Dolar 32,4057
%0.08
Euro 34,6698
%0.24
Altın 2.384,140
%0.16
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kentte korsan otopark patlaması yaşanıyor

Kentte korsan otopark patlaması yaşanıyor

İzmir’de araç sayısının gün geçtikçe artmasıyla birlikte yaşanan otopark sıkıntısı da başlıca sorunlardan bir tanesi olurken, diğer yandan kent genelinde kaçak otoparklar da yaygınlaşmaya başladı. Sokak aralarında baş gösteren korsan otoparkların yanı sıra “göstere göstere” kaçak otopark hizmeti veren işletmelere bir yenisi de Kahramanlar semtinde eklenirken, alınan onca idari cezaya rağmen kayıt dışı faaliyetlerin devam etmesi ise dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 18.07.2014 - 13:34
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kentin kanayan yarası haline gelen “otopark çilesi” beraberinde bir başka sıkıntıyı da getirmeye devam ediyor. İzmir’de artan araç sayısına karşılık resmi otoparkların yetersiz kalması üzerine devreye giren kaçak ve korsan otoparklar gün geçtikçe artarken, sokak aralarını ve  boş inşaat alanlarını mesken tutan “otopark fırsatçıları” kanunlara meydan okumaya devam ediyor.
 
 
KAÇAK OTOPARKÇILARIN SON GÖZDESİ KAHRAMANLAR
Geçmişte “İzmir’in en uzun sokağı” olarak da bilinen Kahramanlar semti 1420 Sokak’ta kurulan korsan otopark görenleri hayrete düşürmeye devam ediyor. Özel Gazi Hastanesi yakınında bulunan ve ruhsatsız şekilde otopark hizmeti veren işletme kanunlara meydan okurken, kesilen onca ceza ve kapatma kararına rağmen aynı yerde durmaya devam ediyor.
 


23 MAYIS’TA KAPATMA KARARI ALINDI
Konak Belediyesi tarafından yapılan denetlemelerde ruhsatsız olduğu tespit edilen ve zabıta ekiplerince idari işlem uygulanan otopark alanında faaliyetlerine devam eden işletmenin 23 Mayıs tarihinde belediye encümeni tarafından ruhsat alınıncaya kadar kapatılmasına karar verildi. 45 gün sonra ilçe belediyesi tarafından yapılan ikinci incelemede aynı yerde faaliyetlerine devam ettiği tespit edilen söz konusu otoparkın tamamen kapatılmasına karar verildi.
 
RUHSAT OLMADAN BİLET KESİLİYOR
Verilen tüm uyarı ve cezalara rağmen yıkılan bir bina alanındaki otoparkın faaliyetlerine devam ettiği gözlenirken, kayıt dışı para kazanan işletme sokağa yerleştirdiği tabelalar, elektronik bariyerler ve bilet gişesi ile yerinde durmaya devam ediyor. Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sokak otoparkı olarak kullanmak istediği bölgede kapatma kararı alınmasına ve mühür vurulmasına rağmen 24 saat boyunca açık olan otopark dolup taşarken, devam eden bürokratik süreçte gece gündüz çalışmaya devam etti.
 
KORSAN OTOPARKÇILAR SOKAKLARI ESİR ALDI
Ruhsatsız otoparkların gün geçtikçe arttığı Alsancak sokaklarında ve hayata geçirilen yeni ulaşım düzenlemesi sonrasında boşalan Gümrük’teki otobüs duraklarının olduğu bölgede de benzer manzaralara rastlanırken, kimliği belirsiz şahısların kol gezdiği alanda korsan otoparkçılar türemeye başladı. Belediyelerin ve zabıta ekiplerinin tek başına yetersiz kaldığı denetimlerde İzmir Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından herhangi bir girişimde bulunulmazken, güvenlik ekiplerinin de gerekli denetimleri yapmadıkları göze çarptı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.