurulu IFC önderliğinde, AFD (Fransız Kalkınma Ajansı), EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) ve MİGA Garantili ING Bank ile toplam 110,8 Milyon Euro’luk kredi anlaşması imzalayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 11 Aralık 2013 tarihinde 3 yeni feribot alımı için çıktığı ihale kapsamında alacağı ilk arabalı vapur 2015 yılı ortalarında arabalı yolcu gemilerinden biri hizmete girecek. Diğer iki arabalı yolcu gemileri ise 6 ay arayla filoya katılacak. Körfezde 1 milyon araç taşıma hedefiyle yola çıkan Büyükşehir Belediyesi, Çeksan Gemi İnşa Çelik Konstrüksiyon A.Ş. tarafından yapımına başlanan 3 yeni deniz aracının gelmesiyle birlikte feribot seferlerinde sıklığı da arttıracak, yolculuk süresini kısaltacak ve maliyetleri de minimuma indirecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.