Dolar 32,4507
%0.22
Euro 34,6478
%0.18
Altın 2.386,540
%0.27
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ulaşımda engeller kalkıyor

Ulaşımda engeller kalkıyor

Hayata geçirilen son toplu ulaşım düzenlemesi sonrasında yoğun eleştiri alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içinde hizmet veren ESHOT filosunda önemli bir düzenlemeye gitme kararı aldı. Otobüs filosunun tamamını engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirme kararı alan Büyükşehir Belediyesi, araçların dönüşümü için toplam 6 milyon 300 bin TL harcama yapacak.

  • Ege Postası
  • 18.07.2014 - 13:37
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi toplu taşıma faaliyetlerini yürüten ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesindeki otobüslerin tamamı engelli dostu hale getirilecek. Tamamı klimalı, yüzde 85’i engelli dostu ve yaş ortalaması 5 olan otobüs filosu ile kentteki toplu taşıma faaliyetlerini yerine getiren Büyükşehir Belediyesi, bin 500’ü aşan araç sayısının tamamının engelli kullanımına uygun hale getirilmesi için yaklaşık 6 milyon TL harcayacak.
 
 TOPLAM 6 MİLYON 300 BİN TL HARCANACAK
Son yıllarda gerçekleşen araç alımları ile toplam 520 milyon TL yatırım yaparak toplu ulaşım filosunu güçlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda belediye otobüslerinin tamamının klimalı hale getirilmesinin ardından yine benzer bir hamlenin altına imza atarak bu sefer de engelliler için önemli bir karar aldı. Yüzde 85’i engelli dostu olan filosunda kalan yaşlı araçları da engelli kullanıma uygun hale getirmek için düğmeye basan Büyükşehir, ulaşım filosunun tamamında engelli rampası bulunduracak.
 
YAŞLI ARAÇLARA YATIRIM YAPILACAK
1500’e yakın araçla vatandaşlara ulaşım hizmeti sunan Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında ESHOT filosunda yer alan Sanos, ISUZU, Mercedes gibi toplam 200 adet yaşlı otobüsünü de engelli kullanımına uygun hale getirmek ve engelli rampası yerleştirmek amacıyla toplam 6 milyon 300 bin TL harcayacak.
 
OTOBÜS FİLOSU “YÜZDE YÜZ ENGELSİZ” OLACAK
Özellikle son dönemde hayata geçen ulaşım düzenlemesi sonrasında engellilerin toplu taşımadan faydalanamadığı ve tüm bölgelere engelli dostu otobüslerle servis verilemediği gerekçesi ile yoğun eleştiri alan Büyükşehir Belediyesi, otobüs filosunda yapılacak çalışmayla birlikte sayısı gün geçtikçe artan engelli yolculara da hizmet ulaştıracak. Otobüs filosunun yüzde yüz engelsiz olmasıyla toplu taşımada engelleri kaldıracak olan Büyükşehir, İzmir’de yaşayan 490 bin engelli vatandaşın da araçlardan eşit koşullarda faydalanmasını sağlayacak.


 
DOĞAN’DAN HEM SİTEM, HEM TEŞEKKÜR
Engellilerin ulaşımda yaşadığı zorluklar nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ni yoğun şekilde eleştiren Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, belediyenin hamlesini olumlu olarak nitelerken, aktarmalı sistemde mağdur olan engelli vatandaşlar için de aynı hassasiyetin gösterilmesini istedi ve şöyle konuştu: “Biz göreve geldiğimiz ilk günden bu yana toplu taşıma araçlarının tamamının engelli kullanımına uygun hale getirilmesini istiyorduk. Yapılan çalışma olumlu bir adımdır. En azından yeni otobüs alımı yapılıncaya kadar eldeki mevcut eski otobüslerin iyileştirilmesi, engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirilmesi ve filonun tamamının engelli dostu olmazı bizim de talebimizdi. Yapılan bu çalışmayı destekliyoruz. Önemli olan engelli vatandaşlarımızın da diğer hemşerilerimiz gibi ulaşım faaliyetlerinden eşit ölçüde faydalanabilmesidir. Şimdiden sonra alınacak olan yeni otobüslerin de iyi seçilmesi ve modern, engelli kullanımına uygun araçlar olmasını istiyoruz. Diğer yandan, engelliler yeni aktarmalı sistemde çile çekiyor ve sıkıntıları arttı. Yeni düzenleme nedeniyle evlerinden çıkamaz hale geldiler. Bunların da bir an önce giderilmesi gerekiyor.”  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.