Dolar 32,1584
%0.01
Euro 34,9762
%0.02
Altın 2.505,880
%0.11
Bist-100 10.895,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kritik ESHOT ihalesinde sonuç belli oldu

Kritik ESHOT ihalesinde sonuç belli oldu

​İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde toplu taşıma hizmetlerini yürüten ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan 3494 personeli kapsayan kritik hizmet alım ihalesinde isteklilerden gelen teklifler alındı. Belediyenin ulaşım hizmetlerinde çalışan personeli yakındıran ilgilendiren ihalede İZELMAN A.Ş. haricinde katılım gösteren firma olmazken, geçen yılki ihalenin aksine bu yıl sürpriz yaşanmadı.

  • Ege Postası
  • 18.07.2014 - 09:40
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Belediyenin toplu ulaşım hizmetleri ve araç bakım onarım hizmetlerinde çalıştırılmak üzere personel hizmeti alımı ihalesine çıkan ESHOT Genel Müdürlüğü, isteklilerden gelen teklifleri değerlendirdi. Tek firma olarak belediye şirketi İZELMAN A.Ş.’nin katıldığı hizmet alım ihalesinde geçtiğimiz yıllarda yaşanan taşeron sürprizi yaşanmadı.
 
TEK TEKLİF İZELMAN’DAN
ESHOT Genel Müdürlüğü’ne ait Gediz tesislerinde gerçekleşen ihale oturumuna belediye şirketi İZELMAN A.Ş. dışında katılan firma olmadı. Toplam 8 firmanın başvuru dosyası aldığı öğrenilen hizmet alım ihalesi kapsamında, belediye şirketi İZELMAN Genel Hizmet, Otopark, Özel Eğitim, İtfaiye ve Sağlık Hizmetleri Ticaret A.Ş. idareye teklif dosyasını sundu.
 
YAKLAŞIK 3 BİN 500 PERSONELİ KAPSIYOR
ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen toplu taşıma hizmetlerinde çalışacak araç şoförleri, teknik birimleri, idari hizmetler, bakım onarım hizmetleri, eğitim hizmetleri, atölye tesisleri gibi birimlerde çalışan toplam 3494 personeli kapsayan hizmet alım ihalesinde mevcut personeli istihdam eden İZELMAN A.Ş., 430 milyon 24 bin 110 TL teklif sunarken, ihale komisyonu tarafından yapılacak inceleme sonucunda nihai karar ise önümüzdeki hafta içerisinde açıklanacak. Açıklanacak sonuç neticesinde bağlı bulundukları belediye şirketinde mevcut koşullarda çalışmaya devam edecek olan personelin taşerona korkusu da gerçekleştirilen ihalenin ardından son buldu.


 
BELEDİYE PERSONEL İÇİN ÖNLEMİNİ ALDI
Diğer yandan, 1 Ekim 2014 ile 31 Aralık 2016 tarihleri arasında geçerli olacak ve toplam 27 ay süreyi kapsayan ihalede, personelin iş güvenliği için de özel önlemler alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hazırlanan şartnamesi kapsamında iş sağlığı ve iş güvenliği için ihaleyi alacak yüklenici firmaya birçok zorunluluk getirdi. Geçmişte yaşanan ihale krizlerinin aksine bu yıl ek tedbirlere giden Büyükşehir Belediyesi, mevcut ESHOT personelinin işlerine devam edebilmesi için de personele en az 5 yıllık deneyim şartı getirdi.
 
2012'DE KRİZ YAŞANMIŞTI
2012 yılında en düşük teklifi veren Etkin-İdeal Ortak Girişimi'nin kazandığı hizmet alım ihalesi sonrasında belediye şirketi İZELMAN A.Ş. devre dışı kalmış ve yaklaşık 3 bin şoför işsiz kalma tehlikesi yaşamıştı. Tüm İzmir'in ayağa kalktığı süreçte, işçi sendikası ve otobüs şoförleri bir dizi eylem düzenleyerek tepkilerini dile getirmişti. Belediyeyi ve kent içi toplu taşıma hizmetlerini kilitleyen ihale sürecinde son sözünü söyleyen ihale komisyonu, evraklarında eksiklik olduğu ve yeterlilik sahibi olmadığı gerekçesiyle taşeron firmayı devre dışı bırakmış ve ihaleyi ikinci en iyi teklifi veren belediye şirketi İZELMAN A.Ş.'de kalmıştı. Yargıya da akseden tartışmalı ihale sürecinde "kırmızı şapkalı" ve "sakallı" eylemleri ile dikkat çeken 3 bin 317 ESHOT personeli gelen karar sonrasında rahat bir nefes almış ve işlerine mevcut koşullarda devam etmişti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.