Dolar 32,4094
%0.09
Euro 34,6288
%0.12
Altın 2.384,470
%0.18
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa'da kriz yeniden kapıda

Aliağa'da kriz yeniden kapıda

Aliağa’da yerel seçimlerin ardından işten çıkartılan 104 belediye işçisinin dramı bitmek bilmiyor. Siyasi gerekçelerle işten çıkartıldığını öne süren taşeron işçileri 1 Temmuz’da işlerine geri alınacaklarına dair kendilerine söz verilmesinin üzerine çaresiz bir bekleyişe girerken, Belediye Başkanı Serkan Acar’ın sözünde durmaması üzerine hüsrana uğramıştı.

  • Ege Postası
  • 18.07.2014 - 13:21
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yerel seçimlerin hemen ardından işlerinden çıkartılan Aliağa Belediyesi’nin 104 taşeron işçisi, yaşadıkları şokun ardından hüsran üzerine hüsrana uğrayınca yeniden eyleme gitme kararı aldı. Belediyenin tasarruf gerekçesi ile işten çıkartıldığını duyurduğu ve tartışmalı şekilde işlerine son verilen işçiler, Aliağa Belediye Başkanı  Serkan Acar’ın sözünde durmadığını belirterek, yeniden eyleme başlıyor. Belediye önünde kurdukları çadırla direnen daha sonra da çareyi yargıda arayan işçiler, Başkan Serkan Acar’ın “Çadırları kaldırın 1 Temmuz’da sizi işe geri alayım” şeklinde söz  verdiğini ancak halen işe geri alınmadıklarını söyledi yenide eyleme gideceklerini açıkladı.
 
 
1 TEMMUZ’DA YENİDEN İŞ BAŞI YAPACAKLARDI
30 Mart yerel seçimlerinin ardından MHP’li belediye başkanı Serkan Acar’ın başkanlık koltuğuna oturmasıyla birlikte tasarruf tedbirleri kapsamında çıkartılan 104 taşeron belediye personelinin yaşadığı insanlık dramı dinmek bilmiyor. Yaklaşık 3 aydır ekmek kavgası veren ve kurdukları direniş çadırında seslerini duyurmaya çalışan taşeron işçiler, geçtiğimiz haftalardaki “İşe geri alınacaksınız” sözü üzerine rahat nefes almış, umutlu bir bekleyişe girmişti. Ancak, 1 Temmuz itibarı ile kısmen işbaşı yapacak olan işçiler, Başkan Serkan Acar’ın sözünde durmaması üzerine yine ortada kalırken, yeniden direniş kararı aldı.
 


MAĞDUR PERSONEL MEYDANDA DİRENİŞE BAŞLIYOR
Geçtiğimiz haftaya kadar işlerine geri dönmek için bekleyen ancak, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın kendileriyle görüşmeye dahi yanaşmadığını belirten işsiz personel, belediye karşısında yer alan Demokrasi Meydanı’ndaki söktükleri direniş çadırlarını yeniden kurmak için hazırlıklara başladı. Bugün akşam saatlerinde yapacakları eylem ile yeniden fiili direnişe başlayacak olan eski belediye personeli kendilerine verilen sözler yerine getirilmesi için kitlesel bir basın açıklaması düzenleyecek.
 


İKİNCİ ŞOK YARGIDA: BELEDİYE “BENİM İŞÇİM DEĞİL” DEDİ
55 gün boyunca belediye önünde nöbet tutan işçiler, bir başka şoku da yargı cephesinde yaşadı. İşe geri dönüş davası açan mağdur personelin işten çıkartılmasıyla ilgili ilçe belediyesine gerekçelerini soran mahkeme, “104 çalışan belediye işçisi değildir. İşe geri dönüş davası idareye değil, taşeron firmaya açılmalıdır. Bunlar bizim işçimiz değildir” cevabını aldı. Farklı avukatlar vasıtası ile belediyeden şikayetçi olarak iş mahkemelerine geri dönüş davası açan işçilerle ilgili herhangi bir hukuki sonuç alınamazken, aralarında engellilerin, ekonomik açıdan sıkıntılar yaşayan ve borca girenlerinde olduğu mağdur personel ise işsizlik çilesi yaşamaya devam ediyor.
 
KOCAOĞLU VE KILIÇDAROĞLU’NA ÇAĞRI
7 Mayıs tarihinden bu yana direnen 104 taşeron işçi adına ilçedeki gelişmeleri aktaran Aliağa Belediye Çalışanları Mücadele ve Dayanışma Derneği Başkanı Halis Güzeler, ise siyasi gerekçelerle işten çıkartıldıklarını hatırlatarak, “Belediye verilen onca söze rağmen hala bir adım atmadı. Bir an önce yaşadığımız sıkıntının çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Başkan Acar’ın “Bize biraz zaman tanıyın” sözlerinin ardından aylar geçti ancak halen somut bir adım atılmadı. Öte yandan, siyasi gerekçelerle alınan bu karar doğrultusunda işten çıkartıldık ve partimizin de bize sahip çıkmaması üzücüdür. Bizler CHP üyeleriyiz ve ortada bir intikam alma durumu var. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bize verdiği destek sözlerini yerine getirsin. Bize gerçekleştirilen ziyaretlerin ötesinde ortada bir  girişim yok. Özellikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çağrıda bulunuyoruz. Bize bugüne kadar maddi manevi bir destekte bulunmadı ve bizi bir kez bile ziyarete gelmedi. Arabuluculuk yapmasını istiyoruz. Kendisini sağduyulu olmaya davet ediyoruz” dedi ve iki lidere de ayrı ayrı “İşçiye sahip çıkın” çağrısında bulundu. 



 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.